Samsung Galaxy S23 Ultra — 5 grunde til at købe og 3 grunde til at springe over

Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 Ultra er ude, og vi synes, at Samsung har en fandens telefon god telefon. Men er den den rigtige flagskib til dig?

Ingen vil modsige, at Galaxy S23 Ultra er den bedste Samsung-telefon, for ikke at nævne den bedste Android-telefon. Denne telefon har et kæmpestort 200 MP-kamera og en eksklusiv Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy med enestående ydeevne. Men til 10.999 kr. er den også en af de dyrere modeller derude. Så det er værd at veje fordele og ulemper.

Det er her, vi kommer ind. Efter at have testet Galaxy S23 Ultra, er vi meget fortrolige med alle dens styrker og svagheder. Vi kan hjælpe dig med at beslutte, om Galaxy S23 Ultra er et must-køb eller ikke.

Grunde til at købe Galaxy S23 Ultra

200 MP kameraet er så godt som annonceret

Den primære grund til at vælge en Galaxy S23 Ultra er så simpel som den store kameralinse, der stirrer tilbage på dig på bagsiden af Samsungs nye telefon. Det er hovedkamerasensoren på 200 MP — uden tvivl den mest omtalte nye funktion blandt de mange Samsung introducerer med S23-familien. Og efter at have taget mange billeder med det kamera, synes vi, at det lever op til hypen.

Vi elsker fleksibiliteten ved 200 MP-objektivet, som lader dig tage billeder i fuld opløsning og derefter beskære ned til en bestemt del af billedet uden at miste meget i detaljerne. Du kan også kombinere 16 pixels for at producere et 12,5 MP foto for at fremkalde flere farver i svagt lys. Quad-pixel-pinning giver også nogle imponerende 50 MP-billeder.

iPhone 14 Pro Max og Pixel 7 Pro har domineret når det kommer til de bedste kameratelefoner i et stykke tid nu, men da vi satte disse telefoner op mod Galaxy S23 Ultra, holdt Samsungs telefon stand, og producerer bedre billeder i mange tilfælde.

Enestående ydeevne

Siden vi først kørte Snapdragon 8 Gen 2-benchmarks på en referenceenhed sidst sidste år, har vi været ivrige efter at se, hvad Qualcomms nye chipset præsterede på en rigtig enhed. Den tilpassede version, der driver Galaxy S23 Ultra, skuffede ikke.

Normalt ser vi et stort hul i benchmark-tal mellem Apples chips og Qualcomm-chip. Mens iPhone 14 Pro-modellerne drevet af A16 Bionic-chippen stadig slutter foran Galaxy S23 Ultra på de fleste af de test, der køres, er kløften ikke så stor, som den plejede at være. Faktisk viste Galaxy S23 Ultra-benchmarks, at Samsung overgik iPhone 14 Pro i 3DMarks Wild Life Unlimited-test. Den gav også en bedre multicore-resultat i Geekbench end den A15 Bionic-drevne iPhone 14.

Da vi gennemgik Galaxy S-telefoner, plejede vi at rose ydeevnen som “temmelig god for en Android-enhed.” Med Galaxy S23 Ultra behøver vi ikke længere at inkludere den advarsel.

Fantastisk batterilevetid

En af de svagere aspekter på sidste års Galaxy S22-familie var, hvor længe telefonerne kunne holde på en opladning. Galaxy S22 Ultra var kun lige over den gennemsnitlige smartphone i batteritest, hvor vi har telefoner til at surfe på nettet via mobilnettet, indtil de løber tør for strøm. Men for at få det resultat var vi nødt til at deaktivere den adaptive opdateringshastighed på Galaxy S22 Ultras skærm.

Der var ikke behov for disse tricks med Galaxy S23 Ultra, som holdt ud i 12 timer og 22 minutter med dens visningshastighed indstillet til adaptiv (op til 120Hz). Dermed er Samsungs telefon blandt de 10 bedste, når det kommer til telefonbatterilevetid. Og hvis du tilfældigvis slår den adaptive opdateringshastighedsfunktion fra, kan du få telefonen til at køre i 13 timer. Med hensyn til daglig brug, kan den uden problemer komme igennem en dag uden behov for en opladning.

Da Galaxy S23 Ultra har samme størrelse batteri som sin forgænger, er dette endnu en grund til at kreditere Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy. Det er ret klart, at Qualcomms chipset styrer strøm meget bedre end den, vi fik sidste år.

En meget lys, farverig skærm

Den 6,8-tommer skærm på Galaxy S22 Ultra var en af telefonens iøjnefaldende funktioner. Da Galaxy S23 Ultra mere eller mindre bruger den samme skærm med den samme maksimale lysstyrke på 1.750 nit og den samme adaptive opdateringshastighed, der springer mellem 1 og 120 Hz, som din telefonaktivitet dikterer, havde vi ikke forventet at blive så imponeret over den nye telefons skærm, som vi var sidste år.

Men, vi tog fejl – Galaxy S23 Ultras skærm er fortsat et af denne telefons stærkeste salgsargumenter.

Det er ikke kun, at du får al den skærmplads, eller at telefonen er lys nok til at se udendørs i direkte sollys. (Vi målte 1.225 nits, hvilket ikke er helt 1.750 nits, men stadig meget lyst.) Det er ikke kun, at Galaxy S23 Ultra leverer flere farver end iPhone 14 Pro Max og når 112 % af DCI-P3 farveskalaen i naturlig tilstand . (IPhone rammer 83%). Det er, at Galaxy S23 Ultra-skærmen gør alle disse ting. Hvis du opgraderer fra en ældre model, vil du blive blæst bagover af, hvad denne skærm kan.

Nye One UI 5.1-funktioner

Ligesom resten af Galaxy S23-serien, leveres Galaxy S23 Ultra med One UI 5.1, en opdateret version af Samsungs interface-overlay til Android 13. Det betyder nye softwarefunktioner, og de tilføjer virkelig noget til festen.

Vi kan især godt lide Bixby Text Call, hvor den indbyggede assistent endelig giver noget værdi ved at besvare opkald på dine vegne og lade dig sende tilbagesvar. Den nye tilstandsmulighed lyder måske meget som de fokustilstande, Apple tilbyder på iOS 16-enheder, men det er stadig en velkommen tilføjelse til Galaxys pakke.

Grunde til at springe Galaxy S23 Ultra over

Frustrerende buede kanter på skærmen

Samsung er muligvis i en lidt “udfordrende” position med formen på Ultra-modellens skærm. På den ene side hjælper en buet skærm med at adskille denne model fra resten af Galaxy S-serien, hvilket får den til at føles som en premium-telefon. På den anden side har den buede skærm ikke altid været nem at bruge, især nu hvor Samsung tilføjede S Pen-understøttelse til Ultra.

Til Samsungs kredit er kurven mindre fremtrædende på Galaxy S23 Ultra, og det har gjort S Pen lettere at bruge på denne version. Men der er stadig en kurve nok til at gøre det svært at røre ved ikoner og knapper helt i kanten af skærmen. Det er en mindre klage i den større sammenhæng, men hvis du finder buede skærme frustrerende at bruge, giver Galaxy S23 Ultra kun minimal lindring.

Ingen ændring i opladningshastighed

Det kan virke surt at klage over, at Galaxy S23 Ultra beholder sin forgængers 45W kablede opladningshastighed, især når iPhone 14 Pro Max stadig oplader i et 20W tempo. Men Apple sammenligneingen er ikke den bedste. Du skal se på, hvordan Galaxy S23 Ultra er sammenlignet med rivaliserende Android-telefoner, der udnytter hurtige USB-C-hastigheder, og hvis du gør det, vil du se, at Samsungs premium-telefon kommer til kort.

I denne måned vil OnePlus 11 også ankomme i butikker uden for Kina. Og dette nye Android-flagskib understøtter opladningshastigheder på op til 100W. Selv med det begrænset til 80W i USA, skulle OnePlus 11 stadig oplade meget hurtigere end Galaxy S23 Ultra, dens primære konkurrent om titlen som bedste Android-telefon indtil Pixel 8’s ankomst til efteråret.

Det hjælper heller ikke, at Galaxy S23 Ultra ikke levede op til Samsungs opladningskrav. Samsung siger, at en drænet S23 Ultra burde være i stand til at få op til 65% opladning efter 30 minutters opladning. Vi ramte kun 57% i vores test.

10.999 kr. er meget at betale for en telefon

Købere i Europa skal betale mere end hvad Galaxy S22 Ultra kostede for et år siden. Prisen er nu oppe på 10.999 kr., hvilket er meget at betale for en flagskibstelefon, især i denne tid, selvom du får fordoblet startlageret nu på 256 GB.

Hvis du er interesseret i en mere moderat prissat Samsung-mulighed, kan du kigge nærmere på Galaxy S23.

Det hjælper heller ikke, at konkurrerende telefoner, uanset om det er iPhone 14 Pro Max eller Pixel 7 Pro, alle koster mindre end S23 Ultra. De bedste Galaxy S23-tilbud kan reducere disse omkostninger noget, især hvis du afgiver en Galaxy S23-forudbestilling. Men man kan ikke komme uden om det faktum, at hvis du vil have denne telefon, skal du betale for at få den.

About Anders Buhl 977 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.