Samsung Galaxy S21 FE anmeldelse

Samsung Galaxy S21 FE er ankommet, hvilket betyder en billigere telefon til Galaxy S21-serien. Men er vinduet til at udgive denne nye billigere telefon allerede over?

Det er et spørgsmål, der er værd at overveje, da lanceringen af Galaxy S22-serien – Samsungs næste omgang af flagskibstelefoner – er lige rundt om hjørnet. Det betyder, at Galaxy S21 FE både ville blive sammenlignet med andre Galaxy S21-modeller, men også med Samsung-telefoner, der kan være på markedet allerede om en måned fra nu. Selv smartphone-kunder, der kigger på S21 FE for den lavere pris, kan blive fristet til at vente lidt længere for at se, om Galaxy S22 introducerer væsentligt forbedrede funktioner.

Det er dog et spørgsmål, der må vente, indtil Galaxy S22 får sin præmiere, som efter sigende skulle være til en lanceringsbegivenhed i februar. Indtil videre finder vores anmeldelse af Samsung Galaxy S21 FE det en enhed, der ikke ofrer for mange funktioner fra Galaxy S21-serien, men som ikke kommer med så stor en rabat i pris, som du sandsynligvis havde håbet på.

Samsung Galaxy S21 FE anmeldelse: Design

Da Samsung bruger det plastikafhængige polykarbonat til designet på Galaxy S21 og Galaxy S21 Plus, er det intet mysterium med hensyn til, hvilket materiale telefonproducenten ville bruge til Galaxy S21 FE. Det er plastik, og selvom det ikke nødvendigvis er et stort trade-off fra S21, er der intet forsøg på at skjule, hvad denne telefon er indkapslet i. En dæmpet finish på bagsiden af telefonen giver Galaxy S21 FE noget kant, men ingen vil forveksle denne telefon med en premium telefon.

Galaxy S21 FE tager et af S21’s bedre design, nemlig omridset omkring det bagerste kamerasystem. Mens der er en bule, der indeholder 3 linser, mixer den sig problemfrit ind i siden af telefonen, hvilket får kameraområdet til at virke mindre fremtrædende.

Jeg ville ønske, at siderne på Galaxy S21 FE dog var en smule mere fremtrædende – i stedet er de ret glatte, hvilket gør telefonen svær at holde fast i. Efter have siddet med S21 FE i et par timer, var telefonen allerede gledet ud af mine hænder et par gange, og kun nogle hurtige reflekser forhindrede den i at falde ned på gulvet.

Ligesom den almindelige S21 bruger Galaxy S21 FE en fingeraftrykslæser, der er indlejret under skærmen. Et overlay, der vises, når telefonen er låst, gør sensoren nem at finde, og jeg har bestemt fundet den mere responsiv end Pixel 6’s pokey-oplåsningsfunktion.

Galaxy S21 FE anvender en anden Galaxy S21-funktion, der sandsynligvis vil irritere nogle brugere. Der er ingen microSD-kortplads, som der var på Galaxy S20, så lagerpladsen på den telefon, du køber – uanset om det er 128 GB eller 256 GB – er, hvad du får.

Den sortlige grafitfarve er den mindst spændende af Galaxy S21 FE’s fire farvemuligheder. Du kan også få telefonen i lavendel, oliven og hvid.

Samsung Galaxy S21 FE: Skærm

6,4-tommer AMOLED-skærmen på Galaxy S21 FE er større end den almindelige S21, der er på 6,2-tommer, dog en lille smule mindre end 6,5-tommer, som Galaxy S20 FE havde. Den mindre skærm føles ikke specielt trangt, og jeg faktisk mene, at det nok gør S21 FE nemmere at bruge med én hånd end den tidligere model.

Ligesom S20 FE, så kan Galaxy S21 FE understøtte 120Hz opdateringshastighed, hvis du indstiller “jævnhed i bevægelser” til Høj i enhedens app Indstillinger. Det betyder, at rulning vil se glattere ud på Galaxy S21 FE’s skærm, hvilket fører til en bedre samlet oplevelse med telefonen. Når det er sagt, ser det ud til, at du kun kan skifte mellem 120Hz og 60Hz manuelt; de andre telefoner i Galaxy S21-serien har adaptive skærme, der justeres i farten. Det er måske en mindre forskel, men det hjælper med at forklare prisforskellen på de to telefoner.

I vores test gør Galaxy S21 FE et ret godt stykke arbejde når det kommer til farver, da den gengiver 119,8% af sRGB-farvespektret i naturlig tilstand. Det kan sammenlignes med 109,2% på Galaxy S21. Begge Samsung-telefoner optog Delta-E-rating på 0,29, så farverne er lige så nøjagtige på Galaxy S21 FE, som de er på den dyrere model.

Vi målte Galaxy S21 FE’s skærm til 700 nits med adaptiv lystyrke slået til, hvilket er en my under det som Galaxy S21 præsterede, nemlig 711 nits. Og mens 795-nit iPhone 13 overstråler S21 FE, er Samsungs seneste telefon stadig lys nok til at se udendørs.

Samsung Galaxy S21 FE: Kamera

Kameraet har ikke ændret sig så meget på Galaxy S21 FE sammenlignet med den forrige generation, i hvert fald med hensyn til hardware. Som med S20 FE har den nye telefon et 12 MP hovedkamera, forstærket af et 12 MP ultravidvinkelobjektiv og 8 MP teleobjektiv, hvor sidstnævnte er i stand til at levere en 30x Space Zoom. Selv blænderne på disse tre objektiver er uændrede fra S20 FE.

8 MP-teleobjektivet er uden tvivl den største forskel mellem Galaxy S21 FE og Samsungs standard flagskib. Både Galaxy S21 og Galaxy S21 Plus havde et telefotokamera med en højere opløsning på 64MP. Jeg har hverken en S21 eller S21 Plus ved hånden, men jeg kunne forestille mig, at billeder taget med begge telefoners teleobjektiv vil se skarpere ud, end hvad du får fra Galaxy S21 FE.

Galaxy S21 FE har i det mindste et teleobjektiv, hvilket få telefoner i den prisklasse kam prale af. Pixel 6, som koster mindre end Galaxy S21 FE, mangler et dedikeret teleobjektiv, ligesom iPhone 13, der koster en lidt mere. Taget I betragtning af at disse to enheder er blandt de bedste kameratelefoner, er det interessant at se, hvordan Galaxy S21 FEs fotografiske evner klarer sig.

Vores opfattelse var klart, at billeder taget med hovedkameraet var meget farverige, hvilket er ret normalt for billeder taget på en Samsung-telefon. Det er tydeligt, at Samsungs sceneoptimeringssoftware aldrig har hørt om overmætning. Alligevel får hoved-kameraet billeder til at se godt ud og klar til at lægge på de sociale medier, især billeder taget i godt oplyste situationer.

Vi sætter også pris på, hvordan billeder taget på de tre forskellige kameraer delte farveprofil – mange telefonkameraer har ikke disse synkroniseret, så at hoppe mellem et zoom- og et standardbillede kan påvirke, hvordan farver og lysstyrke ser ud. For S21 FE kunne vi garantere, at uanset hvilket zoomniveau vi valgte, ville nuancerne se ens ud.

Samsung Galaxy S21 FE: Ydeevne og 5G

Mange af de nye top Android-telefoner, der udkommer i år, vil køre på Qualcomms seneste Snapdragon 8 Gen 1-chipsæt, men Galaxy S21 FE vil forblive et år bagud med 2021’s Snapdragon 888. På den lyse side er Snapdragon 888 den samme system-on-chip, som drev hele Galaxy S21-serien, så du kan forvente sammenlignelig ydeevne med disse modeller. Og de tre S21-telefoner var blandt de bedst ydende Android-telefoner, vi har testet det sidste år.

Du foretager dog en afvejning fra resten af Galaxy S21-serien, når du vælger FE. Samsung inkluderer mindre RAM, med 128 GB basismodellen af Galaxy S21 FE med kun 6 GB til de 8 GB, der findes i standard S21. Det påvirker muligheden for hurtigt at skifte mellem apps, dog ikke så meget, at du vil bemærke en alvorlig forsinkelse.

Jeg var bestemt i stand til at skifte frem og tilbage mellem apps uden problemer på Galaxy S21 FE. Jeg satte også pris på, hvordan telefonen kan håndtere nogle ret krævende apps uden problemer. Jeg spillede PUBG Mobile på Galaxy S21 FE, og spillet kørte problemfrit uden at ofre nogen af first-person shooterens detaljerede grafik.

Min erfaring afspejles i vores benchmark-tests for Galaxy S21 FE. Da vi kørte Geekbench 5 på den nye Samsung-telefon, fik vi en multicore-score på 3.199. Det er ikke så godt som 3.302 resultatet, som standard Galaxy S21 fik i den samme test. OnePlus 9 der koster omkring det samme og også indeholder en Snapdragon 888, dog fyldt med 12 GB RAM, fik en score på 3.618. Pixel 6, som er drevet af Googles Tensor, halter efter Galaxy S21 FE med en 2.696 multicore-score.

I grafiktest fik Galaxy S21 FE lignende en lignende score som Galaxy S21. Begge Samsung-telefoner fik 34 billeder i sekundet i 3DMark Wild Life Unlimited-testen. Det er også det resultat, OnePlus 9 og Pixel 6 begge fik. Det er værd at bemærke, at iPhone 13 og dens A15 Bionic-chip overgår alle disse Snapdragon 888-enheder med et resultat på 55,9 fps. Det interessante er dog, at Galaxy S21 FE kan følge med de bedste Android-telefoner.

Med understøttelse af både mmWave og sub-6Ghz 5G burde Galaxy S21 FE fungere fint på ethvert 5G-netværk, ligesom enhver anden Galaxy S21-model.

Samsung Galaxy S21 FE: Batterilevetid og opladning

Du får et 4.500 mAh batteri i Galaxy S21 FE, som er samme størrelse som telefonens forgænger. Med en lidt mindre skærm og et mere strømbesparende chipsæt på den nye telefon, kan du nok forvente en forbedring af batterilevetiden i forhold til Galaxy S20 FE’s halvdårlige præstation.

Mens vi stadig er i gang med batteritesten på telefonen, er tidlige indikationer ikke så opmuntrende. Batteriet burde få dig igennem en dag ved normalt brug, men hvis du bruger funktionere, der bruger lidt mere batteri, så drænes batteriet lynhurtigt, især hvis du har aktiveret 120Hz opdateringshastigheden i Galaxy S21 FE’s skærmindstillinger.

Samsung har øget opladningshastigheden fra Galaxy S20 FE, da S21 FE nu understøtter op til 25W opladning. Det burde få en drænet telefon til at blive opladt til 50% efter en halv time. På den tid kom Galaxy S21 FE tilbage til 46%, dog havde jeg ikke muligheden for prøve det på en 25W oplader.

Det er fordi Samsung ikke inkluderer en oplader med Galaxy S21 FE, ligesom de ikke inkluderer den oplader med andre S21-modeller. Af miljømæssige årsager har man valgt ikke at vedlægge en ved hver enhed, men det lægger byrden hos forbrugerne, at man allerede skal have en oplader, der kan understøtte Galaxy S21 FE’s hastigheder, eller at købe en sammen med telefonen.

Samsung Galaxy S21 FE: Software

Den forsinkede Galaxy S21 FE-lancering har den fordel, at du ikke behøver at vente på en opdatering til Android 12. I stedet leveres Galaxy S21 FE med Googles nyeste software allerede installeret sammen med Samsungs opdaterede One UI 4.0-grænseflade .

One UI 4 introducerer en række måder at tilpasse udseendet af din telefons startskærm, ikoner, wallpapers og mere. Widgets får et redesign og er også mere tilpasselige. Samsung har også taget mange af de privatlivsfunktioner, som Google implementerede i Android 12, så du kan få advarsler, når en app forsøger at bruge Galaxy S21 FEs mikrofon eller kamera. Det er generelt en bedre oplevelse.

Samsung Galaxy S21 FE: Endelig bedømmelse

Galaxy S21 FE er en fin tilføjelse til Samsungs S21-serie, der bevarer de allerbedste funktioner fra disse flagskibstelefoner til en mere beskeden pris. De afvejninger, du skal foretage for at spare nogle penge, er ikke store, og det største offer er manglen på en adaptiv skærm, da det kan påvirke batterilevetiden.

Ellers er dette en solid telefon, der matcher ydeevnen fra de bedste Android-flagskibe fra et år siden og leverer billeder, der kan følge med nogle af de bedste kameratelefoner.

Men vi kan ikke bare sammenligne telefoner med det, der er kommet før dem. Der er også spørgsmålet om, hvad der kommer næste gang, og det næste kommer meget snart. Med Galaxy S22 der snart bliver lanceret, er det svært at anbefale at købe Galaxy S21 FE, før du i det mindste har set alle den kommende telefons nye funktioner, og om det vil retfærdiggøre at betale en lille smule ekstra for den telefon. Det kunne godt være, at Galaxy S21 FE stadig er det bedre køb, selvom S22 sandsynligvis vil være den bedste telefon.

I sidste ende er den største fejl, når det kommer til Galaxy S21 FE tidspunktet for telefonens udgivelse. Og det kan blive svært at overvinde.

  • Samme Snapdragon 888-processor som Galaxy S21
  • Lyst, farverigt display
  • Forbedret nattilstand
  • Gode all-around kameraer
  • Kommer med Android 12
  • Teleobjektiv har lavere opløsning end Galaxy S21
  • Færre RAM end Galaxy S21
  • 120Hz opdateringshastighed er ikke adaptiv
  • Svært at anbefale med Galaxy S22-lanceringen så tæt på

Læs også: Bedste Tablets lige nu

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.