Nothing Phone 1 – Første kig, funktioner og alt annonceret

nothing phone

Nothing Phone 1 kommer for at udfordre Apple og Samsung.

Nothing Phone 1 er bekræftet, og denne startup virksomhed håber at skabe noget virkelig anderledes. Det er efterhånden nogen år siden, at et nyt firma kom med i smartphone-racet, men mærket, der gav os Nothing Ear 1, lover noget revolutionerende.

Nothing har bestemt troværdigheden til at gøre det, da deres grundlægger, Carl Pei, hjalp med at starte det succesrige telefonmærke OnePlus. Men med OnePlus nu langt væk fra deres oprindelige mission med at give topspecifikationer til færre penge, er vi måske ved at se Nothing Phone 1 indtage den nu ledige plads på markedet.

Her er, hvad vi ved indtil videre om Nothing Phone 1.

Nothing Phone 1 udgivelsesdato og tilgængelighed

Nothing Phone 1 kommer til “sommeren 2022.” Telefonens eksistens og dens navn blev gjort officielt via et Wired-interview med grundlæggeren Carl Pei, og det blev bekræftet under Nothing-arrangementet.

Der er ingen nyheder om prisen lige nu. Men givet Carl Pei var med til at oprette OnePlus som et billigt, men alligevel premium-mærke, så kan vi måske forvente en pris, der vil være under store rivaler som Samsung Galaxy S22 eller den kommende OnePlus 10 Pro eller endda den allerede billige Google Pixel 6.

Carl Pei bemærkede under Nothing-arrangementet, at han har været god til at sælge direkte til forbrugerne, så vi forventer, at det fortsætter, hvilket formentlig vil holde priserne nede.

Nothing Phone 1 design

Ydersiden af Nothing Phone 1 forbliver et mysterium, selvom illustrationerne givet til Wired ved Nothing-begivenheden kunne antyde udseendet af telefonens bagside som en stadionformet kamerablok i øverste venstre hjørne.

Grundlægger Carl Pei siger, at designet er “ulig noget, du har set før.”

Kilde: WIRED

Et muligt glimt af telefonen kom via lækker Evan Blass, som tweetede et billede af Carl Pei med en telefon, der har en ukendt størrelse. Det er dog svært at finde ud af mange detaljer.

Det er muligt, at telefonen kunne have en gennemsigtig bagside. Et tweet fra virksomheden, plus det gennemsigtige design af Nothing Ear 1, tyder begge på, at Phone 1 vil tage os tilbage til feature telefonens æra, hvor gennemsigtige gadgets stadig var in. Du kan se, hvordan det kunne se ud i dette koncept design fra Yanko Design.

Kilde: Yanko Design

Nothing Phone 1: Nothing OS

Vi ved lidt mere om udseendet af telefonens interface. De skærmbilleder, vi har set indtil videre, viser et always-on display, afrundede app-ikoner, nogle brugerdefinerede Nothing-widgets og virksomhedens etablerede sort/hvide designsprog.

Nothing siger, at Nothing OS er det bedste fra Android kombineret med deres “ikoniske designsprog.”

Ved at forene grafikken mellem forskellige skærme siger Nothing, at brugen af Nothing 1-telefonen vil føles problemfri. For eksempel er dot matrix-uret, der vises på always-on display, i samme position, når du låser enheden op.

Kilde: WIRED

Nothing udpeger også sit unikke visuelle sprog, der har skræddersyede skrifttyper, farver og grafiske elementer. For eksempel bruger vejr-widgetten den samme dot matrix-skrifttype som virksomhedens logo, som er smarte animationer.

Nothings apps har en retro og legende stemning, såsom stemmeoptager-appen. Der er et analogt båndhjul, som du kan manipulere til at spole tilbage og frem.

For at få en smagsprøve på Nothing Phone 1, vil Nothing udgive en launcher, du kan prøve på andre telefoner i april.

Med hensyn til opdateringer kan du forvente 3 års OS-opdateringer og 4 års sikkerhedsopdateringer.

Nothing Phone 1 specifikationer og ydeevne

Vi kender ikke Nothing Phone 1-specifikationerne endnu, men Nothing samarbejder med Qualcomm omkring telefonen. Dette tyder på, at vi vil se en Snapdragon-chip, måske den bedste, Snapdragon 8 Gen 1.

Nothing Phone 1 lover også “hurtig og jævn ydeevne” ved at levere den optimale processorkraft og RAM, som brugere har brug for til den specifikke app, de bruger. Og de apps, du bruger mest, starter hurtigere, så Phone 1 burde lære af dit brug.

Hvis vi skal gå ud fra de screenshots ovenfor, der viser en always-on display i skærmbillederne, ville telefonen have brug for en OLED-skærm for at få dette til at fungere. Forhåbentlig vil det også betyde en høj opdateringshastighed på linje med den almindelige 120Hz-standard på dyrere Android-telefoner.

Nothing Phone 1: Fremadrettet

Android-smartphone-universet er skrumpet i løbet af de seneste år, hvor LG, HTC og andre virksomheder ikke længere er en del af det. Og Samsungs dominans er uden tvivl blevet kedeligt for dem, der leder efter noget virkelig spændende og anderledes. Vi håber, at Nothing 1 slår igennem, men dette upstart-mærke har meget at bevise på et stærkt konkurrencepræget marked.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.