Prisstigning på Samsung Galaxy S22 — her er grunden til, at den kunne koste mere

(Billedkredit: Let's Go Digital)

Nogle potentielt dårlige nyheder dukkede op for alle, der venter på lanceringen af Samsung Galaxy S22, hvilket sandsynligvis vil ske inden for en måned eller to. Hvis du havde planer om at få den næste version af Samsungs flagskibstelefon, lyder det til, at du bliver nødt til at bruge lidt ekstra penge i forhold til sidste års modeller.

Det skyldes, at en enkelt lækker hævder, at Samsung vil hæve prisen på de tre Galaxy S22-modeller i forhold til, hvad de opkrævede for de tre sammenlignelige Galaxy S21-telefoner. Som du måske husker, sænkede Samsung priserne på sidste års telefoner.

Men leaker @chunvn8888, har postet på Twitter, at Samsung planlægger at sætte prisen yderligere $100 op på de forskellige S22-modeller. Det ville betyde en startpris på $899 for Galaxy S22, mens Plus- og Ultra-versionerne ville koste henholdsvis $1.099 og $1.299.

Det er vigtigt at påpege, at vi ikke med sikkerhed, om denne prisstigning er kommet igennem, eller om det overhovedet er noget, Samsung overvejer. Det er en lækkers ord på dette tidspunkt og ikke en af de mere etablerede. Skulle du se lignende priser gentaget af andre kilder, så er det på tide at erkende, at der faktisk kan hold i rygterne.

Selvom rygtet om prisstigningen viser sig at være sand, er det dog ikke verdens undergang. Jeg ønsker ikke at negligere effekten af stigende omkostninger, men der er et par ting, der taler for, hvorfor Samsung muligvis føler, at det er nødvendigt at opkræve mere for Galaxy S22.

En højere pris kunne tyde på en større Galaxy S22-opdgradering

De fleste mennesker ville nok have det fint med, at Samsung øgede prisen på Galaxy S22 Ultra, baseret på rygterne omkring den pågældende model. Ikke alene forventes telefonen at få et nyt, mere Galaxy Note-lignende design, S Pen vil sandsynligvis blive inkluderet med S22 Ultra – og ikke kun som et selvstændigt tilbehør, men en opgradering, hvor selve telefonen kommer med en slot til pennen. Galaxy S21 Ultra understøttede også S Pen, men kun som valgfrit tilbehør, så du var nødt til at tilføje den pris til telefonens pris på 1.199 USD. Med S22 Ultra lyder det, som om det er inkluderet i prisen.

(Billedkredit: Let’s Go Digital)

Indtil videre har Galaxy S22 og Galaxy S22 Plus dog lydt som mere beskedne opdateringer, i det mindste sammenlignet med den mere fuldt udstyret Ultra. Telefonerne skulle have et mere avanceret chipsæt i form af Snapdragon 8 Gen 1, og vi kunne også få nogle ret væsentlige kameraforbedringer. Men samtidig forlyder det, at skærmene på begge nye telefoner bliver mindre end S21 og S21 Plus, hvilket også kan betyde mindre batterier.

Med andre ord skal der være en funktion for at retfærdiggøre en øgning på $100 i startprisen. Måske er det øget lagerplads. Måske tilpasser Galaxy S22 og S22 Plus også den opdaterede LTPO 2.0-skærmteknologi, der er beregnet til at drive den nyligt annoncerede OnePlus 10 Pro. Eller måske er der mere i kameraopdateringerne end blot et hovedkamera med flere megapixel og et teleobjektiv med en bedre optisk zoom.

Lige nu er det hele dog kun spekulationer med hensyn til evt. kommende funktioner. Men én ting, der ikke kan nægtes, er, at det at bede folk om at betale mere for en telefon kræver en forklaring. Hvorfor er dette års model mindst 100 dollars bedre end den nuværende version. Svaret ligger hos Samsung, og vi ser frem til, at der bliver leveret.

Samsung har allerede et billigt alternativ

Skulle Galaxy S22 vise sig at være for dyr, behøver du ikke lede langt efter en mere overkommelig løsning. Tidligere på ugen kom Galaxy S21 FE til salg, og den er lige så god som Galaxy S21-serien, den deler navn med.

Jeg skrev vores anmeldelse af Galaxy S21 FE, og mine største klage over telefonen var sådan set den mærkelige timing af dens udgivelse – lidt mere end en måned før den rygtede lancering af Galaxy S22 – og det faktum, at prisforskellen mellem den og standard Galaxy S21 ikke er så stor. Prisforskellen mellem Galaxy S21 FE og Galaxy S22 vil dog blive noget mere mærkbar.

Du kan kritisere Samsung for deres prisstigning på S22, hvis du vil, men sagen er, at Galaxy S21 FE bliver meget nemmere at anbefale, hvis dette års almindelige Galaxy S-telefon er væsentlig dyrere ens S21 FE.

Prisudsigt for Samsung Galaxy S22

Hvis jeg gjorde mig i betting på telefonudgivelser, så vil jeg antage, at Galaxy S22 Ultra ville stige i pris. Telefonens mere premium-funktioner retfærdiggør ændringen.

På den anden side ville jeg forvente, at Samsung forsøger at holde prisen på Galaxy S22 og Galaxy S22 Plus – eller i det mindste hæve priserne mindre, end det seneste rygte hævder. Enten det, eller også kunne Samsung have en mere imponerende opdatering på vej, end vi var klar over.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.