Bruger du ikke Facebook? Sådan kontrollerer du, om de har dit telefonnummer og e-mail, og sletter dem

Når du tilmelder dig Facebook, Instagram eller enhver anden app til sociale medier, beder den dig typisk uploade dine kontakter. Hvis du gør det, hjælper det appen med at finde og vise venner, der har konti, men der er en afvejning: dine kontakter indeholder ofte en masse data om folk, der ikke bruger deres apps.

Det kan være irriterende, hvis du ikke er på en specifik teknologisk platform, fordi du er bekymret for at beskytte dine personlige oplysninger. Takket være dine “venner”, der uploader deres kontakter, får teknologivirksomheder alligevel dine data. Men Facebook har taget et usædvanligt proaktivt skridt. Platformen har udrullet et nyt værktøj, der lader ikke-brugere slette deres kontaktoplysninger og fortælle Facebook om ikke at indsamle dem i fremtiden, ifølge Insider.

Værktøjet lader dig indtaste dit telefonnummer eller din e-mail. Meta vil søge på tværs af Facebook, Instagram og Messenger for at se, om de har dine kontakter. Hvis Meta finder dine oplysninger, sletter den dataene og forhindrer dem i at blive uploadet igen.

Det eneste problem? Facebook frigav dette værktøj i så stille og ro, at det lige så godt kunne være en hemmelighed. Hvis du går til Facebooks langhårede hjælpedokumenter, kan det være du ender på en side med tips til folk, der ikke bruger Meta-produkter (Meta er Facebooks moderselskab). Det er svært at forestille sig, at du ville grave gennem Facebooks Hjælp-menu, hvis du ikke bruger Facebook, og endnu mindre sandsynligt, at du ville tænke på at klikke på et svagt mærket link om dine rettigheder som ikke-Meta-bruger.

Hvis du ikke bruger Metas tjenester og ønsker at beskytte dine personlige oplysninger, er det værd at bruge et par minutter på at gennemgå og slette dataene. Det er ikke i nærheden af total beskyttelse fra virksomhedens imperium af personlige oplysninger, men det er bedre end ingenting.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.