Google lancerer ni nye Android-funktioner på Mobile World Congress

Mobile World Congress finder sted nu i Barcelona, Spanien. Der vil være et væld af teknologirelaterede annonceringer i denne uge, men nogle af de mest spændende er Googles Android-annonceringer. I dag kom virksomheden med ikke færre end ni nye Android-funktioner. Disse er funktioner til selve Android, men er ikke knyttet til nogen bestemt version af operativsystemet. Med andre ord vil alle Android-brugere få disse opdateringer.

Omkring halvdelen af disse funktioner rulles ud nu. Den anden halvdel kommer dog på en ukendt dato. Se oversigten over, hvad du kan forvente nedenfor.

Nye Android-funktioner, der kommer i dag

Fra i dag, den 27. februar, kan du forvente, at disse funktioner vises på dine telefoner og tablets.

  • Zoom på Chrome-sider til Android – Tidligere, hvis du skulle bruge fingrene for at zoome på Chrome til Android, ville du zoome hele siden, på samme måde som du zoomede på et statisk billede. Startende i dag i Chrome Beta (og ruller snart ud til den stabile version), kan du bruge fingrene til at zoome og kun øge størrelsen på tekst, billeder, video og kontroller, men stadig bevare sidelayoutet. Dette fungerer ved op til 300% zoom. Du vil også være i stand til at indstille dit standard zoomniveau i Chrome til Android, så du ikke behøver at bruge fingrene hver gang.
  • Støjreduktion i Google Meet — Denne funktion findes teknisk set allerede på udvalgte telefoner og tablets, men nu vil den være tilgængelig på mange flere. I det væsentlige filtrerer denne funktion baggrundsstøj fra, mens du taler, hvilket gør den perfekt til folk, der holder møder i kaffebarer og lufthavne.
  • Frihånds PDF-annotering i Drev – Denne splinternye Android-funktion giver dig mulighed for at skrive noter på PDF-filer ved hjælp af din finger eller stylus direkte i Google Drev-appen. Du kan også fremhæve tekst for at sikre, at den skiller sig ud, når du eller en kollega læser den.
  • Nye Emoji Kitchen kombinationer — Det er allerede muligt at kombinere to forskellige Emoji i Emoji Kitchen for Gboard, men nu kan du lave endnu flere vilde kombinationer.

Funktioner kommer på et senere tidspunkt

Google var ikke eksplicit om, hvornår disse nye Android-funktioner vil komme, men de er på vej.

  • Hurtig parring på Chromebooks – Hvis du har et sæt høretelefoner, vil du snart være i stand til at forbinde dem til din Chromebook med et enkelt tryk. For at tilføje til dette, hvis disse høretelefoner allerede er forbundet til din Android-telefon, behøver du slet ikke at konfigurere dem – de vil automatisk være tilgængelige på din Chromebook.
  • Google Keep enkelt note widget — Administrer dine noter, og afkryds din huskeliste direkte fra din startskærm med denne nye widget.
  • Tap-to-pay-animationer i Wallet — Når du har brugt tap-to-pay med din Android-telefon ved hjælp af Google Wallet, vil du snart se nye animationer, der bekræfter transaktionen. Google er vag med hensyn til, hvad man kan forvente, men bekræftede, at det vil involvere dyr.
  • Google Keep-komplikationer på Wear OS – Du vil hurtigt kunne få adgang til Keep-noter og andre funktioner fra hovedurskiven på dit Wear OS 3+ smartur.
  • Nye lyd- og visningstilstande til Wear OS — Disse nye Wear OS 3+-funktioner vil forbedre tilgængeligheden på ure. Du vil være i stand til at have monolyd i stedet for stereo og bruge farvekorrektion og gråtonevisningstilstande.
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.