iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max — største opgraderinger

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max

Denne iPhone 15 Pro Max vs. iPhone 14 Pro Max sammenligning hjælper dig med at finde ud af, hvad der er nyt ved Apples flagskib, og hvad forskellen er på de to enheder. Og der er meget at tale om, da Apple har foretaget nogle væsentlige ændringer hos deres top telefon.

Først og fremmest introducerer iPhone 15 Pro Max en ny A17 Pro-processor sammen med kameraforbedringer, et titanium-design og en ny måde at oplade telefonen via USB-C.

Det er en stor opgave at forbedre iPhone 14 Pro Max. Den telefon tager fremragende billeder, holder længe på en opladning og leverer den bedste ydeevne, vi har set fra en smartphone. (Vi forventer, at iPhone 15 Pro Max-benchmarks vil ændre det.)

Her er, hvad vi ved om iPhone 15 Pro Max forud for telefonen, der kommer til salg den 22. september, og hvordan den kan sammenlignes med iPhone 14 Pro Max, som den erstatter i Apples mobilsortiment.

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: Specifikationer

iPhone 15 Pro MaxiPhone 14 Pro Max
Price11.799 kr.11.499 kr.
Skærm6.7-tommer OLED6.7-tommer OLED
Opdaterings-hastighed120Hz adaptiv120Hz adaptiv
CPUA17 ProA16 Bionic
Lagerplads256GB, 512GB, 1TB128GB, 256GB, 512GB, 1TB
Bagkameraer48MP hoved/12MP ultrabred/12MP telefoto m/ 5x zoom48MP hoved/12MP ultrabred/12MP telefoto m/ 3x zoom
Frontkamera12MP12MP
Batteri4,852 mAh4,323 mAh
OpladningsportUSB-CLightning
Størrelse159,9 x 76,7 x 8,25 mm160.7 x 77.6 x 7.85 mm
Vægt221g240g 
FarverSort, hvid, blå, gråLilla, guld, sølv, sort

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: Titanium design

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max Titanium design

Der er ikke noget galt med iPhone 14 Pro Max’s rustfri stålsider, men vi er glade for, at Apple har valgt titanium til iPhone 15 Pro Max-chassiset.

Titanium bevarer en styrke svarende til højkvalitets rustfrit stål, men med halvdelen af vægten. Faktisk vejer iPhone 15 Pro Max 19g mindre end iPhone 14 Pro Max. Ud over titanium inkluderer den nye Pro Max aluminium i sin ramme for at hjælpe med varmeafledning.

Apple foretog nogle andre ændringer til iPhone 15 Pro Max-designet. Kanterne er konturformede, hvilket skulle gøre mobilen mere behageligt at holde. Nogle brugere har klaget over de skarpere, firkantede kanter på iPhone 14 Pro og Pro Max, som kan grave i ens hænder.

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: USB-C

Apple bekræftede, hvad alle havde mistanke om: Lightning gør plads til en USB-C-indgang på deres nye telefoner. Og mens den almindelige iPhone 15 også får den funktion, understøtter kun Pro-modellerne USB 3 til dataoverførselshastigheder på op til 10 Gbps. Det er en 20x forbedring i forhold til iPhone 14 Pro Max. Det ser dog ikke ud til at gøre opladningen hurtigere.

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: Nyt zoomobjektiv

Ja, Apple har været langt bagefter konkurrenterne, når det kommer til telezoomobjektiver på de bedste kameratelefoner. Men det ser ud til, at iPhone 15 Pro Max er ved at indhente det væsentligste.

iPhone 15 Pro Max inkorporerer, hvad Apple kalder et tetraprisme-design, så den kan efterligne en brændvidde på 120 mm. Apple inkorporerer også en kombineret optisk billedstabilisering og autofokus 3D sensor-shift-modul i sit teleobjektivopsætning.

Slutresultatet er et teleobjektiv på iPhone 15 Pro Max, der kan levere en 5x optisk zoom. Selvom det ikke er så stort som rygterne, er det bestemt et skridt op fra 3x zoom på iPhone 14 Pro Max.

Kameraforbedringer stopper ikke der. Hovedsensoren på iPhone 15 Pro Max er større end før, hvilket skulle give den mulighed for at fange mere lys i udfordrende situationer. Mens du kan fortsætte med at tage billeder med deres fulde 48 MP-opløsning, optager begge iPhone 15 Pro-modeller som standard billeder ved 24 MP og lader brugerne vælge forskellige brændvidder (24 mm, 28 mm og 35 mm).

I mellemtiden er der masser af forbedringer til computerfotografering på iPhone 15 Pro Max. Du behøver ikke at skifte til portrættilstand for at tage portrætbilleder, da telefonen automatisk registrerer, når der er en person, hund eller kat i rammen. Nattilstand lover skarpere detaljer, mens Smart HDR får en opdatering til at byde på mere nøjagtige hudtoner og lysere højlys.

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: Action knap

iPhone 14 Pro Max’s kontakt til at gøre opkald lydløs er nu en handlingsknap på iPhone 15 Pro Max. Og selvom den stadig kan slå lyden fra på dine opkald som standard, kan du nu tilpasse den til andre funktioner.

Handlingsknappen kan give dig hurtig adgang til funktioner som kameraet eller lommelygten på din telefon. Du kan også bruge den til at skifte mellem fokustilstande, udløse tilgængelighedsfunktioner eller optage et stemmememo. Knappen fungerer sammen med appen Genveje på din telefon for også at få flere tilpasningsmuligheder.

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: A17 Pro 

A16 Bionic-chippen inde i iPhone 14 Pro Max er allerede den hurtigste i en telefon, men A17 Pro inde i de nye iPhone 15 Pro-telefoner burde tage mobilydelsen til næste niveau.

Bygget på en 3nm-proces vil du forvente, at A17 Pro øger hastighederne, mens du håndterer ydeevne med større effektivitet. Benchmarks og batteritest vil bekræfte begge disse påstande, men indtil videre ved vi, at Apples nye chip har en CPU, der lover en 10% stigning i hastigheder takket være mikroarkitektoniske og designforbedringer. Den neurale motor på chippen er dobbelt så hurtig som før, ifølge Apple.

Men de største ændringer ser ud til at involvere A17 Pro’s GPU, takket være et 6-kernet design og understøttelse af hardware-accelereret ray-tracing. Apple siger at man kan forvente en 20% forbedring hos GPU-‘en, hvilket sandsynligvis er derfor, virksomheden har udråbt de nye iPhone 15 Pro-modeller som ideelle til mobile gamere.

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: Batteri

iPhone 14 Pro Max er allerede en af de bedste telefoner, når det kommer til batteritid. Så hvor meget bedre kunne iPhone 15 Pro Max blive? Den nye 3nm A17 Pro-chip er uden tvivl mere strømeffektiv end før.

Apple taler ikke om batteristørrelser, men et rygte tyder på, at iPhone 15 Pro Max har en 4.852 mAh-batteripakke, som er over 500 mAh større end 4.323 mAh-batteriet i iPhone 14 Pro Max. Vi bliver nødt til at vente, indtil nogen har taget batteriet ud af iPhone 15 Pro Max for at bekræfte, om batterikapaciteten er ændret.

Det skal dog siges, at der er ingen ændringer i de angivne tider for video- og lydafspilning hos iPhone 15 Pro Max-specifikationerne, så vi ved ikke, hvilken batterilevetid vi kan forvente, før vi tester den nye telefon.

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: Pris

Trods en masse fine opgraderinger, valgte Apple i år at skære 700 kr. af Pro Max prisen sammenlignet med iPhone 14 Pro Max. Det skal dog siges at, der ikke kommer en 128 GB model i år, så den billigste model sidste år, var derfor billigere.

iPhone priserne fik også et ordentlig hak i vejret sidste år, og det er begrænset var meget man kan øge priserne. Basismodellen har en startpris på 11.799 kr., og starter nu med 256GB i stedet for 128GB og 11.499 kr.

iPhone 15 Pro Max vs iPhone 14 Pro Max: Konklusion

Hvis du i øjeblikket har en iPhone 14 Pro Max, bør du føle dig ret sikker – vi tror ikke, at en opgradering til iPhone 15 Pro Max ville være obligatorisk eller en meget stor forbedring. Medmindre du virkelig, virkelig ønsker den optiske zoom og USB 3-hastighederne (vi forstår det, især hvis du rent faktisk bruger Pro iPhonen som et videokamera).

Faktisk tror vi, at vi vil anbefale iPhone 14 Pro Max som en “billigere super-premium-telefon”, når dens pris bliver sat ned ved udgivelsen af iPhone 15 Pro Max.

Men misforstå os ikke – iPhone 15 Pro Max kunne bestemt blive en super telefon. Hvis du har en ældre iPhone – specifikt 12 eller derunder – vil det være et fantastisk spring. Hvis du aldrig har haft en iPhone, ville det være det mest imponerende udgangspunkt.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.