Bedste polaroid kamera i 2024 – retro kameraer fra Instax, Polaroid og flere

Bedste polaroid kamera

De bedste polaroid kameraer eller instantkameraer er stadig utrolig populære, selv i nutidens digitale tidsalder. Faktisk kaldte Fujifilms leder for nylig dem en “guldmine”.

Det er enkeltheden ved de bedste polaroid-kameraer, der gør dem så attraktive for folk i alle aldre og erfaringsniveauer. De er så enkle og lige til, at de også er nogle af de bedste kameraer til børn såvel som de bedste kameraer til begyndere.

Resultaterne er helt unikke. De bedste polaroid kameraer giver et look, som selv redigering og Instagram-filtre ikke kan kopiere. Disse kameraer anvender en traditionel fotokemisk eksponeringsproces, der skaber slående lo-fi-billeder med knust kontrast, mættede farver og æteriske eksponeringer, der er unikke for dem.

Læs videre og vi vil hjælpe dig med at finde dit næste instantkamera, hvad enten det er fra Polaroid eller Instax.

Top 3 polaroid kameraer i test

Bedste polaroid kamera du kan købe

1. Polaroid Now+ – Det bedste polaroid kamera generelt

Specifikationer

Type: Instantkamera
Filmtype: Polaroid 600 & Polaroid i-Type Billedstørrelse: 108×88 mm
Objektiv: 102,35 mm (40 mm fuld-frame ækvivalent) / 94,96 mm (ækvivalent med 35 mm) Fokustilstande: Automatisk Blitz: Indbygget Selvudløser: Ja.

Hvad vi kan lide
 • Print i fuld størrelse
 • Fremragende billedkvalitet
 • Strålende app og kreative funktioner
Vær opmærksom på
 • Intet selfie-spejl
 • Nogle funktioner er kun på app

Hvis du leder efter øjeblikkelige billeder i fuld størrelse, der besidder kvalitet og det unikke ‘vintage-look’, er Polaroid Now+ det oplagte valg. Mit personlige foretrukne instant-kamera, det kombinerer den samme billedkvalitet og optageoplevelse som standard Polaroid Now med de moderne funktioner i OneStep+, hvilket giver dig det bedste fra begge verdener.

Den har flere kreative tilstande såsom blændeprioritet, dobbelteksponering, portrættilstand og mange flere, som er tilgængelige via appen. Der er også adskillige fysiske linsefiltre, der skaber lækre effekter i kameraet (det røde vignetfilter er det bedste valg). Den har endda et stativbeslag, så du kan tage old-school gruppe-selfies og virkelig drage fordel af dens lange eksponeringstilstande.

2. Instax Mini 12 – Bedste billige polaroid kamera

Specifikationer

Type: Instantkamera
Filmtype: Fujifilm Instax Mini
Billedstørrelse: 6.2×4.6cm
Objektiv: 60mm f/12.7
Minimum skydeafstand: 30 cm
Blitz: Indbygget (kan ikke deaktiveres)
Selvudløser: Ja.

Hvad vi kan lide
 • Meget prisvenlig
 • Enkel at bruge
 • Tonsvis af sjov
Vær opmærksom på
 • Blitz kan ikke deaktiveres
 • Er ikke altid konsekvent

Instax Mini bliver bare bedre og bedre. Rent funktionsmæssigt kommer den nye udgave med et par mindre forbedringer i forhold til Instax Mini 11 med en mere sofistikeret linseindsættelse og tilbagetrækningsmekanisme sammen med en grad af parallaksekorrektion for at gøre det nemmere at præcist indramme dine billeder. Det er dog en skam, at blitzen stadig ikke kan deaktiveres.

Mini 12 er bestemt den, du skal gå efter, men da den ældre version kun kommer til at blive billigere, er 11’eren stadig værd at overveje.

3. Polaroid Go – bedste lille polaroid kamera

Specifikationer

Type: Instantkamera
Filmtype: Polaroid Go instant film
Billedstørrelse: 4.7x 4.6cm
Objektiv: 34mm
Optagetilstande: Automatisk, dobbelteksponering
Blitz: Indbygget Selvudløser: Ja.

Hvad vi kan lide
 • Super lille og kompakt
 • Funktionsspækket, trods størrelse
Vær opmærksom på
 • Kæmper med skarpt sollys
 • Film er dyrere end Instax Mini

Jeg er stor fan af størrelsen på dette kamera, der er lille og kompakt. Det er verdens mindste analoge instant-kamera, og den producerer også passende små øjeblikkelige billeder. Når det kommer til kvalitet, så balancerer Polaroid Now-kameraerne eksponeringen bedre, mens rivaliserende Instax Mini-kameraer leverer lidt bedre billedkvalitet indendørs.

Ingen er dog lige så dejlige at bruge, og som stadig tager meget behagelige billeder. Instax Mini-film virker billigere end Polaroid Go-film, men så skal du også udskifte AA-batterier på en Mini, hvorimod Go’en blot har brug for en USB-forbindelse til at fylde strømmen op. Og Go kan prale af dobbelteksponeringer, som du ikke får, medmindre du vælger dyrere muligheder som Instax Mini 90 Neo Classic (nedenfor).

Polaroid Go er et sjovt og funky lille kamera, som vil være stjernen til din næste fest og vil give en endeløs mængde af minder i din lomme. Og hvis du har børn, kan dette være det ideelle kamera til små hænder.

4. Instax Mini 90

Specifikationer

Type: Instantkamera
Filmtype:  Fujifilm Instax Mini
Billedstørrelse: 6.2×4.6cm
Objektiv: 60mm f/12.7
Minimum skydeafstand: 30 cm
Optagetilstande: Fest, Børn, Landskab, Makro, Dobbelteksponering.
Blitz: Indbygget Selvudløser: Ja.

Hvad vi ikke kan lide
 • Genopladeligt batteri
 • LCD-skærm
Vær opmærksom på
 • Manglende håndtag

Mini 90 Neo Classic fås i brun eller sort og er den eneste analoge Instax med et genopladeligt batteri, som virksomheden hævder vil vare så længe som 10 filmpakker. Med retro-styling føles det, som om det er rettet mod fotoentusiasten, med en vis manuel kontrol over eksponeringen og endda muligheden for at deaktivere den indbyggede blitz, hvis du føler, at billederne er for lyse.

En dobbelteksponeringstilstand udvider kreativitetsmulighederne for nysgerrige, og det samme gør en udløserknap over objektivet, der fungerer som et selfie-spejl. Fordelen her i forhold til et billigere instant-kamera er en LCD-skærmstrimmel på bagsiden, der afslører dine valgte indstillinger. Søgeren er lille, men tilstrækkelig til sit formål, mens designet i kunstlæder tilføjer lidt stil.

5. Polaroid Now

Specifikationer

Type: Instantkamera
Filmtype: Polaroid 600 & Polaroid i-Type Billedstørrelse: 108×88 mm
Objektiv: Objektiv 1: 94,96 mm / Objektiv 2: 102,35 Minimum skydeafstand: 60 cm
Blitz: Indbygget Selvudløser: Ja.

Hvad vi kan lide
 • Autofokussystem med dobbelt objektiv
 • Fremragende billedkvalitet
Vær opmærksom på
 • Dyrt pr billede
 • Inkonsistent udendørs

Vil du fotografere klassiske firkantede billeder, men har ikke brug for (eller ønsker) alle de fineste funktioner fra Now+? Så er det denne jeg anbefaler dig at gå efter. Standard Polaroid Now er et meget mere ligetil kamera – ingen apps, ingen linsefiltre, ingen dikkedarer. Bare peg, tryk, og ud dukker et ikonisk polaroid.

I betragtning af spejlene inde i Polaroid-kameraer er de meget mere omfangsrige end deres Instax-modstykker (som teknisk set er spejlløse kameraer!). Selvom Instax Square-kameraerne er slankere, er der noget over at holde en stor Polaroid, når du optager old-school instant film. Hvis du vil have billeder gennemsyret af samme kvalitet som dem, dine forældre og bedsteforældre tog, vil Now helt sikkert give det.

6. Instax Wide 300

Specifikationer

Type: Instantkamera Filmtype:  instax Wide film
Billedstørrelse: 99x62mm Objektiv: 95mm f/14
Minimum skydeafstand: 40 cm
Eksponeringstilstande: Mørk, Normal, Lys
Blitz: Indbygget Selvudløser: Nej.

Hvad vi ikke kan lide
 • Let at bruge
 • Større billeder, end vi ville forvente
Vær opmærksom på
 • Stort design
 • Lille søger

Wide 300 er faren i Instax-familien. Den er drevet af fire AA-batterier i stedet for de sædvanlige to, hvilket gør dette store kamera tæt på størrelsen på et mellemformatsystem. Den er i stand til at levere meget større billeder ved hjælp af Instax Wide-filmpakkerne, hvilket gør den meget bedre til gruppebilleder.

Den er dog ikke ideel til at tage selfies med, på grund af dens omfangsrige design, manglen på spejl og en tæt fokusafstand, der er lidt for lang til de fleste arme. Og selvom den har et stativmontering, er der ingen selvudløser (heller ingen andre kreative tilstande). Så det er fantastisk til gruppebilleder, men kun hvis der er nogen bag kameraet.

Den har den mest kraftfulde blitz på denne liste (takket være alle disse batterier), og den producerer de største fotos med fantastisk billedkvalitet.

7. Instax Square SQ1

Specifikationer

Type: Instantkamera
Filmtype:  Fujifilm Instax Square film
Billedstørrelse: 6.2×6.2cm
Objektiv: 65,75 mm (ækvivalent 28 mm) f/12,6
Minimum skydeafstand: 30 cm
Optagetilstande: Automatisk, Makro / Nærbillede
Blitz: Indbygget Selvudløser: Ja.

Hvad vi ikke kan lide
 • Let at bruge
 • Billeder i kvadratformat
Vær opmærksom på
 • Lille søger
 • Ingen avancerede funktioner

Instax Square SQ1 er drevet af to små CR2 lithium-batterier (medfølger), som producenten hævder vil give hele 300 billeder (30 pakker film). Som du ville forvente, bruger kameraet Instax Square-film, med en størrelse og form, der minder om traditionelle Polaroid-kameraer.

Personligt foretrækker jeg Polaroid-looket med firkantede billeder. Det ser bare mere autentisk vintage ud, med drømmende farver og blødhed, takket være Polaroids spejl og fotokemiske proces. Men Instax Square-billeder er teknisk ‘bedre’ – skarpere, med højere kontrast og fladere, mere autentiske farver.

SQ1 tager perfekte billeder, uanset om du er indendørs eller udendørs, selvom den mangler mange af funktionerne fra den udgåede Instax Square SQ6 (såsom en selvudløser, stativmontering og dobbelteksponeringer). Så Polaroid Now+ overgår den, hvis du vil have avancerede og kreative værktøjer, men Instax tager den, når det kommer til ren billedkvalitet.

Sådan vælger du det bedste polaroid-kamera

Hvilke funktioner har polaroid-kameraer?

Der er et par faktorer, du skal overveje, når du prøver at købe et polaroid-kamera. Først skal du tænke over, hvor komplekst du vil have kameraet til at være. Nogle er simple peg-og-skyd-enheder, der ikke giver dig meget kontrol ud over at slukke for blitzen eller indstille en timer.

Andre bliver mere indviklede, idet de tilføjer funktionalitet som lange eksponeringer, flere eksponeringer, forskellige fokusniveauer, justerbar lysstyrke og mere.

Alle disse avancerede funktioner er gode at have, men du skal tænke over, om du er den slags fotograf, der virkelig vil bruge dem. Hvis du vil lege med flere eksponeringer eller tage billeder under forskellige forhold, kan de være det værd, men hvis du bare vil tage billeder af dine kammerater til fester, vil en mere enkel peg-og-skyd sandsynligvis være rigeligt.

Hvad er et digitalt hybrid instant-kamera?

Den næste overvejelse er, om du vil have et fuldfilmkamera eller en digital hybrid.

Der er fordele og ulemper ved begge dele. Digitale hybrider lader dig eksportere fotos til andre enheder, og betyder, at du kan få det perfekte billede, før du printer billedet – så du slipper for at spilde dyr film.

Ulempen ved den fleksibilitet er, at du mister noget af umiddelbarheden af et rent filmkamera. En del af charmen ved at bruge film er, at du kun får én chance – det sparer dig for kræsen posering til det perfekte billede. Hvis du ikke vil forpligte dig til den gammeldags appel, hvorfor kigger du så overhovedet på instantkameraer?

Plus, den kvalitet, du kan forvente af de digitale billeder, du eksporterer, er temmelig lav – intet sammenlignet med, hvad du kunne forvente af kameraet på en budget smartphone, for slet ikke at sammenligne med de bedste telefonkameraer, der findes.

Hvad er de forskellige filmformater til instant-kameraer?

Den sidste store bekymring er filmformater. Markedet er domineret af Fujifilms Instax-mærke, som i øjeblikket producerer tre størrelser film: Mini (lille og portræt), Wide (stor og liggende) og Square (mellemstørrelse og, ja, firkantet).

De fleste kameraer kan kun tage én type film, så sørg for at vide, hvilken størrelse du foretrækker, før du vælger dit kamera. Du bør også overveje prisen – de større print har en tendens til at koste mere, så dit valg vil også påvirke de langsigtede driftsomkostninger for dit kamera.

Nogle kameraer fra andre producenter – såsom Lomography – bruger også Instax-film, så du ikke behøver at forpligte dig til et Fujifilm-kamera for at drage fordel af filmudskrifterne.

Polaroid bruger sin egen i-Type film, som klæber tæt på de klassiske Polaroid-prints – omtrent samme størrelse som Instax Wide, men kvadratisk frem for rektangulær. Du kan bl.a. bruge den i Polaroid Now+ på vores liste.

Hvad er forskellen mellem ægte film og Zink-papir?

Der er også nogle instant-kameraer, der teknisk set slet ikke bruger film. Kodak Step er teknisk set et digitalkamera, der udskriver fotos på Zink – nul blækpapir.

Zink-kameraer plejer at være billigere – og det er printene også – men da billederne er digitale har de en tendens til at have en smule mindre varme om sig, og de fysiske print har ikke helt den samme nostalgiværdi.

Vi foretrækker klart den rigtige film, men Zink kan gøre jobbet, hvis du er på et stramt budget.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.