Apple Watch Series 9 vs Series 8: Hvad er forskellen?

Apple Watch Series 9 vs Series 8

De seneste versioner af Apples smartwatches er ankommet, og to nye modeller blev afsløret ved Apples Wonderlust-begivenhed. Der er Apple Watch Ultra 2, en opdateret version af Apple Watch Ultra, der først dukkede op i 2022. Der er også en ny opdatering til det primære Apple Watch-sortiment, med lanceringen af Apple Watch Series 9. Apple Watch-opgraderinger plejer ikke at være enormt drastiske, men der er altid nogle nyttige ekstra funktioner. Er det nye Apple Watch opgraderingen værd? Vi ser hvad forskellen er på Watch Series 9 og Series 8, så du kan træffe det rigtige valg næste gang, du skal købe et.

Apple Watch Series 9 vs Series 8: Specifikationer

Apple Watch Series 9Apple Watch Series 8
MærkeAppleApple
MaterialeAluminium or Stainless SteelAluminium or Stainless Steel
Størrelse41mm, 45mm41mm, 45mm
Skærm904sq mm, 430 x 352 pixel opløsning, 2000 nits (41mm), 1143sq mm, 484 x 396 pixel opløsning, 2000 nits (45mm)904sq mm, 430 x 352 pixel opløsning, 1000 nits (41 mm), 1143sq mm, 484 x 396 pixel opløsning, 1000 nits (45 mm)
BatteriOp til 18 timerOp til 18 timer
ForbindelseKun GPS, GPS & MobilKun GPS, GPS & Mobil
Sundheds-sensorerKropstemperatur, måle ilt i blodet, optisk puls, elektrisk pulsKropstemperatur, måle ilt i blodet, optisk puls, elektrisk puls
Dimensioner41 x 35 x 10.7mm (41mm model), 45 x 38 x 10.7mm (45mm model)41 x 35 x 10.7mm (41mm model), 45 x 38 x 10.7mm (45mm model)
Vægt41 mm – 31,9 g (aluminium), 42,3 g (rustfrit stål), 45 mm – 38,7 g (aluminium), 51,5 g (rustfrit stål)41 mm – 32 g (aluminium), 42,3 g (rustfrit stål), 45 mm – 38,8 g (aluminium), 51,5 g (rustfrit stål)
Mobil- betalingerApple PayApple Pay
FarverLyserød, midnat, stjerneskær, guld, sølv, grafitgrå, sort, PRODUCT (RED)Midnat, stjerneskær, guld, sølv, grafitgrå, sort, PRODUCT (RED)

Apple Watch Series 9 vs Series 8: Design

Hvis du håber at vise dit Apple Watch Series 9 frem og få folk til at bemærke, at du har den allernyeste model, så vær forberedt på at blive skuffet. Som med de fleste Apple Watch-opgraderinger er der meget lidt ydre forskel mellem Apple Watch Series 9 og dens forgænger. Etuierne har nøjagtig samme størrelse med 45x38x10,7 mm for 45 mm versionen og 41x31x10,7 mm for 41 mm versionen.

Designet er uændret, så du vil have svært ved at se, hvilket Apple Watch du har på, medmindre du går efter den nye farvemulighed, som vi kommer ind på senere. Med næste år, der markerer tiårsdagen for lanceringen af det første Apple Watch, er det sandsynligt, at der vil være flere væsentlige ændringer med udgivelsen af Apple Watch Series 10.

Apple Watch Series 9 vs Series 8: Skærm

apple-watch-series-9-skærm

Det mindre Apple Watch Series 8 har en 1,7-tommer altid tændt Retina OLED-skærm, hvor den større model har en 1,9-tommer skærm. Apple Watch Series 9 holder sig til den samme størrelse skærme, men der er en betydelig forskel i lysstyrken. Apple Watch Series 9 kan blive så lys som 2.000 nits, hvilket er det dobbelte af de 1.000 nits som Apple Watch Series 8 formåede. Derudover kan du med Apple Watch Series 9 gå helt ned til 1 nit, hvis du skal bruge din Apple Watch Series 9 uden at forstyrre andre mennesker.

Apple Watch Series 9 vs Series 8: Modeller

Apple Watch Series 8 fås i fire forskellige modeller, to forskellige varianter og seks forskellige farver. Du kan vælge en 41 mm model eller 45 mm model, hver med enten kun GPS eller GPS og mobil. Der er et valg mellem aluminium eller rustfrit stål, hvor aluminiumsmodellerne er tilgængelige i sølv, midnat, stjerneskær og (PRODUCT) RED, og det rustfri stål fås i grafit, sølv og guld.

Apple Watch Series 9 tilføjer en ny farve til aluminiumsserien: Lyserød. Ellers er alle de samme farver og modeller som med Apple Watch Series 8 tilgængelige.

Apple Watch Series 9 vs Series 8: Sensorer

Begge modeller har sensorer til at måle ilt i blodet, et EKG, Faldregistrering, Emergency SOS og temperatursensorer, der kan hjælpe med funktioner såsom fertilitetssporing. Apple Watch Series 9 tilføjer ingen nye sensorer, men bruger disse sensorer til at drive en ny funktion.

Apple Watch Series 9 introducerer muligheden for at interagere med dit Apple Watch ved at dobbelttrykke pegefingeren og tommelfingeren på din urhånd sammen i en gestus kaldet Double Tap. Apple siger, at det bruger komplekse algoritmer, der ser på faktorer som accelerometeret og ændringen i din blodgennemstrømning for at bestemme, hvornår du har udført handlingen. Du kan bruge dobbelttryksbevægelsen til at aktivere den primære knap, der er på din skærm. Du kan f.eks. trykke to gange for at besvare et opkald, stoppe en timer, udsætte din alarm, afspille eller sætte musik på pause eller åbne widgets.

Det er dog muligt at få en lignende funktion på dit Apple Watch Series 8 ved at slå Assistive Touch til i Tilgængelighedsindstillingerne, som du kan bruge til at interagere med dit Apple Watch ved hjælp af bevægelser som f.eks. klemme og dobbeltklemme.

Apple Watch Series 9 vs Series 8: Hardware og batteri

En vigtig forskel mellem modellerne er, at Apple Watch Series 8 kører på Apple S8-chipsættet, mens Apple Watch Series 9 kører på den nye S9 SiP. Det opdaterede chipsæt har 60 procent flere transistorer end i Apple Watch Series 8, og GPU’en er 30 procent hurtigere. Den fire-core neurale motor tilbyder også maskinlæringsfunktioner, der er dobbelt så hurtige som på Apple Watch Series 8.

apple-watch-series-9-sensor

Reelt set giver det Apple Watch Series 9 mulighed for at tilbyde noget, der burde være en væsentlig forbedring; muligheden for at behandle nogle Siri-anmodninger direkte på dit Apple Watch i stedet for at sende dem til skyen. Det betyder, at selv når du ikke har en god netværksforbindelse, kan du stadig bruge Siri til at udføre almindelige anmodninger, såsom at bede Siri om at starte en træning. Det betyder også, at du kan få adgang til eller logge sundhedsdata ved hjælp af Siri på Apple Watch Series 9, med forespørgsler som “Hvor meget sov jeg i nat?”. Funktionen vil dog først være tilgængelig på engelsk og mandarin i slutningen af året, og andre sprog kommer senere.

Der er også en anden generations UWB-chip i Apple Watch Series 9, som gør det endnu nemmere at finde din iPhone med dit Apple Watch. Precision Finding-funktionen fortæller dig, hvor langt væk din iPhone er, og i hvilken retning, med haptisk feedback og en kvidrende lyd, der indikerer, når du er tæt på. Den nye chip tillader også interaktion med en HomePod.

Når du kommer tæt på din HomePod, når den afspilles, åbner dit Apple Watch automatisk skærmen Spiller nu, så du kan styre musikken. Hvis der ikke afspilles noget, vil du se en smart stak med forslag til medier, du måske vil afspille.

Apple Watch Series 8 har et genopladeligt lithium-ion-batteri, der holder op til 18 timer. På trods af den mere kraftfulde chip i den nye Apple Watch Series 9 vurderer Apple stadig, at den nye model er i stand til at holde op til 18 timer mellem opladninger. Begge er i stand til hurtigopladning fra 0 til 80 procent på cirka 45 minutter.

Apple Watch Series 9 vs Series 8: Software

Både Apple Watch Series 9 og Apple Watch Series 8 kan køre det nye watchOS 10. En af de vigtigste funktioner i det nye OS er tilføjelsen af en smart stak widgets, der er tilgængelige fra enhver urskive. Disse widgets kan tilpasses, så du kan få adgang til de apps eller oplysninger, du har brug for, med blot et stryg eller en rulning af den digitale krone. Der er også nogle nye sundhedsfunktioner, herunder evnen til at spore mængden af tid brugt i sollys og en ny måde at spore din sindstilstand i Mindfulness-appen.

Apple Watch Series 9 v Series 8: Skal du opgradere?

Hvis du køber nyt, er Apple Watch 9 vejen frem. Du får en skærm, der er dobbelt så lysstærk, en fancy ny dobbelttryksfunktion, der altid er tændt, en opgraderet UWB-chip, der understøtter nogle nyttige nye funktioner. Og selvom prisen på Apple Watch Series 8 er lavere nu, hvor den udfases, er det værd at give det ekstra for det du får i den nye.

Hvis du allerede ejer et Apple Watch Series 8, er der sandsynligvis ikke nok til at få dig til at opgradere. Selv dobbelttryk-funktionen er noget, du kan efterligne på dit Apple Watch Series 8. Den ene ting, der kan overbevise dig om at opgradere, er behandlingen på enheden for Siri-kommandoer, fordi Siri ofte kan være næsten ubrugelig på et Apple Watch Series 8 hvis du ikke har en god netværksforbindelse.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.