Sådan downloader du videoer fra Facebook

Sådan downloader du videoer fra Facebook

Vil du vide, hvordan man downloader videoer fra Facebook? Så er du det rigtige sted. Det er nyttigt at downloade videoer fra Facebook af en række årsager, nemlig så du kan se dem, uanset hvor du er – internet eller ej.

Desværre er der ingen officiel måde at downloade videoer fra Facebook på, som der er med nogle streamingtjenester som YouTube Premium eller Netflix. Du har måske set knappen ved siden af klip på webstedet, som gemmer “Gem video”, men alt dette gør er at tilføje videoen til en liste over gemte videoer, på en favoritliste, så du kan se den senere på appen eller webstedet.

Heldigvis er der en måde at downloade videoer fra Facebook på, og det fungerer på PC og mobil. Det er altid en god idé at tjekke, at der ikke er nogen copyright-begrænsninger på den video, du downloader, før du går i gang.

Det er også værd at huske på, at uploaderen af private videoer måske ikke vil have, at du downloader dem – de er trods alt private af en grund.

Når du har sørget for at tjekke begge ovenstående, kan du se her, hvordan du downloader Facebook-videoer.

Sådan downloader du videoer fra Facebook til skrivebordet/PC

  1. På din skrivebordsbrowser skal du gå til Facebook-webstedet og finde den video, du vil downloade.
  2. Klik på den video, du er interesseret i. Når klippet begynder at afspille, skal du klikke på knappen med tre prikker i højre side af videoen.

3. I rullemenuen, der åbnes, skal du klikke på “Kopiér link.” Det er den femte mulighed.

4. Indsæt dette link i en ny browserfane. Det forkortes muligvis til et “fb.watch”-link. Hvis det er tilfældet, skal du trykke på Enter, så det udvides, og du skulle stå tilbage med noget, der ligner linket på skærmbilledet nedenfor.

5. Skift nu URL’en i adresselinjen, så “www” ændres til “mbasic.”

Så i eksemplet ovenfor bliver https://www.facebook.com/watch/?v=830130544845924 til https://mbasic.facebook.com/watch/?v=830130544845924

Tryk på Enter, og du vil blive præsenteret for en grim mobilvisning, som det ses nedenfor.

6. Højreklik på videoen, og vælg “Åbn link i ny fane.”

7. I den nye fane vil Facebook-videoen være det eneste, der vises. Højreklik på den, og vælg “Gem video som” for at downloade videoen til din computer.

Sådan downloader du videoer fra Facebook til mobilen

At downloade Facebook-videoer på mobilen fungerer på en helt anden måde, og selvom der er apps, der hævder at kunne gøre det, er en langt enklere måde at bruge hjemmesiden FBDown.net. Dette virker på Android og iOS, men du skal downloade Firefox-browseren på en iPhone eller iPad, da FBDown.net-siden ikke indlæses korrekt i Safari.

Husk, at denne metode kun virker på offentligt delte Facebook-videoer.

  1. Åbn Facebook-mobilappen og log ind.
  2. Find den video, du vil downloade, og tryk på knappen ‘Del’ nedenunder.
  3. Stryg henover, indtil du finder muligheden “Kopiér link.” Tryk på den.
  4. Åbn din mobilbrowser (husk at bruge Firefox, hvis du er på en iPhone), og gå til www.fbdown.net.
  5. Indsæt videoens URL i boksen midt på siden, og tryk på “Download“.

6. På den næste side skal du trykke på linket for at downloade i enten “Normal kvalitet” eller “Høj kvalitet.” Dette vil påvirke filstørrelsen og hvor meget plads videoen optager på din mobilenhed.

7. Dette åbner en anden side, der kun viser Facebook-videoen. Tryk på klippet, og tryk derefter på “Download video“, når muligheden vises.

Videoen bliver nu gemt på din mobile enhed, hvor du kan afspille den offline og beholde den så længe du vil.

Nu når du er bekendt med, hvordan man downloader videoer fra Facebook, vil du måske også lære hvordan man bruger Facebook Marketplace.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.