Samsung Galaxy S22 – 5 grunde til at købe og 3 grunde til at springe over

Samsung Galaxy S22 har fået en fin debut, og Galaxy S22-tilbud dukker allerede op forud for telefonens afsendelsesdato den 25. februar. Men er den nyeste Samsung-flagskib værd at købe?

På papiret ser Galaxy S22 bestemt ud til at være blandt de bedste Samsung-telefoner. Selvom den ikke kan prale af det samme antal funktioner som den avancerede Galaxy S22 Ultra, er den heller ikke så dyr. Og de funktioner, der er til stede på Galaxy S22 – forbedrede kameraer, en lysere skærm og en forbedret adaptiv opdateringshastighed – er den slags ting, du gerne vil se på en ny telefon.

Vi er stadig i gang med at vurdere Galaxy S22 i forhold til en fuld anmeldelse, men vi har set nok indtil videre til at vide, hvad denne telefons styrker er. Her er et nærmere kig på grundene til, at du bør gøre Galaxy S22 til din næste smartphone, sammen med en trio af grunde til, hvorfor du måske skulle søge andre steder.

Samsung Galaxy S22: Grunde til at købe

Galaxy S22-kameraerne er bedre

Vi er stadig i gang med at teste Galaxy S22- og Galaxy S22 Plus-kameraerne – Samsung bruger det samme tredobbelte kamera-array på begge modeller – men de tidlige resultater er opmuntrende. 12 MP hovedsensoren på de tidligere Galaxy S flagskibe har gjort plads til et 50 MP vidvinkelobjektiv. Sensoren er 23% større end den i Galaxy S21 for dermed at lukke mere lys ind, og Adaptiv Pixel-teknologien samler pixels for at fremhæve flere detaljer.

Disse ændringer indgår i ideen om “Nightography” – Samsungs marketingudtryk for bedre billeder i svagt lys og om natten. Vi glæder os til at se, hvordan Galaxy S22 leverer på denne front, men mængden af opmærksomhed, som Samsung har lagt på billeder i svagt lys, er opmuntrende.

Teleobjektivet får også et løft på Galaxy S22. Mens megapixeltallet falder til 10 MP, har Galaxy S22 nu en ægte 3x zoom, i stedet for hybridzoom, som Galaxy S21 stolede på. Det burde betyde detaljerede nærbilleder, der kan konkurrere mod det, de bedste kameratelefoner har at tilbyde. Faktisk producerede Galaxy S22 Plus nogle meget imponerende billeder med telefonens teleobjektiver – og det er nøjagtigt de samme skydere, som bruges af Galaxy S22.

Galaxy S22 står over for hård konkurrence fra iPhone 13 og Pixel 6 på kamerafronten, men de ændringer, som Samsung kommer med, burde gøre den til en ret konkurrencedygtig kameratelefon.

En lysere Galaxy S22-skærm

Forbedringer er ikke kun begrænset til telefonens kameraer. Samsung søger også at få mere ud af Galaxy S22’s 6,1-tommer skærm, først ved at forbedre dens adaptive opdateringshastighed. Sidste års Galaxy S21 kunne skalere mellem 48Hz og 120Hz afhængigt af din aktivitet på skærmen. S22 forbedrer den nedre ende af dette område til 10Hz, hvilket skulle forlænge batteriets levetid.

Men den største ændring af Galaxy S22’s skærm har at gøre med dens lysstyrke. Samsung lover en maksimal lysstyrke på 1.300 nits. Selvom den ikke er så lysstærk som den maksimale 1.750-nit, der findes i både Galaxy S22 Plus og Galaxy S22 Ultra, burde standard S22 være meget lysere end konkurrenterne. iPhone 13, for eksempel, toppede med 795 nits.

Sammen med den lysere skærm kommer Samsung med den nye Vision Booster-teknologi til Galaxy S22-serien. Det gør det muligt for telefonen at justere lysstyrken baseret på belysningen omkring én. Samtidig forbedrer den farvekontrasten, så den stigende lysstyrke ikke udvasker farverne på skærmen.

Bedre materialer end Galaxy S21

Samsung er færdig med det smarte polycarbonat, som de brugte til Galaxy S21 i stedet for glas som en måde at holde omkostningerne nede på den telefon. Til Galaxy S22 går Samsung tilbage til at bruge en glasbagside. Det får simpelthen den nye telefon til at føles mere som en premium-enhed, ikke at der var noget galt med S21.

Og det er ikke et hvilket som helst glas, Samsung bruger – Galaxy S22 har Gorilla Glass Victus. Det giver et ekstra niveau af beskyttelse mod utilsigtede tab af telefonen, selvom vi bliver nødt til at vente på drop-testresultater for at se, hvor holdbar Galaxy S22 er.

Udvidede softwareopdateringer til Galaxy S22

Med udgangspunkt i Galaxy S22-serien siger Samsung, at de vil forpligte sig til fire års Android-softwareopdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer. Det er en stigning på et år på begge fronter.

Dette træk adresserer et område, hvor Android-enhederne haltede efter iPhone – nemlig at Apple tilbyder simpelthen længere support til sine telefoner. Samsung er kun én telefonproducent ud af mange i Android-verdenen (selvom den er den største), men dette er et væsentligt skridt. Faktisk føles den udvidede softwaresupport som den Galaxy S22-funktion, der vil have den længstvarende effekt, da den vil give dig mulighed for at beholde din telefon i længere tid, hvis det er det, du ønsker.

Ingen prisstigning for Galaxy S22

Op til Samsungs Galaxy Unpacked-begivenhed svirrede rygter om, at Samsung ville øge priserne på Galaxy S22 og justere dem op fra Galaxy S21s startpris. Man kan forstå årsagen til det rygte – komponentomkostningerne er steget, og smartphonepriser har normalt en tendens til at krybe i én retning.

Det er et rygte, vi er glade for ikke er blevet til virkelighed. Galaxy S22 debuterer til samme pris som Galaxy S21 og (ikke tilfældigt) iPhone 13. Ja, Pixel 6 kan fås for mindre – men der ville have været endnu større forskel, hvis Galaxy S22-prisen havde fået et hak opad.

Samsung Galaxy S22: Grunde til at springe over

Ikke stor stigning i ydeevne

Exynos 2200, ser ud til at bringe en masse nyt, især når det kommer til dens nye AI-motor. Men stor stigning i præstationen ser ikke ud til at være blandt dem – det var tydeligt i de tidlige Exynos 2200-benchmarks, og det ses også i Galaxy S22 test.

På den ene side er det egentlig ikke en stor ting. Exynos 2200 byder bestemt på nok kraft til at håndtere krævende apps og multitasking, og du vil ikke bemærke en ydeevneforsinkelse, når du bruger telefonen – langt fra, egentlig. Men samtidig er Apples nuværende A15-processor simpelthen hurtigere. Og når A16-chipsættet uundgåeligt dukker op med efterårets iPhone 14-udgivelse, bør kløften udvides yderligere.

Galaxy S22’s batteri mindskes

Galaxy S21 kom med et 4.000 mAh batteri, men fordi Galaxy S22 er lidt mindre end sin forgænger, vælger Samsung en mindre strømpakke. Dette års flagskib bruger et 3.700 mAh batteri – ikke et stort skridt ned, men lidt bekymrende, taget i betragtning af at Galaxy S21 ikke ligefrem var en langtidsholdbar telefon.

Specifikt holdt Galaxy S21 lidt mindre end 10 timer i vores batteritest. Det er omtrent gennemsnittet for en smartphone, men vi fik først den tid, da vi slukkede for S21’s adaptive skærmfunktion. Med en hurtig opdateringshastighed slået til, faldt batteritestresultatet med mere end 3 timer.

Vi er ikke sikre på, at et mindre batteri på Galaxy S22 er opskriften på at øge batterilevetiden, men Samsung må regne med, at den forbedrede adaptive opdateringshastighed vil trække mindre strøm, og at det nye chipsæt vil være mere strømeffektivt. Vi håber, at Samsung har ret.

Galaxy S22 oplader stadig ved 25W

Der er blevet gjort meget ud af, at både Galaxy S22 Ultra og Galaxy S22 Plus understøtter 45W kablet opladning, som kan få en drænet telefon op på 50% på 20 minutter. Desværre undlod Samsung at give denne funktion til Galaxy S22, som fortsætter med at oplade ved 25W ligesom sin forgænger. Det er en respektabel nok hastighed – den er hurtigere end iPhones 20W opladningshastighed. Men Galaxy S22-kunder bør vide på forhånd, at ved at vælge denne model opgiver de den hurtigere opladning, der understøttes af de dyrere versioner af Galaxy S22.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.