Windows 11 gør det nemt at skifte standardbrowser igen – her er hvordan du gør

windows-11

Indtil nu har tidlige brugere af Windows 11 været nødt til at håndtere en lille, men stadig frustrerende nedgradering af forgængeren: Det var ekstremt besværligt at indstille en standardbrowser. Efter noget negativt feedback ser det ud til, at Microsoft har forstået beskeden og gør det, der burde være en forholdsvis simpel opgave, meget lettere.

Den seneste version af Windows 11 (KB5011563) ruller nu ud og kommer med en ændring af, hvordan operativsystemet håndterer standardbrowserindstillinger. Hvis du ville skifte din standardbrowser før opdateringen skulle du manuelt ændre individuelle filtypenavne, men nu er processen blevet strømlinet og tager kun et par klik.

At lancere Windows 11 med denne simple standardfunktion så dårligt implementeret, var sandsynligvis et forsøg på at få flere brugere til at bruge Microsofts egen Edge-browser som standard. Logikken er måske, at hvis det blev gjort besværligt at skifte din standardbrowser til Chrome eller Firefox, ville mange brugere ikke gide det, og til gengæld ville Edge se en stigning i antallet af aktive brugere.

Måske ikke overraskende blev manglende mulighed til hurtigt at ændre din standardbrowser ikke godt modtaget hos Windows 11-brugere. Og Microsofts rivaler var ikke så glade for situationen. Mozilla, Brave og endda Googles chef for Chrome udtrykte bekymring over Microsofts beslutning om at gøre skift af din standardbrowser på Windows 11 til en proces med flere trin.

Uanset deres begrundelse har Microsoft nu løst dette problem, og endelig er indstilling af en standardbrowser i Windows 11 så simpel, som man ville forvente. Funktionen ruller stadig langsomt ud, men hvis du har opgraderet til den nyeste version af Windows 11, kan du se her, hvordan du indstiller din standardbrowser.

Sådan indstilles en standardbrowser i Windows 11

  1. Åbn menuen Indstillinger.
  2. Klik på Apps, og naviger derefter til undermenuen Standard Apps ude til venstre.
  3. Søg efter den browser, du vil indstille til standard. Kun browsere, der i øjeblikket er installeret på din enhed, vises her.
  4. Se efter “gør [browser] til din standardbrowser” øverst i vinduet, og klik på Indstil som standardindstilling.

Læs mere: Bedste tablets lige nu

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.