Apple udsender en stor sikkerhedsrettelse til iOS – opdater din iPhone nu

Alle iPhone– og iPad-ejere derude skal opdatere deres enheder til den nyeste version så hurtigt som muligt. Lanceringen af iOS og iPadOS 15.3.1 har en masse ændringer, men dens mest bemærkelsesværdige er en patch, der retter en alvorlig sikkerhedsfejl; den slags, som du ikke ønsker, at nogen ondskabsfulde personer skal udnytte.

Den pågældende sårbarhed er i WebKit og kan give hackere mulighed for at oprette nye websteder, der er i stand til at udføre kode, som brugeren ikke er klar over. Apple skriver selv, at der er rapporter om, at denne fejl allerede er blevet udnyttet – så det er ikke noget, der blev opdaget af en sikkerhedsforsker og rettet, før noget gik galt.

Det gør det ekstra vigtigt for dig at opdatere din Apple enhed lige nu. Det er den eneste måde at være sikker på, at du er sikker fra et af disse angreb. Den gode nyhed er, at den allerede skulle vente i softwareopdateringsmenuen og vente på at blive downloadet.

1. Åbn appen Indstillinger.
3. Tryk på Download og installer.
4. Indtast din adgangskode og accepter alle vilkår og betingelser, der dukker op
5. Når du har downloadet, tryk på Installer nu. Sørg for, at din enhed har mindst 50 % af sit batteri, eller er tilsluttet en strømforsyning, ellers bliver indstillingen nedtonet.
6. Vent på, at din enhed genstarter.
7. Når den er genstartet, bekræfter din enhed, at opdateringen var vellykket, så du kan fortsætte med at bruge den.

Det er værd at tjekke, selvom du har aktiveret automatiske opdateringer. Selvom ens enheder er konfigureret på den måde, er man stadig nogle gange nødt til at foretage opdateringen manuelt. Det kan tage et stykke tid at finde ud af, afhængigt af hvornår du sidst har opdateret din enhed.

Så sørg for at tilslutte din telefon til en strømforsyning, især hvis du er under 50% strøm, og find noget andet at beskæftige dig med i mellemtiden. Det er en god mulighed til at færdiggøre noget arbejde, du mangler. Desuden løser opdateringen også et problem, der kan have fået punktskrift til at “holde op med at fungere.” Selvom denne rettelse kun vil påvirke en relativt lille gruppe mennesker, er den stadig vigtig.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.