Test: Chromecast med Google TV 4K

Chromecast med Google TV 4K test
Fordele
  • Masser af apps
  • Fremragende HDR-billede
  • Dolby Vision og Atmos
Ulemper
  • Konkurrenter har mere dynamisk lyd

Konkurrencen er hård inden for streaming-verdenen, også når det kommer til de enheder, der skal streame indholdet. Priserne er lave og app-udbuddet højt, men der er mere end bare penge og streamingtjenester til at adskille dem.

Den nye Chromecast med Google TV tilføjer ikke nogen større tjenester, som dens forgængere ikke allerede havde. Den er heller ikke billigere, men den seneste version fra Google har i stedet prioriteret brugervenlighed og ydeevne.

En fjernbetjening var den mest efterspurgte tilføjelse til den tidligere udgave, så Google har introduceret en stemmeaktiveret en for dem, der også gerne vil søge efter indhold ved hjælp af Google Assistant.

Denne Chromecast var også den første enhed, der havde Google TV-brugergrænsefladen – et mere anbefalingscentreret ansigt til Android TV-oplevelsen.

For at finde ud af mere om denne streamer enhed fra Google, læs vores fulde anmeldelse af Chromecast med Google TV nedenfor.

Chromecast med Google TV 4K: Design

Chromecast med Google TV 4K Design

Som med de fleste streamingenheder er Chromecast med Google TV 4K en dongle, der sættes i en HDMI-port på dit TV, og den er ledsaget af en lille fjernbetjening. Donglen som passer fint i din håndflade, har en oval form, der får den til at se ud som om, den ville være perfekt til at slå smut med.

I den ene ende er der en HDMI-udgang, mens den anden ende har en USB-C-port. Der medfølger et USB-kabel og -stik, da Chromecast med Google TV 4K har brug for mere strøm, end dit tv’s HDMI-port kan levere.

Google TV-fjernbetjeningen er buet i toppen og bunden og har en afrundet bagside, men ikke en meget udtalt kurve. Selvom den ikke er så minimalistisk som Apple TV-fjernbetjeningen, er Google TV-fjernbetjeningen ensfarvet med undtagelse af Google Assistant-knappen.

Øverst er en cirkulær d-pad; nedenunder er der otte genvejsknapper til: Tilbage, Google Assistant, Home, Mute, YouTube, Netflix, Power og Input. På højre side er der to små lydstyrkeknapper.

Ligesom med Amazon Fire TV Stick 4K, vil du være i stand til at forbinde Chromecast til Ethernet.

Chromecast med Google TV 4K: Funktioner

Chromecast med Google TV 4K funktioner

Chromecast med Google TV er en videreudvikling af Chromecast Ultra, og Google TV får sin debut på Chromecast her, og på trods af, at det resulterer i en mundfuld af et navn til enheden, forstår vi, hvorfor Google ønsker at gøre opmærksom på deres nye grænseflade. Den er kompatibel med over 6500 af de apps, der er bygget til Android TV og vil anbefale indhold på hjemmesiden fra over 30 streamingtjenester. Disse afhænger af din placering og abonnementer, men inkluderer Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, iPlayer, YouTube og mere. Som bruger er det en forfriskende ændring at se et virkelig nyttigt værktøj til opdagelse af indhold i stedet for en butiksfacade til at sælge indhold til dig.

Når du leder efter en film eller et tv-program, som du har rettigheder til at se på flere tjenester, giver Google TV dig muligheden for at vælge de tjenester og vil endda som standard vælge den billigste eller gratis mulighed, hvor det er muligt, i stedet for at forsøge at sælge dig versionen fra Googles eget katalog.

Tilgængelige film og tv-programmer er organiseret i nyttige rækker af forslag, herunder en hel del kategorier, vi aldrig har set på andre tjenester, såsom Neo-noir, Futuristic Shows, Films about Robots og Space exploration-film. Du kan forfine AI’en ved at fortælle den, hvad du allerede har set, men selv fra udefra har den et ret anstændigt greb om ens smag.

Den nye fjernbetjening er taktil og gennemtænkt. Du kan lære den at styre lydstyrken på dit tv og bruge den som mikrofon til Google Assistant-stemmesøgninger på Google TV. Som forventet er stemmegenkendelsen næsten fejlfri og en god måde at finde det, du vil se og hurtigt. Udover at bede om specifikke tv-shows, musik og film, kan du komme med mere generelle forespørgsler såsom ’Vis mig film om tidsrejser’ eller lignende. Faktisk, hvad angår brugervenlighed og anbefalinger, er Chromecast med Google TV den bedste mediestreamer på markedet.

Chromecast med Google TV 4K: Billede

Chromecast med Google TV 4K billede

Når det kommer til billedkvalitet er Chromecast med Google TV helt oppe med de bedste videostreamere i forhold til sin pris, inklusive dens nærmeste rival, Amazon Fire TV Stick 4K. Der er næsten intet, der adskiller de to, når vi ser en serie i Dolby Vision. Det er et skarpt, tekstureret og godt eksponeret billede, hvor der selvfølgelig skal gives kredit til HDR-kildematerialet.

Der går intet tabt til skyggerne i de mørkere hjørner af billedet, og pletterne af skarpt lys er så tydelige og klare, at det giver alt en vidunderlig klinisk følelse. Farverne er dybe og naturlige, og der er ikke mangel på detaljer.

Går man ned til 1080p-materialet, er den visuelle oplevelse naturligvis mindre fantastisk. Det er forståeligt nok på den støjende side, men det er stadig ganske farvenøjagtig.

Lysniveauer håndteres naturligvis ikke helt så godt, som når der er HDR til at hjælpe. Der er en scene, hvor baggrunden ikke er nem at skelne i forhold til skuespillerne i forgrunden, men igen, dette føles i høj grad en fejl ved kildematerialet snarere end en af afspilningsenheden. Fuld karakter her.

Chromecast med Google TV 4K: Endelig dom

Hvis du leder efter en billig, brugervenlig streamingenhed, er Chromecast med Google TV et fantastisk valg. Vi har altid følt, at Chromecast var nem at bruge, men nu, hvor den har en fjernbetjening, kan selv ikke-teknikere nyde Googles overkommelige, hurtige streamingenhed.

Det er også en god mulighed, hvis du er klar til at kaste dig ud i 4K HDR-streaming. Der har tidligere været muligheder, men mange af dem koster langt mere end Chromecast med Google TV. Hvis din pengepung allerede er opbrugt efter at købe et 4K-tv, er Chromecast med Google TV en fantastisk måde at få noget af dit forbrug tilbage på.

Der er ikke mange ulemper ved Chromecast med Google TV, bortset fra, hvis du leder efter en streaming-enhed til dine Apple-enheder, så vil du måske prøve Apple TV 4K i stedet for. Du får mere end hvad du betaler for med Chromecast med Google TV.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.