Android 13 kunne gøre det af med SIM-kortet

Selvom eSIM har været en kommercielt tilgængelig teknologi i seks år nu, er tilgængeligheden stadig ikke ligefrem universel.

Fordelene ved at stoppe med at bruge SIM-kortet og skifte til eSIM – et sikkert element indlejret i enhedens bundkort, der kan downloade operatøroplysninger – er indlysende. Du kan droppe SIM-bakken for at gøre enheden mindre eller frigøre plads til et større batteri eller andre komponenter. Mens nanoSIM’er, der bruges i dag, er små, kan den plads stadig bruges til andre ting.

Men indtil videre, mens der er masser af telefoner, der understøtter eSIM-teknologi, har næsten alle disse enheder også SIM-kort, hvilket begrænser appellen. Det er delvist fordi ikke alle udbydere understøtter eSIM, selvom billedet er blevet langt bedre i de sidste par år på grund af Apples tilegnelse af teknologien. iPhone 13 understøtter allerede dobbelte eSIM’er, og nu søger Google efter sigende at følge trop med Android 13.

Espers Mishaal Rahman – en der hyppigt graver i Android 13-kode for at afdække kommende funktioner – mener, at Google er indstillet på at tilbyde en måde at lade flere udbydere oprette forbindelse til et enkelt eSIM i den næste OS-opdatering.

I øjeblikket har de, der ønsker at forbinde mere end én operatør til deres Android-enheder, et par muligheder, og ingen af dem er særlig elegante. De kunne købe en telefon med plads til to SIM-kort, købe en med både en fysisk SIM-kortplads og eSIM-understøttelse eller kun bruge eSIM, men skal konstant jonglere mellem udbydere.

Ifølge Rahman er referencer til “multiple enabled profiles” (MEP) blevet set på Android Open Source Project og Android Developers-webstedet, hvilket indikerer, at det kan være på vej til Android 13.

“Google er begyndt at implementere de nye API’er for MEP i den seneste version af SIM Manager-appen, der er inkluderet i Android 13-developer previews, men de har endnu ikke aktiveret MEP-support på nogen Pixel-enheder, så vidt jeg kan se,” fortsætter Rahman .

Han tilføjer, at det er muligt, at det vil komme til Pixel-enheder i en fremtidig beta “muligvis lukket bag et funktionsflag.”

Indførelsen af eSIM har været langsom, og nanoSIM er fortsat normen indtil videre. Men selvom ikke alle har flere udbydere på deres telefoner, kan dette være et væsentligt skridt mod den dag, hvor det hører fortiden til at skulle rode med det lille SIM-kort.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.