Apple kopierede Xiaomi med disse mindre kendte iPhone 14-funktioner

Apple er ikke på ukendt territorie når det kommer til at tage funktioner fra Android-producenter, såsom det ultrabrede bagkamera, nattilstand, en app-skuffe og live undertekstfunktionalitet.

Vi ved allerede, at virksomheden har taget nogle funktioner fra Android OEM’er til iPhone 14-serien. Nu viser det sig, at Apple også har taget to mindre kendte funktioner til de nye telefoner. Og begge disse funktioner blev først implementeret af Xiaomi.

Bedre automatisk lysstyrke med to sensorer

Apples iPhone 14-serie-specifikationer viser, at alle telefoner nu har dobbelte omgivende lyssensorer, hvor Mashable rapporterer, at en sensor er på forsiden og en er på bagsiden. Dette giver mulighed for mere nøjagtige lysstyrkejusteringer.

Xiaomi slog dog Apple og resten af smartphone-industrien med denne funktionalitet. Det kinesiske magasin MyDrivers påpeger, at Mi 10-serien debuterede med dobbelte omgivende lyssensorer tilbage i begyndelsen af 2020 med Mi 10-serien.

“I komplekse lysscenarier indsamles flere lyskildedata for at opnå mere nøjagtige brugerdata om omgivende lys,” sagde en Xiaomi-chef om dobbelte omgivende lyssensorer på tidspunktet for lanceringen af Mi 10-serien. Denne funktionalitet er siden ankommet til enheder som Google og Samsung.

GPS med to frekvenser kommer til iPhones

En anden funktion, der er tilgængelig for første gang på iPhones, er dobbeltfrekvens på GPS, der kommer på Pro-modellerne. Som navnet antyder, bruger denne teknologi to GPS-frekvenser til forbedret placeringsnøjagtighed på din smartphone (i stedet for kun én frekvens). Dette skulle også give hurtigere placeringsrettelser, når du bruger Google Maps og andre apps, der er afhængige af din placering.

Dette er en anden funktion, der først ankom på smartphones via Xiaomi. Faktisk debuterede funktionaliteten helt tilbage i 2018 på Xiaomis Mi 8. Dobbeltfrekvens navigation er siden landet på flere telefoner fra OnePlus, Samsung og andre.

Bedre sent end aldrig

Disse er begge ret små funktioner for Apple at kopiere i den store sammenhæng. Der er trods alt større opgraderinger, de har hentet fra Android-landskabet til iPhone 14-serien, såsom et 48 MP primært kamera, skærmudskæring og superstabil videotilstand. Men vi er stadig glade for at se, at Apple tager disse utrolig nyttige funktioner til sig, der giver dem flere muligheder. I sidste ende komplementerer Android og Apple hinanden rigtigt godt, når de tager de bedste funktioner fra hinanden og videreudvikler på dem.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.