Hvad er et mobilt hotspot? Sådan forbinder du dine enheder til din telefons mobilforbindelse

hvad er mobilt hotspot

Når du rejser et sted, hvor der ikke er Wi-Fi, kan det være meget nyttigt at have et mobilt hotspot.

Et mobilt hotspot, også kendt som et personligt hotspot, er en enhed, der lader brugere oprette forbindelse til internettet ved at fungere som et lokaliseret Wi-Fi-netværk.

Der er måder, hvorpå du kan få et bærbart hotspot solgt separat, men i dag kommer mange mobile hotspots som en funktion på din smartphone.

Hvad er et mobilt hotspot?

Et mobilt hotspot er en enhed, der har evnen til at udsende et trådløst signal, som andre enheder kan oprette forbindelse til, mens de er på farten. Dette skal ikke forveksles med et hotspot, som kan hentes på offentlige steder som hoteller, indkøbscentre og kaffebarer, hvor bygninger eller virksomheder har private netværk, der tilbyder gratis Wi-Fi.

Mobile hotspots fungerer generelt ved at tage en LTE-forbindelse, nogle gange fra din telefon, og konvertere den til et Wi-Fi-signal. Du kan derefter “tilslutte” din computer eller en anden enhed til den på samme måde som disse enheder ville oprette forbindelse til et hjemme- eller offentligt Wi-Fi-netværk.

Fysiske mobile hotspots er små nok til at have i din lomme og har en generelt pålidelig batterilevetid, nogle gange op til en dag. De kan bruges, når du er offentligt, f.eks. i en park eller på stranden, mens du rejser i udlandet, eller hvor som helst din LTE-forbindelse fungerer. De kan oprette forbindelse til enhver Wi-Fi-baseret enhed, såsom en bærbar computer, smartphone, tablet eller spillekonsol.

Selvom hotspots er blevet ret standard på smartphones, kan adgang til dem medføre ekstra omkostninger afhængigt af din operatør og enhed. Dit mobile hotspots hastighed og levetid vil også afhænge af dit dataabonnement og hvor mange gigabyte du har.

Digital sikkerhed og pålidelighed med mobile hotspots

Mobile hotspots er en fantastisk, men ikke fuldstændig perfekt løsning. Selvom de praktisk talt kan fungere overalt, er de ikke så hurtige som en hjemme- eller en indbygget bredbånds- eller fiber-Wi-Fi-forbindelse. Da de er mobile, er deres rækkevidde heller ikke særlig lang, når du tilslutter andre enheder til den.

Når du har adgang til data, kan du oprette et Wi-Fi-signal, uanset hvor du er, men fordi smartphone-hotspots er forbundet til din mobile enhed, kan de tage meget af batterilevetiden ret hurtigt.

På den positive side kan dit mobile hotspots Wi-Fi-netværk beskyttes med WPA-2-kryptering, hvilket gør det lige så sikkert som enhver hjemmerouter. Bare sørg for at holde din adgangskode beskyttet og aktiveret. Hvis nogen får fat i det, eller du ikke bruger adgangskodebeskyttelse, vil enhver have mulighed for at oprette forbindelse til dit hotspot og få adgang til data, der overføres gennem det.

Har min telefon et mobilt hotspot?

Mange moderne smartphones har en indbygget hotspot-funktion, som du sandsynligvis kan konfigurere og aktivere et eller andet sted i din enheds indstillingsapp. Generelt tilbyder mange udbydere og enheder tjenesten, så længe du har mindst 4G LTE, selvom support til et 5G-netværk sandsynligvis vil forbedre din oplevelse.

De fleste smartphone -hotspots giver dig mulighed for at forbinde flere enheder til dit netværk, i nogle tilfælde op til 10. Bare ved, at når du deler denne form for netværk med andre mennesker, kan du muligvis gøre en allerede mærkbar langsommere oplevelse endnu langsommere.

Afhængigt af enheden kan du omdøbe dit hotspot og ændre dens adgangskode fra standardindstillingerne, skjule din enhed, så andre ikke kan se dit netværk, og beslutte, om du vil bruge WPA2-sikkerhed eller undvære det.

Afhængig af din enhed kan du muligvis aktivere dit mobile hotspot og oprette forbindelse til andre enheder via Bluetooth eller USB.

For dem uden et ubegrænset data abonnement er det vigtigt at bemærke, at hotspot trækker fra dit månedlige data, hvilket betyder, at du kan løbe tør – og du kan gøre det meget hurtigere end almindelig browsing på din telefon, afhængigt af hvad du bruger dit mobile hotspot til. Selv dem med ubegrænsede planer kan finde deres oplevelse aftaget, hvis deres udbyder bremser hastigheder, efter at visse datapunkter er ramt.

Når du er tilsluttet, skal du tilslutte en computer eller anden smartphone og surfe på nettet, streame videoer og lytte til musik ligesom en almindelig internetforbindelse.

Sådan aktiverer du dit mobile hotspot på Android

 1. Åbn appen Indstillinger.
 2. Vælg Forbindelse.
 3. Tryk på Mobilt hotspot og internetdeling.
 4. Vælg “Mobilt-hotspot”.
 5. Gå til Wi-Fi-indstillingerne på den enhed, du vil oprette forbindelse til dit hotspot.
 6. Find navnet på din telefons mobile hotspot på listen over tilgængelige Wi-Fi-netværk, og klik på den.
 7. Der vises et vindue, der anmoder om netværksadgangskoden. Indtast den, og klik på Deltag eller din enheds respektive bekræftelsesknap.

Android-enheder har lidt forskellige grænseflader med forskellige termer, så du skal muligvis se dig omkring eller bruge søgeværktøjet i din Indstillinger-app for at finde ud af, hvor den mobile hotspot-funktion er.

Hvis du vil dele dit hotspot med en anden enhed, kan din telefon muligvis gøre det ved hjælp af en QR -kode. Du kan også give den anden bruger navnet på dit hotspot -netværk og din adgangskode.

Sådan aktiverer du mobilt hotspot på iPhone

 1. Klik på appen Indstillinger.
 2. Tryk på Personligt hotspot.
 3. Tryk på skyderen ud for “Personligt hotspot” for at slå dit hotspot til
 4. På nyere iOS-versioner skal du trykke på “Tillad andre at deltage” i menuen Personal Hotspot for at sikre, at andre enhedsbrugere kan få adgang til dit netværk.
 5. Gå nu til den enhed, du vil oprette forbindelse til dit hotspot, og åbn din liste over Wi-Fi-netværk.
 6. Klik på navnet på din telefons mobile hotspot på listen over tilgængelige Wi-Fi-netværk, og indtast hotspot-adgangskoden for at deltage.

Hvis du ikke kan se Personligt hotspot under siden indstillinger, prøv at tjekke under “Mobildata”.

Du kan oprette forbindelse til en anden enhed for at få adgang til det personlige hotspot på tre forskellige måder ved hjælp af Wi-Fi, Bluetooth eller et USB-kabel.

Når en enhed er tilsluttet, vil en blå indikator øverst på din iPhone-skærm fortælle dig, at dit hotspot er tændt, og hvor mange enheder der er tilsluttet det.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.