Microsofts milliard opkøb af Activision vil sandsynligvis blive blokeret

Microsoft-Actvision

Microsofts forsøg på opkøb af Activision Blizzard forventes at blive blokeret af Federal Trade Commission (FTC), ifølge en rapport.

Xbox-ejeren har forsøgt at presse aftalen på $69 milliarder (knap 500 milliarder kr.) igennem i flere måneder nu og er midt i et globalt pres på at forsøge at få internationale regeringer til at godkende aftalen. Men Microsofts største kamp ender muligvis med at være på hjemmefronten, hvor FTC forventes at indgive en antitrust-sag i et forsøg på at blokere fusionen fra at finde sted.

Politico citerer tre personer med viden om, hvad der foregår, og rapporterer, at retssagen endnu ikke er garanteret, men at “FTC-medarbejdere, der gennemgår handlen, er skeptiske over for virksomhedernes argumenter” om, at opkøbet ikke vil have en afkølende effekt på konkurrencen.

At købe Activision Blizzard ville give Microsoft og Xbox kontrol over nogle af de største navne inden for spil, med Call of Duty-franchisen øverst på de fleste lister. Microsoft har forsøgt at dæmpe frygten ved at love, at Call of Duty vil forblive en cross-platform franchise – endda gå så langt som at tilbyde Sony en 10-årig aftale for at hjælpe tingene på vej.

“Centralt for FTC’s bekymringer er, om opkøbet af Activision ville give Microsoft et uretfærdigt løft på videospilsmarkedet,” bemærker Politicos rapport. Det menes, at folk som Sony ville blive dårligere stillet, hvis aftalen får lov til at gå igennem.

Indtil videre har kun en håndfuld lande givet aftalen grønt lys, herunder Saudi-Arabien og Brasilien. Det ser nu mere og mere usandsynligt ud, at USA vil følge trop.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.