Apple arbejder angiveligt på en iPhone-abonnementstjeneste

iPhone

Apple arbejder angiveligt på en abonnementstjeneste, der ville lade kunder betale et månedligt gebyr for at eje og bruge Apple-enheder. Det ser ud til, at tjenesten ville være anderledes end eksisterende initiativer som “iPhone Upgrade Program” (hvilket ikke er tilgængeligt pt i Danmark) og udvide til flere former for Apple-hardware.

Ifølge Bloomberg siger kilder, at projektet stadig er under udvikling. Apple er ikke ny, når det kommer til abonnementsprogrammer, da de anvender en månedlig betalingsform for individuelle tjenester som Apple Music og Apple TV Plus ud over multiservice-abonnementer med iCloud-lagring.

Bloombergs rapport deler ikke mange detaljer om, hvad den nye tjeneste specifikt kommer til at indeholde af Apple-hardware, og hvordan den er sammenlignet med eksisterende Apple software-tjenester.

Læs også: Bedste iPhones lige nu

Vi er også spændte på, om abonnementerne kun vil være tilgængelige i faste perioder, fx et år eller to år. Måske er det meningen, at det skal fungere mere som et udlejningsprogram, at lade en studerende låne en iPad, der er nødvendig til et semesterlangt kursus. Eller måske i stedet for at betale fuld pris for en Mac Studio med M1 Ultra, kunne en freelancer leje computeren til et projekts varighed.

Et andet spørgsmål, vi har, er, hvad der vil ske med den abonnerede hardware, når den returneres, eller en kunde ændrer mening. Vil Apple holde en semi-permanent beholdning af kvalificerede enheder? Eller vil enhver, der ønsker være i stand til at opgradere hver Apple-enhed, de ejer, hver gang den næste generation udkommer? Det kommer selvfølgelig med en række miljømæssige bekymringer.

Ved at tilbyde en hardware-abonnementstjeneste ville Apple også opnå et endnu mere direkte forhold til kunden, og dermed stole mindre på både mobil-udbydere og 3. partsforhandlere. Apple planlægger allerede efter sigende satellitkommunikationsmuligheder til iPhone 14, så det er muligt, at denne strategi ville være endnu et skridt på vejen mod at blive mere uafhængig.

Når alt kommer til alt, så med enhver form for hardware-abonnementstjeneste fra Apple kommer den ikke, før detaljerne er kommet nærmere ud. Og taget i betragtning af hvor lidt der deles i Bloomberg-rapporten, er det usandsynligt, at tjenesten er tæt på at blive lanceret, hvis den overhovedet bliver lanceret.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.