Google Maps har lige fået en kæmpe opgradering

google maps

Google Maps modtager et væld af opdateringer, der vil gøre brugen af funktionen mere intuitiv at bruge. De pågældende opdateringer blev afsløret under Google AI-begivenheden, hvor virksomheden annoncerede yderligere information om Google Bard, deres svar på ChatGPT.

Den store nye funktion, der kommer til Google Maps, kaldes Immersive View, som kombinerer Street View og luftbilleder for at skabe 3D-repræsentationer af specifikke steder. Maps tilføjer også opdateringer til Live View og navigation.

Her er alle de store opdateringer, der kommer til Google Maps.

Immersive View

Immersive View til Google Maps lanceres nu i udvalgte byer rundt om i verden. Som nævnt ovenfor bruger denne funktion fremskridt inden for AI og computervision til at kombinere Street View og luftfotos for at skabe 3D-versioner af bestemte steder. Oven i det lægger den også informationer som vejr, trafik og endda hvor travlt et sted er.

Fem byer får adgang til fordybende udsigt fra i dag: Los Angeles, San Francisco, New York, London og Tokyo. De samme byer fik en forhåndsvisning af Immersive View i september 2022, men nu skulle det formentlig være tilgængeligt for flere mennesker, der bor i disse byer. Google har lovet, at Immersive View vil være tilgængelig i Amsterdam, Dublin, Firenze og Venedig i de kommende måneder.

Med Immersive View håber Google at gøre det lettere for folk at planlægge rejser ved at give dem mulighed for at få en fornemmelse af deres ønskede destination. For eksempel, hvis du planlægger at besøge Rijksmuseum i Amsterdam, kan du nærmest svæve over det berømte vartegn og se dets indgange. Du kan bruge en tidsskyder til at se, hvordan det ser ud på forskellige tidspunkter af dagen, og hvordan vejret vil være, når du ankommer. Funktionen viser dig også, hvor et sted kan blive mest overfyldt.

Og ligesom standard Google Maps kan du glide ned ad gaden, hvorfra du startede, for at se andre steder såsom restauranter eller caféer. Immersive View har den ekstra bonus at give dig et kig inde i en virksomhed, så du kan få en idé om, hvad du går efter. Dette virker som en god måde at se, om du kan lide et steds stemning.

Live View-opdateringer

En opdatering til Live View giver dig mulighed for at søge efter ting som pengeautomater, restauranter, parker og transitstop ved blot at løfte din telefon, når du er på gaden. Den pågældende teknologi bruger AI og augmented reality (AR) til at overlejre information over det virkelige billede, du ser på din telefon. Hvis du har spillet AR-spil som Pokemon Go, har du en idé om, hvordan dette fungerer.

Ligesom fordybende visning vil du se oplysninger, såsom om et sted er lukket eller åbent, eller om det er optaget i øjeblikket. Google lancerede for nylig søgning med Live View i London, Los Angeles, New York, Paris, San Francisco og Tokyo. De vil begynde at udvide funktionen til Barcelona, Dublin og Madrid i de kommende måneder.

Google sagde, at Live View kan hjælpe brugere med at komme rundt på ukendte steder som lufthavne ved at bruge AR-pile til at pege folk i den rigtige retning. Virksomheden bringer denne funktion til over tusind nye lufthavne, togstationer og indkøbscentre i Barcelona, Berlin, Frankfurt, London, Madrid, Melbourne og flere i de kommende måneder.

Nemmere navigation

Google introducerer nye Maps-funktioner til elbilister med køretøjer, der har Google indbygget. Dette inkluderer tilføjelse af ladestop til kortere ture, et ladefilter, der hjælper dig med at finde stationer, der har opladere på 150 kilowatt eller højere. Den fortæller dig også, om et sted, du skal til, har en ladestation i nærheden.

De, der vælger at gå, cykle eller tage offentlig transport, kan opleve nogle af de opdateringer, der kommer til navigation. Dette inkluderer overskuelige anvisninger, som giver dig mulighed for at spore din rejse fra din ruteoversigt eller låseskærm. Du får opdaterede ETA’er, og hvor du skal tage dit næste sving uden at skulle låse din telefon op eller åbne Maps-appen. Overskuelige vejledninger lanceres globalt på Android i dag med iOS i de kommende måneder. Den vil være kompatibel med Live Activities og iOS 16.1.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.