Google forudser disse svindelnumre som dem, man skal holde øje med i julen

Google Chrome

Mens mange ser feriesæsonen som en tid til at mødes og sprede glæde, ser hackere det som det perfekte tidspunkt at drage fordel af andre. Derfor er det nødvendigt at være forberedt og holde øje med svindel på denne tid af året. For at hjælpe med denne forberedelse afslørede Google nogle af de mest almindelige svindelnumre rettet mod Gmail-brugere.

I et blogindlæg forklarer Google, at deres cybersikkerhedsteam arbejder hårdt på at beskytte sine Gmail-brugere mod forskellige trusler, herunder phishing, malware og spam. Virksomheden hævder, at de blokerer mere end 99,9% af “næsten 15 milliarder uønskede beskeder om dagen.” De anførte også, at virksomheden alene i de sidste to uger blokerede over 231 milliarder spam- og phishing-beskeder.

Det betyder dog ikke, at trusler aldrig finder en måde at bryde igennem Googles forsvar. Teknikgiganten påpeger, at det er nødvendigt at være på vagt mod slutningen af året, fordi det er her, svindlere øger deres angreb. Med hensyn til hvilken type angreb Gmail-brugere skal passe på, afslørede Google, at disse er de mest almindelige svindelnumre, man skal være opmærksom på:

  • Gavekort og giveaways: En besked kan invitere brugeren til at købe et gavekort eller tilbyde en præmie i bytte for kreditkortoplysninger.
  • Velgørenhedsorganisationer: Det er ikke ualmindeligt, at ondsindede aktører udgiver sig for at være velgørende organisationer.
  • Demografisk målretning: Nogle svindelnumre vil forsøge at bruge oplysninger, der er specifikke til dit liv eller identitet, for at få dig til at følge en opfordring til handling.
  • Fornyelse af abonnement: Dette kan omfatte anmodninger om fornyelse af en række ting, men dem, der forfalsker antivirustjenester, er de mest besværlige.
  • Krypto-svindel: Disse svindelnumre vil forsøge at indsamle penge fra dig, normalt i form af en trussel, der beder om at få penge sendt til en kryptopung.

Svindel som disse kommer i mange former, men Google mener, at det er nogle af de mest udbredte, der er målrettet mod Gmail-brugere i løbet af ferien. Hvis du vil være sikker hele året rundt, skal du selvfølgelig altid være vagt, når det kommer til mistænkelige e-mails. Uanset om det er stavefejl, mærkelige domæneadresser eller mistænkelige vedhæftede filer, er det normalt et på tegn, at tingene ikke er som det skal være.

Du kan læse mere her hvis du er usikker på, om din telefon har fået malware.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.