Skift fra iPhone til Android: Sådan overføres iMessage, fotos og mere

Google og Samsung har gjort det nemt at flytte dine iPhone-data til din nye Android-telefon. Du kan endda overføre din iMessage-historie.

At skifte fra en gammel telefon til en ny kan være en stressende oplevelse. Først må man håbe, at der ikke sker nogen problemer undervejs, derefter skal man flytte alle sine fotos og videoer og man skal også huske alle sine adgangskoder til konti og apps. Alt dette forstærkes, når du flytter fra en iPhone til en Android-telefon, fordi du ikke bare skifter telefon, men også operativsystem. I de senere år har virksomheder som Google og Samsung dog gjort det nemt at skifte fra iPhone til dem.

Hemmeligheden bag den lette overførselsproces, ligger i den lille plastisk doohickey, som Google og Samsung inkluderer i æsken. Det er som at ansætte professionelle til at flytte dine ting, pakke dem ud og dekorere dit nye hus ligesom dit gamle. Du får også en adapter, der har et USB-A-stik i den ene ende og et USB-C-stik i den anden, der giver dig mulighed for at forbinde din nye telefon til din gamle iPhone.

Med adapteren kan du overføre fotos, videoer, filer, musik, tapet og endda automatisk downloade Android-versioner af tidligere gratis iOS-apps, du havde på din gamle Apple-telefon. Og når det kommer til iMessage. Apples besked-tjeneste fungerer ikke på en Android-telefon, men du kan flytte din beskedhistorik og tråde til din nye telefon.

Skift fra iPhone til en Google Pixel-telefon

Hvis du skifter specifikt fra en iPhone til en Google Pixel, er den første ting, du skal gøre, at oplade begge telefoner. Dernæst skal du slå iMessage fra på alle dine Apple-enheder – enhver enhed, der bruger dit AppleID. Gå til Indstillinger, derefter Beskeder, og slå derefter iMessage fra.

Hvis der fulgte et SIM-kort med din nye Pixel, skal du installere det og derefter tænde telefonen og trykke på Start-knappen. Opret derefter forbindelse til et Wi-Fi-netværk, og vælg derefter Kopiér dine data. Lås nu din gamle iPhone op, og indsæt lynkablet i bunden. Sæt derefter den anden ende ind i adapteren, som Google kalder en Quick Switch Adapter (QSA). Tilslut til sidst QSA til din Pixel.

Når du bliver bedt om det, skal du trykke på Tillid på din iPhone. Log derefter ind på din Google-konto på Pixel. Vælg derefter, hvad du vil kopiere (fotos, musik, meddelelser osv.), Og tryk derefter på Kopier.

Nu er det tid for din Pixel til faktisk at overføre. Afhængigt af hvor mange ting du flytter, kan dette tage alt fra et par minutter til et par timer. Mens overførslen sker, kan du fortsætte med at konfigurere din telefon som at tilføje en PIN-kode eller opsætte Google Assistent. Når overførslen er gennemført, er du færdig. Kontroller for en sikkerheds skyld at alt, hvad du ville overføre, faktisk er kommet over, og nyd så dit nye Google-liv.

Skift fra en iPhone til en Samsung Galaxy-telefon

Hvis du har en ny Samsung Galaxy-telefon, leveres den også med en adapter, selvom du også også kan flytte dine data over via Wi-Fi. Jeg anbefaler at bruge adapteren, fordi den er hurtigere. Ligesom Pixel-overførslen er det første, du skal gøre, at sørge for, at begge telefoner er opladet og slukke for iMessage på din iPhone.

I modsætning til Pixel har du dog mulighed for at bruge din Galaxy-telefon som ny og derefter overføre dataene, hvilket betyder, at du kan begynde at bruge din telefon med det samme i stedet for at vente. For at starte overførslen skal du åbne Smart Switch-appen på din Samsung-telefon. Det tager som regel et minuts tid at hente appen.

Når du har åbnet appen, bliver du muligvis bedt om at sende eller modtage data. Tryk på Modtag. Vælg derefter, hvordan du vil overføre: Wi-Fi eller kabel. Forbind derefter begge telefoner med adapteren og din iPhones lynkabel – hvis du overfører via Wi-Fi, er der ikke behov for at forbinde telefonerne sammen med et kabel.

Det næste du skal gøre er at trykke på Tillid på din iPhone, og på Samsung-telefonen kan du se en meddelelse, der siger Tilslutning til din iPhone. Hvis din iPhone bruger kryptering til sikkerhedskopiering, bliver du muligvis bedt om at indtaste din adgangskode. Det skal være dit Apple ID-kodeord.

Derefter scanner Samsung-telefonen din iPhone for data. Dette kan tage et par minutter, hvorefter du kan vælge lige præcis hvad du vil overføre. Tryk derefter på overførselspilen. Den faktiske overførsel kan tage et par minutter til en time. Når det er gjort, er det en god idé, at gennemgå din nye Samsung-telefon og kontrollere dine data. Hvis du ikke kan finde dine fotos og videoer i appen Galleri, så prøv appen Google Fotos.

Læs også: Skift fra Android til iPhone

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.