Google Drev har lige fået en kæmpe opgradering – og det vil spare dig for masser af tid

google drive

Google Drev er en af mange Google-tjenester, der modtager opgraderinger, og denne del lover at gøre det meget nemmere at søge efter filer, mapper og mere i den skybaserede lagertjeneste.

Døbt “search chips” vil Google Drev brugere af Workspace-tjenesterne nu have mulighed for at søge efter dokumenter og filer baseret på filernes placering, type, de personer, som de er blevet delt med, hvornår filerne sidst blev ændret og mere. Disse muligheder kommer i form af en ekstra suite af små rullemenuer indlejret under bunden i Google Drev.

Dette lyder måske som en triviel opgradering, men som en der bruger Drive i ens arbejde, kan det være frustrerende at prøve at finde frem til de forskellige dokumenter i ens eget indhold i Workspace, for slet ikke at snakke om at prøve og finde forskellige filer, der deles på tværs af teams.

Ikke overraskende skriver jeg meget til dagligt. At forsøge at skelne en iPhone 13– eller Samsung Galaxy S22-artikel fra hinanden i søgeresultaterne kan være et mareridt, med dokumenter, der kommer frem alt lige fra få timer siden til næsten to år siden med tilsyneladende ringe eller ingen logik.

Google erkendte selv, at søgning efter nogle få søgeord, som brugeren mener kan være relevante for en ønsket fil eller et ønsket dokument, kan være for bredt og føre til ineffektiv søgning og unøjagtige resultater.

Det er håbet, at det bliver meget lettere at finde filer ved at tilbyde en ekstra grad af filtrering. Jeg hilser denne forandring velkommen med åbne arme.

Udrulningen af denne opgradering er allerede begyndt, selvom det kan tage omkring 15 dage fra den 15. februar, før search chips bliver føjet til din version af Drev på Google Workspace.

Da denne forbedring er designet til virksomhedsbrugere, skal du ikke forvente at se den på den personlige version af Google Drev endnu. Jeg håber, at Google udvider opdateringen til alle brugere af Drev inden alt for længe.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.