Samsung Galaxy S22 anmeldelse: God opgradering til en af de bedste Android

Du skal ikke undervurdere Samsung Galaxy S22. Det er muligvis, standard-modellen i Samsungs nye flagskibssortiment og dermed mangler premium-funktionerne fra Galaxy S22 Ultra og den større skærm på Galaxy S22 Plus, men der er ingen grund til at fokusere for meget på det, S22 ikke har.

En bedre måde at se Galaxy S22 på er at overveje den værdi, den leverer. Denne model tilbyder det samme Exynos 2200 chipsæt, som driver Samsungs finere S22-modeller. Du kan også forvente en lys skærm og det samme imponerende kameraopsætning som S22 Plus. Og alt dette kommer i en pakke, der starter ved mindre end 6.700 kr. – 1.500 kr. billigere end den næste model i Samsungs sortiment.

Galaxy S22 vil ikke være den foretrukne model for alle, især dem, der vil have alle premium-funktioner pakket ind i en telefon. Men vores anmeldelse af Samsung Galaxy S22 viser en telefon med nok avancerede funktioner til at imponere som en af de bedste Samsung-telefoner, især til denne pris. Hvis du ikke har opgraderet din telefon i noget tid bl.a. på grund af de stigende priser på flagskibsenheder, så vil Galaxy S22 minde dig om, at du ikke behøver at betale et kæmpe beløb for at få en premium-telefon.

Samsung Galaxy S22 anmeldelse: Design

Efter at have eksperimenteret med en polycarbonatbagside på Galaxy S21, har Galaxy S22 opgraderet materialerne med en aluminiumkant og en glasbagside, der er lavet af Gorilla Glass Victus Plus. Det burde styrke holdbarheden, selvom det selvfølgelig altid kan gå galt hvis man taber glas på hårde overflader. Vi vil derfor anbefale at få et Galaxy S22 cover til at beskytte din nye telefon. I det mindste får de nye materialer Galaxy S22 til at føles som en mere sofistikeret telefon end Galaxy S21 FE, der har plastik-materiale.

Materialerne er muligvis anderledes end sidste års Galaxy S, men designet er det samme, helt ned til udskæringen til bagkameraet, hvor de tre lodret stablede linser på bagsiden af telefonen sidder i en bule, der går ind i enhedens side. Forskellen her er, at Galaxy S21’s kameraområde var en anden farve end resten af telefonens bagside. På Galaxy S22 matcher farverne.

Hvad angår farverne, får du de samme valgmuligheder til Galaxy S22 Plus – phantom black, phantom white, green og pink gold. Ved at bestille direkte fra Samsung kan du også vælge mellem graphite, cream, sky blue og violet.

Selvom Galaxy S22 har en 6,1-tommer skærm – mindre end 6,2-tommers panel på S21 – er jeg overrasket over, hvor kompakt telefonen føles. Den er virkelig nem at bruge med én hånd og komfortabelt nok til at putte ned i en lomme. Hvis du har undladt at købe store telefoner, fordi du har fundet dem for upraktiske, er det bestemt ikke et problem med Galaxy S22.

Samsung Galaxy S22 anmeldelse: Skærm

Samsung gik efter at forbedre skærmens lysstyrke på alle Galaxy S22-modeller. Og mens Galaxy S22 Plus og S22 Ultra får den bedste forbedring med en maksimal lysstyrke på 1.750 nits, er S22’s 1.300-nit maksimale lysstyrke slet ikke dårligt. I SDR (Standard-dynamic-range) blev den maksimale lysstyrke målt til 672 nits, men med HDR (High-dynamic-range) slået til nåede den 1.152 nits. For at sætte disse tal i perspektiv, så ramte iPhone 13 795 nits lysstyrke, da skærmen blev testet.

I praktisk betyder det, at du ikke vil have besvær med at se Galaxy S22-skærmen i skarpt sollys, selvom du måske skal skrue op for lysstyrken for at få alle detaljer. Når du gør det, justerer Samsungs Vision Booster-teknologi ikke kun lysstyrken, men også farvekontrasten, så farverne ikke udvaskes på bekostning af en mere synlig skærm.

Når vi snakker om farver, så er de super skarpe på Galaxy S22s AMOLED-skærm. Når den er indstillet til naturlig-tilstand, viser S22’s skærm 110 % af sRGB-farvespektret, hvilket matcher iPhone 13. Du kan få endnu flere farver på S22-skærmen ved at vælge livlig-tilstand, selvom det vil være på bekostning af farvenøjagtigheden. Samsung S22’s 0,25 Delta-E-rating i naturlig-tilstand er en smule bedre end iPhone 13’s 0,26-score. (Tættere på nul er mere nøjagtigt.)

Galaxy S22 har en anden fordel i forhold til telefoner i sin prisklasse, såsom iPhone 13 og Pixel 6. Samsung har valgt en 120Hz opdateringshastighed, hvilket betyder jævnere rulning sammenlignet med telefoner som iPhone 13, som er fastsat ved 60 Hz. Selv Pixel 6’s 90Hz opdateringshastighed er ikke på niveau med, hvad Galaxy S22 tilbyder. Og S22 kan skalere helt ned til 48Hz, når handlingen på skærmen er statisk som en måde at bevare batteriets levetid på.

Samsung Galaxy S22 anmeldelse: Kamera

Jeg tror ikke, jeg kan skrive noget om Galaxy S22s kameraer, som du ikke allerede ved. I flere år nu har det været sikkert at, at hvis du købte en telefon fra Samsung, Google eller Apple, vil billedkvaliteten være i top. Det har ikke ændret sig i år.

Bagkameraer

  • 12 MP ultra-bredt-kamera, f2.2, 120-graders synsfelt
  • 50 MP bred kamera, f1.8, 85-graders synsfelt, Dual Pixel AF, Optisk billedstabilisering
  • 10 MP telefotokamera, 3x optisk zoom, f2.4, 36-graders synsfelt, Optisk billedstabilisering

Samsung Galaxy S22 har, hvad jeg kan lide at kalde den perfekte tredeling af kameraer: ultrabred, bred og telefoto. Med de tre sensorer kan du fange næsten alle scener, selvom jeg bestemt ikke ville bruge telefotoet efter 3x zoom, hvis du vil bevare kvaliteten.

Min eneste reelle klage når det kommer til Samsungs lukkerhastighed som helhed er dens hastighed. Der går helt sikkert et mindre stykke tid mellem, når du trykker på kameraknappen, og når billedet er taget og sendt til galleriet. Selvom det aldrig har fået mig til at gå glip af et billede, er det en lille ting, du vil bemærke, når du tager billeder.

Hvis du nu hader at lade Samsungs kamera-app bestemme, hvad der gør et godt billede godt, kan du downloade Expert RAW-appen fra Galaxy App Store. Ud over at gemme billeder i et RAW-format, der gør det nemt at redigere i Lightroom og Photoshop, giver det dig også mulighed for manuelt at justere ISO, lukkerhastighed, hvidbalance, fokuspunkt og mere.

Frontkamera

  • 10 MP frontkamera, f2.2, 80-graders synsfelt

Selfie-kameraet er lige så solidt som de tre på bagsiden. Sensoren gør et fantastisk stykke arbejde med at fange kvalitet og naturligt adskille motiver fra baggrunden.

Galaxy S22-serien kommer også med et nyt AI stereo dybdekort, der vil gøre portrættilstand bedre. Ifølge Samsung skulle hår ikke længere ved et uheld blande sig ind i den falske bokeh-baggrund.

Nyt i år er en optagetilstand i svagt lys, som Samsung kalder “Nightography”. Virksomheden hævder, at denne nye funktion, ved hjælp af “forbedret AI-teknologi drevet af den nye NPU”, giver dig mulighed for at fange mere naturtro farver og detaljer, når du tager billeder om natten.

I praksis ser det ud til, at nattilstand ikke gør meget mere end at tage et billede med lang eksponering og i redigeringsprocessen fjerner den de lidt grynede områder og tilføjer nogle detaljer. Hvis du planlægger at tage billeder om natten, anbefaler jeg, at du holder dig til det primære 50 MP-kamera. Den har den bredeste blænde og lukker mest lys ind.

Samsung Galaxy S22 anmeldelse: Ydeevne

I Danmark og resten af Europa bruges Exynos 2200 chipsettet, hvorimod i Nordamerika bruges Snapdragon 8 Gen 1. Test har dog vist at ydeevnen er stort set ens uanset hvilken chip, der er i telefonen.

Det er som sådan gode nyheder, da Exynos 2200 tilbyder noget af den bedste ydeevne, vi har set fra en Android-telefon. På Geekbench 5, som måler generel ydeevne, producerede Galaxy S22 single- og multicore-score på henholdsvis 1.204 og 3.348. Det er bedre end den Tensor-drevne Pixel 6 og dens 1.029 og 2.696 resultater i de samme tests. Sidste års Snapdragon 888-drevne OnePlus 9 giver en bedre multicore-score på 3.618, men OnePlus putter også en masser af RAM i deres telefoner.

Problemet for Samsung – og faktisk for alle Android-telefonproducenter – er, at Apples mobile chips stadig har den bedste ydeevne. På Geekbench har iPhone 13 en 1.684 single-core score og et 4.129 multicore resultat, hvilket er noget over Galaxy S22.

Resultaterne er meget bedre i grafiktest, hvor Galaxy S22 producerede et 60 FPS-resultat i 3DMarks Wild Life Unlimited-test. Det er bedre end iPhone 13’s 56 FPS-resultat og et godt stykke foran de 34 FPS, som Pixel 6 producerede.

Samsung er helt med, når det kommet til 5G. Galaxy S22 i stand til at oprette forbindelse til både mmWave og sub-6GHz netværk. Galaxy S22 bruger et Snapdragon X65-modem, som er Qualcomms top- modem, indtil X70 begynder at sendes mod slutningen af 2022.

Samsung Galaxy S22 anmeldelse: Batterilevetid og opladning

Størrelsen på skærmen er ikke den eneste ting, der mindskes fra Galaxy S21 til Galaxy S22. Der er også et mindre batteri i dette års model – et 3.700 mAh batteri i stedet for 4.000 mAh. Måske havde Samsung håbet, at et mere effektivt chipset og endnu et år med en adaptiv skærm ville forbedre batterilevetiden på Galaxy S22. I så fald var det en stor fejlberegning.

Resultaterne har ikke været så imponerende, da Galaxy S22 klarede 7 timer og 51 minutters batterilevetid under intensiv batteritestning – lidt mere end to timer dårligere end den gennemsnitlige smartphone. Deaktivering af adaptiv opdateringshastighed er en smule forbedret, med en gennemsnitlig tid på 8 timer og 2 minutter, selvom det stadig er mindre end, hvad vi ville forvente af en premium-telefon som Galaxy S22.

Med hensyn til daglig brug, så kan Galaxy S22 sikkert få dig igennem dagen. Et par intensive timers test, der involverede spil, videostreaming og andre aktiviteter, der testede telefonens opdateringshastighed, sænkede batteriet fra 97 % til 77 %, hvilket er okay.

Galaxy S22 går glip af de store forbedringer, som S22 Plus nyder godt af. Den større telefon understøtter 45W kablet opladning, mens Galaxy S22 nøjes med 25W. En drænet Galaxy S22 kan få en opladning op på 60% efter en halv time, mens S22 Plus allerede er på 70%, selv med et større batteri at fylde. Det er stadig hurtigere end iPhone, som kun kan nå at oplade 51% efter 30 minutter.

Samsung Galaxy S22 anmeldelse: Endelig bedømmelse

Ingen ville betragte Galaxy S22 som et kæmpe spring fremad for Samsungs telefoner, selvom den ikke nødvendigvis behøves at være det. Det faktum, at Samsung forlænger softwaresupporten med et ekstra år, tyder på, at telefonproducenten ved, at folk holder på deres telefoner længere, og at mange af dem, der har sidste års Galaxy S21 sandsynligvis ikke vil gå efter en opgradering.

I stedet ser Galaxy S22 ud til at være rettet mod folk, der har ældre telefoner – mindst to år gamle, dog vil folk der bruger en telefon fra 2019 eller tidligere se de største forbedringer, når de opgraderer til Galaxy S22. Det er især forbedringerne til skærmen og kameraet der vil kunne mærkes.

Med hensyn til Samsungs påstand om titlen som bedste telefon, tror jeg, at du kan argumentere bedre for Galaxy S22 Ultra og dens avancerede funktioner (og Apple kunne stadig have noget at sige om det med sine iPhone 13 Pro-modeller). Galaxy S22 er en top-telefon for folk, der ikke ønsker at bruge 10.000 kr. eller mere på deres næste telefon, men stadig ønsker en premium-enhed. På den front leverer Samsung mere end det, du beder om.

  • Den mest prisvenlige Galaxy S22-model
  • Lys, farverig skærm
  • Forbedret zoom og fotos i svagt lys
  • Solid ydeevne
  • Batterilevetid under gennemsnittet
  • Ikke en kæmpe forbedring i forhold til S21
About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.