Sådan får du din mobiltelefons batteri til at holde længere

Sådan får du din mobiltelefons batteri til at holde længere

Hvad man bør vide

  • Sluk ubrugte funktioner > sluk Wi-Fi i trådløse netværk > reducer skærmens lysstyrke.
  • Eller slå push-meddelelser fra > deaktiver datahentning > slå Forstyr ikke til.
  • Slå flytilstand til > brug betalte apps i stedet for annonceunderstøttede apps > lad ikke telefonen blive for varm.

Denne artikel gennemgår syv af de mest effektive ting, du kan gøre for at undgå at gå rundt med en powerbank, der kan holde liv i din telefon.

Sluk for funktioner, der ikke er i brug

Slå Bluetooth fra. Deaktiver GPS, når den ikke er i brug. Luk Wi-Fi ned. Du kan endda overveje at deaktivere dine hotspot-funktioner. Dette er nogle af de største batteridrænere på smartphones, fordi de altid leder efter mulige forbindelser, netværk eller information. Slå disse funktioner fra i din telefons indstillinger, undtagen når du har brug for dem for at spare strøm.

Nogle telefoner, såsom Android-smartphones, har widgets, der tilbyder slå til eller fra funktioner, så du kan tænde for Bluetooth, når du er i bilen til håndfri kørsel eller GPS-navigation og derefter slå det fra for at gemme din telefons batteri liv.

Slå Wi-Fi til, når du kan oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk

At have Wi-Fi tændt dræner dit batteri, hvis du ikke bruger det, men hvis du er på et trådløst netværk, er det mere strømbesparende at bruge Wi-Fi end at bruge mobildata, så skift til Wi-Fi i stedet af dit mobilnetværk, når du kan for at spare telefonens batterilevetid. For de fleste betyder det, at når du er hjemme, skal du bruge Wi-Fi, men når du ikke er i nærheden af nogen Wi-Fi-netværk, skal du slå Wi-Fi fra for at holde din telefon kørende længere.

Juster skærmens lysstyrke og skærmtimeout

Ligesom med bærbare computere og tv’er dræner skærmen på din telefon meget af sin batterilevetid. Din smartphone justerer sandsynligvis automatisk sit lysstyrkeniveau, men hvis dit batteri begynder at falde til niveauer, der gør dig ængstelig, skal du justere skærmens lysstyrke lavere for at spare på batteriets levetid.

En anden indstilling at se på er skærmens timeout. Det er indstillingen for, hvornår din telefons skærm automatisk går i dvale – for eksempel 1 minut eller 15 sekunder efter, ikke at have modtaget noget input fra dig. Jo kortere tidsramme, jo bedre batterilevetid. Tilpas til dit niveau efter tålmodighed.

Slå push-meddelelser og datahentning fra

En bekvemmelighed ved moderne teknologi er at få alt leveret med det samme, efterhånden som det sker. E-mails, nyheder, vejret, kendte tweets – du får konstant opdateringer. Udover at være dårligt for din fornuft, tømmer den konstante datakontrol din telefons batteri. Juster datahentningsintervallerne og push-beskeder i din telefons indstillinger og apps.

Nyhedsapps og sociale medier-apps tjekker jævnligt i baggrunden for nye oplysninger. Indstil dem til at kontrollere manuelt eller hver time. Hvis du ikke har brug for at vide det præcist når hver e-mail kommer ind, kan ændring af dine e-mail-push-beskeder til manuel gøre en forskel hos din telefons batterilevetid.

Du kan i det mindste slå Forstyr ikke til for at forhindre, at skærmen vågner, hver gang din telefon får en alarm.

Spild ikke batterilevetid på at søge efter et signal

Din stakkels telefon er lavt på batteri, og den forsøger at finde et signal. Når du er i et område med et svagt mobilsignal, skal du slå mobildata fra ved at gå i flytilstand. Flytilstand slår mobil- og dataradioen fra på de fleste telefoner, men den lader Wi-Fi-adgang være slået til for nogle enheder.

Køb apps i stedet for at bruge gratis, annonceunderstøttede versioner

Det kan være det værd at betale lidt ekstra for apps, du bruger. Forskning tyder på, at gratis, annonceunderstøttede apps dræner batteriets levetid. I et tilfælde blev 75 procent af en apps energiforbrug brugt kun til at drive annoncerne. Selv i tilfældet med Angry Birds, kan kun 20 procent af appens energiforbrug gå til faktisk gameplay.

Den anden mulighed er at bruge en annonceblokering for at se, om det reducerer forbruget af dit batteri.

Hold din telefon kølig

Der er aldrig godt med en varm telefon, uanset om det er din telefons batteri eller din bærbare computers. Du kan muligvis få lidt mere liv fra din telefon, hvis du tager den op af et varmt etui eller din lomme, ikke lader den blive overophedet i en varm bil og kan finde andre måder at holde den kølig på.

Som en sidste udvej kan den køle den ned og spare på batteriet, hvis du slukker din telefon, når den ikke er i brug.

FAQ

Hvor længe skal det gennemsnitlige telefonbatteri holde?

Mobilbatterier holder typisk mellem 3-5 år. For at maksimere dit batteris levetid, undgå ekstreme temperaturer og undgå helt at dræne batteriet til 0%.

Hvordan kontrollerer jeg mit Android-batteris tilstand?

For at tjekke din batteritilstand på Android skal du bruge en tredjepartsapp såsom AccuBattery. Tryk på Indstillinger > Batteri > Batteriforbrug for at finde ud af, hvilke apps der bruger mest strøm.

Hvordan får jeg min telefon til at oplade hurtigere?

For at få din telefon til at oplade hurtigere skal du slå flytilstand til eller slukke for din telefon. Hvis din enhed understøtter det, skal du bruge USB-C-opladere, der fremskynder opladningstiden. Brug ikke din telefon, når den oplades.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.