Google og Mozilla arbejder på iPhone-webbrowsere, der dropper Apples WebKit

Google Chrome

Google Chrome og Mozilla Firefox kan snart slippe fri af de begrænsninger, som Apples App Store pålægger dem, hvilket tvinger browsere til at bruge Safari WebKit-gengivelsesmotoren i stedet for dem, der findes i deres andre versioner.

Ifølge The Register forbereder Mozilla og Google begge apps til fremtidige iOS-enheder, der bruger Blink- og Gecko-motorerne, der findes i deres standardbrowsere i stedet for WebKit. Dette betyder, at i stedet for, at de basalt set fungere som en ny-dekoreret version af Safari, kan der komme oprindelige versioner af Firefox og Chrome til iOS.

Hvorfor nu?

Hvis der nogensinde var et tidspunkt for Google og Mozilla til at skubbe grænserne for Apples beslutsomhed, ville det være godt nu. Efter regulatorisk pres på Apple for at tillade andre app-butikker på iOS, og skridt til at tillade tredjepartsbetalinger på deres enheder, er der en opfattet lempelse af restriktioner hos dem.

MacOS understøtter allerede fuldt udstyrede tredjepartsbrowsere, men hvis Apple skulle tillade disse browsere på iOS, ville de sandsynligvis skulle svare med en fornyet Safari, eller miste brugere. Denne konkurrence og en afslutning på den “indemurede have” ville helt sikkert være godt for brugerne, men det er ikke en ny kamp. Ted Mielczarek, en tidligere ingeniør hos Mozilla hævdede via Twitter, at han arbejdede på at få Gecko-motorversionen af Firefox til iOS så tidligt som i 2010 og igen i 2015.

I en erklæring til The Register forklarede Mozilla sin begrundelse for at arbejde på projektet: “Vi overholder Apples iOS App Store-politikker og laver simpelthen noget undersøgende arbejde for at forstå de tekniske udfordringer for Gecko-baserede browsere på iOS, hvis disse politikker skulle ændres. Vi håber, at den dag vil komme, hvor folk frit kan beslutte at bruge browseren efter eget valg, herunder muligheden for at vælge den motor, der understøtter den.”

Personer som Google og Mozilla står også over for pres for at forbedre sig. De potentielle implikationer af AI-chatbots som ChatGPT og integrationen af AI i Bing og Edge kan ændre søgemaskinerne for altid. Google arbejder også på sin egen Bard AI, som kunne finde vej til sin Blink-drevne browser.

About Anders Buhl 984 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.