Samsung Galaxy A32 5G anmeldelse

5G er blevet mere udbredt på det seneste, så det er ingen overraskelse at se 5G-understøttelse i billigere telefoner. Samsungs mellemklasse A-modeller inkluderer nu 5G, og den billigste af partiet – Galaxy A32 5G – giver dig mulighed for at nyde hurtigere netværkshastigheder for omkring 2000 kr. Det er en rigtig god handel, selv om den har flere mangler.

Som du ville forvente til denne pris, er der ikke noget avanceret ved Galaxy A32. 720p-skærmen er ikke god, ydeevnen er middelmådig på de bedste tidspunkter, og det er en ret stor enhed, der kan være svær at administrere for nogle mennesker. Galaxy A32 5G har dog et imponerende batteri, en 90Hz opdateringshastighed på TFT LCD-skærmen og Samsungs løfte om tre års platformopdateringer og fire års sikkerhedsrettelser.

Kunder vil se ligheder mellem Galaxy A32 og OnePlus Nord 2 5G, som er en af de bedste billige 5G-telefoner. OnePlus Nord N200 gør mange ting rigtigt, med en noget bedre skærm og lignende ydeevne. Samsung vinder dog når det kommer til kameraet. Og med meget længere support er A32 et mere sikkert kort på lang sigt, hvilket gør den til en af de bedste billige telefoner, du kan købe.

Vores Galaxy A32 5G anmeldelse vil guide dig igennem præcis, hvad denne telefon gør godt, og hvor den mangler. Hvis du vil have 5G til under 2000 kr., er dette en telefon, du skal overveje.

Samsung Galaxy A32 5G: Design

Ved første øjekast ser Galaxy A32 5G meget flot ud. De tre lodrette kameralinser, kombineret med makrokameraet og flashen, giver et subtilt kameramodul på bagsiden af telefonen. Med et blankt plastikhus tiltrækker A32 dog en del fingeraftryk, hvilket kræver hyppig rengøring hvis den skal se skarp ud.

Skærmen fylder det meste af Galaxy A32s front. De tykke bund- og toprammer fjerner dog enhver illusion om, at dette er en kant-til-kant-skærm. Det forreste kamera er anbragt i et dråbehak i toppen, ikke den huludskæring, vi ser på andre telefoner.

A32’s tænd/sluk-knap har også fingeraftrykssensoren, som fungerede udmærket. Jeg havde nogle gange problemer med korrekt placering med min venstre pegefinger, men telefonen genkendte min højre tommelfinger stort set hver gang.

Til 2000 kr. burde det ikke overraske nogen, at Galaxy A32 5G føles billig. Knapperne ringer hult og højt. Du får dog et hovedtelefonstik, noget du ikke finder på de fleste dyrere telefoner.

Samsung Galaxy A32 5G: Skærm

Vi ser ikke mange telefoner med TFT LCD’er længere, men Samsung valgte denne mulighed for at holde Galaxy A32 5G’s omkostninger nede. Det er bestemt langt fra virksomhedens Super AMOLED-skærme, og ved 720p vil skærmens skarphed ikke blæse dig omkuld. Det er en mellemstor 6,5-tommer skærm, der kæmper med halvdårlig lysstyrke og udvaskede farver.

At se videoer på Galaxy A32 er ikke den bedste oplevelse, hvorimod OnePlus Nord N200 5G havde en fin skærm, der gjorde et meget bedre stykke arbejde med farver, vinkler og dybere sorte farver. Holder du begge telefoner ved siden af hinanden, vises de synlige forskelle mellem TFT- og IPS LCD-skærme. (Nord har sidstnævnte.)

Skærmene på begge telefoner kan gå op til 90Hz, hvilket er virkelig rart at se for enheder, der koster omkring de 2000 kr. Den højere billedhastighed betyder, at rulning bliver mere jævn. Spil, der understøtter høje opdateringshastigheder, vil også teoretisk set se bedre ud, hvis Galaxy A32 kunne mønstre den kraft, den ville have brug for til sådan en opgave.

Ser man på testresultaterne, viser man flere forskelle mellem A32 og Nord N200. A32 producerede 96,1% af sRGB og kun 68,1% af DCI-P3 farveskalaerne. Nord N200 klarede 160,7% af sRGB-spektret og 113,8% af DCI-P3. A32’s Delta-E-score, hvor 0 er perfekt, er også ret højt på 0,35. Sammenlign det med Nord N200 med dens 0,25 Delta-E-score.

Hvad angår lysstyrke, ramte Galaxy A32 et maksimum på 485 nits i test (med Nord N200, der havde 415 nits). At se sådan en middelmådig skærm fra Samsung er ret overraskende, især da OnePlus tilbyder en bedre skærm på en telefon, der er billigere.

Samsung Galaxy A32 5G: Kamera

Galaxy A32 5G anvender fire kameraer: 48MP hovedkamera, en 8MP ultrabred shooter, et 5MP makroobjektiv og en 2MP dybdesensor. Som du måske havde forventet, er det kun hoved- og det ultrabrede kamera, der for alvor giver værdi – de to sidstnævnte synes ikke at tilføje særlig meget.

Samlet set gør A32 et godt stykke arbejde for en telefon, der koster ca.2000 kr. Den klarer sig bestemt bedre end OnePlus Nord N200. Samsung kan godt lide at overmætte billederne på deres dyrere telefoner, men den tendens er ikke lige så tydelig på A32’erens billeder. Dette kan skyldes, at processoren ikke har kræfterne til at udføre al den efterbehandling, som avancerede Galaxy-telefoner har.

Som de fleste telefoner i denne prisklasse tager Galaxy A32 5G solide billeder i godt lys. Billeder med hoved-kameraet var skarpe og levende med en naturlig dybdeskarphed. Den ultravide linse gør også et fint stykke arbejde, men jeg bemærkede lidt baggrundsstøj på flere billeder.

Når det kom til billeder i svagt lys med hoved-kameraet, var Galaxy A32 5G klart bedre end Nord N200. Jeg bemærkede dog støj og tab af detaljer i de fleste af billederne, men der var mindre sløring og bedre farvenøjagtighed.

Sidst men ikke mindst har Galaxy A32 5G et 13 MP frontvendt kamera. Det er ikke fantastisk, men det producerede en meget bedre selfie end Nord N200 gjorde. A32’s billede er skarpere med rigere detaljer. Nord N200 påførte alt for meget ansigtsudjævning, og det var ikke en selfie, jeg ville poste nogen steder.

Samsung Galaxy A32 5G: Video

Galaxy A32 5G kan optage video op til 4K med 30 billeder i sekundet. Det er mange pixels for en telefon til dens pris. Jeg vil dog satse på, at de fleste mennesker ville foretrække en 1080p med 60 fps og dermed en mere stabil video.

Videooptagelse på A32 var ikke fantastisk. Samsungs telefon løb ind i mærkbare problemer, da jeg optog gående. Den kæmpede også med baggrundsstøj, hvor den sidste video havde meget høje lyde fra biler, der gav en masse distraktion. Mikrofonkvaliteten var heller ikke den bedste, da min stemme lød hul og langt væk.

Til sin pris kan Galaxy A32 5G optage en anstændig video, men forvent ikke for meget af den. Hvis du bare prøver at fange et sødt øjeblik med dine kæledyr eller en bestemt begivenhed med dine børn, vil den få arbejdet gjort.

Samsung Galaxy A32 5G: Ydeevne

Galaxy A32 5G bruger Dimensity 720 system-on-chip parret med 4 GB RAM. Det er ikke noget kraftcenter, men denne chip svarer meget godt til nogle af Qualcomms lavere-niveau tilbud som Snapdragon 480 5G fundet på OnePlus Nord N200 5G. I daglig brug gør Dimensity 720 det godt nok, men alt der er mere intensivt end at browse på sociale medier og tjekke dine beskeder, vil du bemærke begrænsningen.

Gaming kan nogle gange føles lidt kedelig på A32, især hvis du har brug for at droppe grafikindstillinger for at få nogen form for rimelig ydeevne. Lettere spil er okay, men alt, der kræver tungere opgaver som Genshin Impact, vil få telefonen til at kæmpe mærkbart. Det er dog ikke overraskende.

I Geekbench 5 scorede Galaxy A32 5G 1.642 i multicore. OnePlus Nord N200 5G klarede 1.602 i samme test, så telefonerne er ret tæt på hinanden. I 3DMark Wild Life Unlimited grafikbenchmark klarede A32 et gennemsnit på 7,3 billeder i sekundet. Nord N200 scorede lavere, 5,8.

Samsung Galaxy A32 5G: Batterilevetid og opladning

En af Galaxy A32 5Gs største styrker er dens batterilevetid. Med et 5.000 mAh batteri holder telefonen imponerende lang tid i betragtning af dens 90Hz opdateringshastighed. Jeg kan godt lide at se telefoner holder længere end 10 timer, hvilket vi ville betragte som gennemsnitligt for smartphones i dag.

I den adaptive tilstand, hvor skærmen går op og ned afhængigt af det indhold, du bruger, holdt A32 i 11 timer og 39 minutter. Og i 60Hz-tilstanden holdt telefonen længere i 12 timer og 22 minutter.

OnePlus Nord N200 5G klarede sig ikke så godt, idet den endte på 10 timer og 28 minutter i sin 90Hz-tilstand og 10 timer og 36 minutter i sin 60Hz-tilstand. Så A32 holdt betydeligt længere, på trods af at den havde samme størrelse batteri som Nord N200.

Vi testede også genopladningstiderne for Galaxy A32 5G, hvor telefonen genoplades fra 0% til 14% på 15 minutter og til 27% på 30 minutter.

Samsung Galaxy A32 5G: Software

Et andet plus for Galaxy A32 5G, er at softwaren på denne telefon er praktisk talt den samme, som du finder på Galaxy S21. Og for at gå med til det har Samsung lovet tre års Android-opdateringer og fire års sikkerhedsrettelser. Det er mile over alt andet i denne produktkategori, og helt sikkert OnePlus Nord N200 5G med dens sølle 1-års/2-års løfte.

Samsungs One UI 3.1 ser meget anderledes ud end Googles version, men det kan være det lige er dig. Samsung giver dig endda mulighed for at vælge, hvilken bloatware du vil installere under opsætningen, hvilket er en fantastisk ting at se. Du kan vælge lige hvad du vil have, eller fravælge dem alle.

Softwaren på A32 har ikke meget andet at tilbyde, hvilket er fint. Samsung har gjort et godt stykke arbejde med at gøre One UI meget nem at bruge med smarte animationer, smukke overgange og masser af ting gemt væk i indstillingerne.

Samsung Galaxy A32 5G: Bedømmelse

Galaxy A32 5G er en fantastisk telefon til prisen. Den har dog flere ulemper, som skærmen og ydeevnen, men den imponerede mig med dens batterilevetid. Kameraerne er ret gode til 2000 kr., men for ikke så meget mere kan du få den fremragende Google Pixel 4a (den er dog efterhånden svær at finde). Selvfølgelig mister du 5G, men du får også en mærkbart bedre skærm.

Og med Samsungs fantastiske softwareopdateringspolitik vil Galaxy A32 holde i flere år, før den når at udløbe. Det er en rigtig positiv ting, og det er med til at gøre A32 til en nem anbefaling, hvis du leder efter en billig men solid 5G telefon.

  • Meget billig
  • Fire år med sikkerhedsopdateringer
  • Fantastisk batterilevetid
  • 90Hz opdateringshastighed
  • Skuffende HD+ skærm
  • En smule klodset
  • Middelmådig ydeevne

Læs også: Specs på alle de nye Samsung Galaxy S22 modeller

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.