Google Pixel 6 anmeldelse

Smartphones, der ikke er lavet af Apple eller Samsung, konkurrerer ofte tæt om at fange folks opmærksomhed. Men der er ingen tvivl om, at Pixel 6 er anderledes and tidligere Google-telefoner, fra det karakteristiske nye look til den Google-designede Tensor-processor, der nu driver virksomhedens flagskibstelefoner. Den overkommelige pris er endnu en ting, hvorpå Pixel 6 skiller sig ud.

Så ja, Pixel 6 og Pixel 6 Pro får ens opmærksomhed. Hvorvidt telefonerne kan fastholde din opmærksomhed, er dog pointen med denne Google Pixel 6-anmeldelse. En stor del kommer an på Pixel 6’s Tensor-chip, som ikke kun gør det muligt for telefonens kamera at genkende tekst, men også oversætter fremmedsprog på stedet. Den nye chip driver Pixel-funktioner som stemmedrevet skrivning og robocall-screening, og en ny form for fotobehandlingsmuligheder.

Efter at have testet Pixel 6, kan jeg sige, at der er mere til denne telefon end blot Tensor. Her er et nærmere kig på de nye funktioner i Googles seneste flagskib, og hvordan den måler sig med konkurrenterne.

Google Pixel 6 anmeldelse: Design

Hvis Google samlede alle tidligere Pixel modeller, ville Pixel 6 helt sikkert skille sig ud fra mængden. Den ligner ingen anden Google-telefon før den.

Det karakteristiske nye look stammer fra den vandrette kamerabjælke, der strækker sig over bagsiden af telefonen. Det er en helt anden tilgang til kamera-designs, som generelt er begrænset til det øverste venstre hjørne. En god ting ved dette design, er, at selvom den vandrette bjælke stikker ud fra Pixel 6’s bagside, så giver den en stabil struktur, især når man lægger den på ryggen.

På forsiden af Pixel 6 er der en udskæring til 8MP selfie-kameraet i midten af den 6,4-tommer skærm og en fingeraftrykssensor under glasskærmen i bunden. Du bliver nødt til virkelig at trykke og holde fingeren mod sensoren for at den virker. Et enkelt tryk gør det ikke, og den er langsommere end andre telefoner som Galaxy S21 Ultra. Dette er bestemt ikke en dealbreaker, men det er bestemt en ulempe ved Pixel 6 Pro, og vi håber, at Google kan fremskynde tingene med en opdatering. Faktisk skulle der efter sigende komme en opdatering for at løse Pixel 6-seriens fingeraftryksproblemer, så må vi se, om det løser tingene.

Pixel 6 har en IP68-klassificering i forhold til vandtæthed og Cornings Gorilla Glass Victus for bedre ridsemodstand. Jeg ville også sørge for at få et Pixel 6-cover, og Google tilbyder en, der bruger 30% genbrugsmaterialer og er bygget til at absorbere stød.

Med 74.8 x 8.9 x 158.6 mm er Pixel 6 større og tykkere end iPhone 13 og Samsung Galaxy S21. Men Pixel 6 har en større 6,4-tommer skærm. OnePlus 9, som har en større skærm end Pixel 6, kan dog prale af en mindre formfaktor. Med 207 g er Pixel 6 også ret tung; OnePlus 9 vejer 192 g.

Google Pixel 6 anmeldelse: Skærm

Med 6,4 tommer er Pixel 6 hverken for stor eller for lille, men sandsynligvis lige den rigtige størrelse for de fleste brugere. Opløsningen på 2400 x 1080p er meget skarp, og de minimale rammer betyder, at apps vil opbruge den tilgængelige skærmplads.

Hvis du vil have en telefon med en skærm med en opdateringshastighed på 120 Hz, skal du satse på Pixel 6 Pro, men Google har også gjort et godt arbejde med den billigere mulighed. Pixel 6 tilbyder en adaptiv opdateringshastighed på 90 Hz, der skalerer op, når din aktivitet på skærmen ville drage fordel af jævnere rulning og gameplay og falder tilbage til 60 Hz på andre tidspunkter for at spare på batteriet.

Farverne er ret konsistente på Pixel 6’s skærm sammenlignet med telefoner til samme pris, der bruger AMOLED-skærme. Med sin skærm indstillet til Naturlig viser Pixel 6 100,9 % af sRGB-farvespektret, hvilket er lidt mindre end iPhone 13 (110,2 %), Galaxy S21 (109,2 %) og OnePlus 9 (104,1 %). Baseret på Delta-E-score er Pixel 6 med sin 0,28-score lidt mindre nøjagtig end iPhone 13 (0,26) og OnePlus 9 (0,27) med hensyn til farvegengivelse.

Pixel 6 har uden tvivl nogle fine farver og en god kontrast i lysstyrken. Med Adaptiv Display aktiveret målte vi Pixel 6’s skærm til 843 nits lysstyrke. Det er lysere end de mest sammenlignelige telefoner fra Apple, Samsung og OnePlus.

Google Pixel 6 anmeldelse: Kamera

Pixel 6 har et fantastisk kamera – ligesom stort set alle andre nye smartphones derude. Men denne gang vil jeg ikke nødvendigvis sige, at telefonens fantastiske hardware i sig selv er det, der får den til at stå ud fra andre.

Det primære 50MP Octa PD Quad Bayer kamera og 12MP ultrabred kamera er begge lige præcis, det man kan håbe på. Ting som brede synsfelter, LDAF-sensorer, 7x Super Res Zoom, optisk billedstabilisering, linsekorrektion og mere, og resultatet er fantastiske og naturligt udseende billeder, der inkluderer Googles store farvenøjagtighed.

I mellemtiden er det 8 MP frontvendte kamera med fast fokus godt nok til selfies, videoopkald og alt andet, du tænker at bruge det til. Hul-designet føles også en smule mere subtilt end tidligere telefoner, der har brugt det. Faktisk, så bemærkede jeg det ikke engang i den daglige brug. Software og andet fungerer problemfrit omkring den, hvilket jeg elsker. Kameraerne er alle god ydeevne og har større sensorer end nogensinde, så du kan tage fantastiske billeder.

Hvad der til gengæld er en iøjnefaldende ting på det nye kamera, er måden Google bruger deres kamerasoftware til Pixel 6. Når du starter med at tage dine billeder med det solide (men ellers uinteressante) kamera, har du en virkelig vidunderlig samling af software lige ved hånden. Tag for eksempel Googles ikoniske Magic Eraser. Det giver dig mulighed for at fjerne irriterende ting i baggrunden af et billede – fotobombere, skrald eller en mængde mennesker – på et øjeblik. Nu kan hvert billede, du tager, se professionelt ud og rent optaget uden uønsket rod, det tager fokus.

Du kan også prøve de tonsvis af andre fede funktioner, såsom bevægelsessløring eller fokussløring til billeder fra portrættilstand. Den har ligefrem dobbelt eksponering, der giver dig mulighed for at justere skygger og lysstyrke separat. Google arbejdede også på at forbedre farvenøjagtigheden til portrætter for bedre at repræsentere nuancerne i forskellige hudfarver.

Samlet set er det klart, at Google har tænkt meget over kameraet med denne Pixel-model – præcis som jeg forventede – på trods af, at der har været mere fokus på software end hardware. Når det er sagt, er kamerahardwaren til denne telefon stadig det bedste vi har set på en Pixel.

Google Pixel 6 anmeldelse: Ydeevne

En stor del af fokus omkring Pixel 6-udgivelsen har været på Tensor, den Google-byggede system-on-chip, der driver mange af de maskinlæringsfunktioner, der fremhæver de nye telefoner. Det er for eksempel Tensor, der hjælper med at drive nogle af de fotoforbedrende muligheder, vi lige har diskuteret. Men den driver også ydeevnen, og et af de store spørgsmål omkring Tensor har været, hvordan den vil være sammenlignet med Snapdragon 888-chipsættet, der driver de førende Android-enheder.

Svaret er, at Tensor er på samme niveau som Snapdragon 888, dog et par skridt efter. På Geekbench 5 havde Pixel 6 en single- og multicore-score på henholdsvis 1.029 og 2.696. Begge tal lå bag, hvad vi har set fra førende Snapdragon 888-enheder som Galaxy S21 (1.048 og 3.302) og OnePlus 9 (1.126 og 3.618). IPhone 13 og dens A15 Bionic-chip, der overgår Snapdragon 888-telefoner i testen, er Tensor heller ikke i nærheden af.

Når det kommer til grafik, er Tensors ydeevne mere på linje med andre top Android-flagskibe. I 3DMarks Wild Life Unlimited-test havde Pixel 6, OnePlus 9 og Galaxy S21 alle omkring 34 billeder i sekundet. iPhone 13 producerede i dog en score på 55,9 FPS.

Da der blev spillet et grafisk krævende spil som PUBG Mobile på Pixel 6, så grafikken skarp ud, og svartiderne var gode. Udvalgte andre spil tilbyder Pixel 6-specifikke optimeringer via Game Dashboard. Dette giver dig mulighed for at vælge, om du vil have den bedste tilgængelige grafik, eller i stedet vil bevare din batterilevetid.

Jeg var også imponeret over Pixels højttalere, der var placeret i toppen og bunden af telefonen. Det der ofte sker med denne opsætning, er, at man kommer til at dække for højttalerne, når man holder telefonen i liggende tilstand, men lyden kom tydeligt igennem på Pixel 6.

Google Pixel 6 anmeldelse: Batteri og opladning

Pixels tal, når den testes over 5G, er ikke særlig imponerende. Med dens 90Hz opdateringshastighed aktiveret, holdt Pixel 6 i 8 timer og 13 minutter. Det er næsten to timer kortere end gennemsnittet for smartphones. Men jeg kørte den samme test, hvor jeg kun havde et LTE-signal. Uden strømkravene til 5G holdt Pixel 6 længere – i gennemsnit 10 timer og 52 minutter på tværs af flere tests. Dette er væsentlig bedre og på niveau med andre top-smartphones.

Når man bruger den i dagligdagen, og det er en blanding af 5G, LTE og Wi-Fi holder Pixel 6’s batteri ret godt – ikke nok til at udfordre enheder med den bedste telefonbatterilevetid, men nok til at du ikke behøver at foretage en genopladning midt på dagen. Med en fuldt opladet Pixel 6 brugte jeg en eftermiddag på at tage billeder og køre nogle forskellige test, før jeg lod telefonen være koblet fra natten over. Næste morgen havde den stadig en opladning på 71 % tilbage.

Når det er tid til at genoplade Pixel 6, så er Googles 21W kablet opladning, kun et mindre spring fra Pixel 5’s 18W hastighed. Oprindeligt troede man, at Pixel 6 understøttede op til 30W hastigheder, ligesom den nye 30W opladningsklods, som sælges separat.

Vi har prøvet 30W-opladeren, og efter 30 minutters opladning af en drænet Pixel 6 var telefonens batteri tilbage til 29 %. Galaxy S21 når op på 55% på den tid, og OnePlus 9, med sin vanvittige 65W oplader, kommer tæt på en fuld opladning.

Google Pixel 6 anmeldelse: Software

Pixel 6 kommer med den nye Android 12, Googles seneste softwareopdatering til Android-telefoner. Dette er ikke blot tweak, da Android 12 introducerer os til Googles nye Material You-grænseflade, der er indbygget lige ind i Pixel 6. Det betyder, at wallpapers tilpasser sig farven på din Pixel. Du får også temaikoner til de indbyggede Google-apps.

Google Assistant er smartere end nogensinde, og nogle af de nye funktioner har virkelig potentialet til at blive nyttige. Du kan nu sende tekstbeskeder ved at diktere dem gennem assistenten, og det er chokerende præcist, da assistenten endda kan indsætte tegnsætning uden at få det til at lyde som om du sender et gammeldags telegram. Den er smart nok til ved lyden af din stemme at vide, hvor den skal indsætte punktum og spørgsmålstegn, og den kan endda genkende kommandoer som Ryd og Send. Du skal gentage “Hey Google, skriv” for hver besked, men et praktisk visuelt signal – mikrofonikonet lyser op med et regnbuebånd – fortæller dig, hvornår assistenten lytter efter.

Google Pixel 6 anmeldelse: Endelige bedømmelse

Pixel 6 er den bedste telefon, Google nogensinde har lavet. Men det betyder ikke, at den nødvendigvis er klar til at erstatte konkurrenterne fra Apple og Samsung som de bedste telefoner, der kan købes.

Kameraerne på Pixel 6 er bedre end nogensinde, og de nye redigeringsværktøjer indeholder nogle rigtig gode funktioner. Når det er sagt, tror jeg, at iPhone 13 tager bedre billeder i de fleste situationer, især i svag belysning, hvor tidligere Pixels tidligere har udmærket sig. Tensor virker også som en velkommen tilføjelse til Pixel-serien, selvom den sande værdi af dens maskinlæringsekspertise vil blive udfoldet over tid.

Jeg ville ønske, at batteriydelsen var mere konsistent på Pixel 6. Da Google nu kan forpligte sig til sikkerhedsopdateringer i længere perioder, kunne de drage fordel i at bruge Apples model til softwareopdateringer. Med de nye funktioner introduceret af både Tensor og Android 12 er Pixel 6 bestemt en god mulighed som din næste telefon. Android-fans, der vil have det bedste ud af Googles software, burde helt sikkert overveje en opgradering til den nyeste Pixel.

  • Tensor-chip tilføjer smarte funktioner til telefonen
  • Fremragende fotoredigeringsfunktioner
  • Unikt design
  • God pris
  • Langsom fingeraftrykssensor
  • Batterilevetiden kan være kort på 5G
  • Nogle farveproblemer med billederne

Se nærmere omkring prisen på Google Pixel 6 på Compuersalg.dk.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.