Er Huawei på vej tilbage på det globale marked?

Huawei mate 60 pro

Huawei lancerede stille og roligt tre Mate 60-telefoner i de sidste to uger, alle med 5G-understøttelse. Flere kilder fra Kina hævder nu, at dette er det første skridt i en ny offensiv på det globale smartphonemarked.

IT Home citerede insidere, der hævdede, at Huawei lægger grundlaget for hjemmemarkedet i Kina og fortsætter sin oversøiske ekspansion, men en nøjagtig tidslinje er i øjeblikket ikke tilgængelig.

Huawei har været gidsel i en handelskrig mellem Kina og USA, der begyndte for over fem år siden. Som et resultat blev virksomheden udelukket fra at få adgang til de fleste amerikanske teknologier, men Mate 60, Mate 60 Pro og Mate 60 Pro+ ankom med 5G og et Kirin 9000S-chipsæt bygget på 7nm-teknologiprocessen.

Virksomheden kommenterede officielt ikke SoC-situationen, men indenlandske rapporter afslørede, at chippen var fuldt kinesisk fremstillet, hvilket rejser yderligere spørgsmål om, hvordan lokale virksomheder erhvervede knowhow til så komplicerede processer på så kort tid.

Huawei har allerede øget deres årlige produktionsprognose fra 30 millioner i januar til 38 millioner i dag. Af dem er 20 millioner enheder allerede afsendt, og Mate 60 Pro-enhederne vil stå for 6 millioner mere eller en tredjedel af de resterende ordrer.

Der var nogle rapporter om, at serien muligvis ikke kommer uden for Kina, men Huawei har ikke afgivet en officiel udtalelse om det, hvilket lader døren stå åben for eventuel global udgivelse.

Hvis vi tager et hurtigt kig tilbage i tiden, kan vi se, at Huawei plejede at have 42% af det kinesiske smartphonemarked, men er nu under 10%, mens den globale markedsandel i øjeblikket er 3% – et seksdobbelt fald fra midten af 2019.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.