Hvad er Facebook Marketplace, og hvordan kan du bruge det til at købe og sælge?

Facebook tog udfordringen op mod Etsy og Ebay i 2016 med lanceringen af Marketplace, en funktion i den primære Facebook-app, som du kan bruge til at købe og sælge varer.

Vi har set det fungerer rigtig godt på lokal basis, fordi det er så let at finde både gratis ting og varer man betaler for, tæt på hvor man bor – og de ting, man er interesseret i.

Før Marketplace brugte folk Facebook-grupper til at købe, sælge og bytte. Du kan f.eks. oprette en gruppe med garagesalg i dit lokalsamfund, så folk i dit lokale nabolag kan sende ting, de havde til salg, og lede efter varer fra andre. Det var dog lidt klodset, hvor Marketplace tilbyder en meget mere strømlinet tilgang.

Her er alt, hvad du behøver at vide om Facebook Marketplace, inklusive hvor du kan finde det.

Hvor kan du finde Marketplace?

Du skal blot trykke på Marketplace-ikonet i bunden af Facebook-appen. Det er ikonet, der ligner en lille butik.

Læs også: Bedste tablets lige nu

Hvordan kan du hvilke varer, der er til salg?

Markedspladsen åbner med billeder af varer, som folk i nærheden af dig har sat til salg. For at finde noget specifikt, kan du indtaste et søgeord i søgefeltet ved at trykke på søgeikonet øverst på din skærm.

Det er også muligt at filtrere dine resultater efter sted, kategori eller pris. Der er også en kategorisektion, hvor du kan gå for at finde varer under Tøj og tilbehør, Elektronik og Familie osv. Der er også et lokalitetsværktøj til at justere din region.

Hvordan køber du varer?

Når du finder noget, du vil købe, skal du sørge for at trykke på billedet for at se flere detaljer fra sælgeren, såsom en produktbeskrivelse, sælgerens navn og profilbillede og deres generelle placering. Du kan også gemme varen for at finde den senere.

Når du beslutter dig for, at du vil have det – eller du er interesseret i det – kan du sende sælgeren en besked fra Marketplace for at afgive et tilbud. Facebook står ikke for betaling eller levering af varer. Ideen er, at du og sælgeren kan finde ud af detaljerne.

Hvordan sælger du varer?

For at lægge en vare til salg på Marketplace skal du tage et billede af din vare (eller tilføje den fra dit galleri), derefter indtaste et produktnavn, beskrivelse og pris og bekræfte din placering og vælge en kategori.

Du kan derefter lægge det op, så alle, der søger i dit område, kan finde din vare og sende en besked til dig, hvis de vil købe den. Husk at Facebook ikke står for betaling eller levering af varer.

Hvordan kan du holde styr på tingene?

For at holde styr på alle dine nuværende og tidligere transaktioner, besøg profilsektionen på Marketplace ved at trykke på ikonet øverst til højre på skærmen ved siden af søgeikonet. Herfra kan du se din seneste aktivitet, alle gemte varer, produkter, du har lagt til salg, og alle dine beskeder med personer.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.