Global smartphoneproduktion i Q3 2022 faldt 11%

Trendforce offentliggjorde deres seneste undersøgelse om det globale smartphonemarked, og afslørede et fald i produktionen i tredje kvartal af 2022. Industrien oplevede 289 millioner enheder produceret mellem juli og september, hvilket er et kvartalsfald på 0,9% og 11% i forhold til året før.

Den “ekstremt svage” efterspørgsel skyldtes, at virksomhederne prioriterede lagerbeholdning frem for nye enheder, mens de holdt lav produktion på grund af “stærk global økonomisk modvind”.

Samsung beholdt sin plads som top producenten med 64,2 millioner enheder i produktion, en lille stigning på 3,9 % fra det foregående kvartal. Den koreanske producent skalerer ned produktionen for at presse sine allerede fremstillede enheder og vil sandsynligvis rapportere et fald i produktionen efter de næste tre måneder.

Apple registrerede 50,8 millioner, en markedsandel på 17,6%. Ifølge TrendForce er dette den stærkeste produktionsperiode for dem, da virksomheden øger produktionen for at skubbe nye iPhones lige i tide til ferieperioden. Forventningerne til Q4 er, at hver fjerde nye smartphone der produceres, skal være en iPhone.

Resten af Top 5 er besat af Xiaomi (inklusive Redmi, Poco og Black Shark undermærker) på tredjepladsen, Oppo (inklusive Realme og OnePlus) på fjerde og vivo (plus iQOO) på femte. Trendforce påpegede, at kinesiske virksomheder orienterer sig mod en fremtid med færre amerikanske teknologier, da vivo har sin egen internetudbyder, Xiaomi udviklede en intern opladningschip, og Oppo har MariSilicon X NPU.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.