Hvilken powerbank skal du købe til din mobiltelefon og bærbar?

Hvilken powerbank skal du købe

Har du nogensinde spekuleret over, hvilken powerbank du skal købe, og hvilke faktorer der spiller ind når du skal vælge den perfekte powerbank? I dette indlæg fortæller vi dig alt, hvad du behøver at vide om at vælge den rigtige powerbank til dine behov.

Vi dækker de forskellige typer powerbanks, deres funktioner, og hvordan du vælger den, der passer til dig. Så uanset om du leder efter en powerbank, der har mange mah eller ej, så kommer vi igennem det.

Hvad er en Power Bank?

En powerbank er en bærbar enhed, der typisk indeholder en stor mængde strøm for at hjælpe dig med at oplade dine enheder. De kommer i forskellige former og størrelser og kan bruges til en række forskellige formål, såsom opladning af smartphones, tablets eller andre elektroniske enheder. Nogle powerbanks har endda funktioner som lynhurtig opladning, så du kan få dine enheder op at køre hurtigt.

Hvordan vælger du en powerbank?

Følgende er de vigtigste faktorer, du skal overveje, når du køber en powerbank: størrelse, form, vægt og kapacitet. En digitalt skærm i stedet for streger (f.eks. “80% tilbage). En grundlæggende powerbank med to USB-porte til opladning af flere enheder på samme tid. Powerbankerne kommer i forskellige former, størrelser og farver. De har forskellige farver, så du kan vælge den rigtige, som du ønsker.

Lithium-ion vs lithium polymer: Der er to typer batteriteknologier, der bruges med powerbanks: lithium-ion og lithium polymer, som i de fleste tilfælde er meget ens. Lithium-ion er overlegen i forhold til lithiumpolymer med hensyn til ydeevne og levetid. Men lithium polymer powerbanks er velegnede til små enheder, såsom smartphones og digitale kameraer, og er billigere end lithium-ion.

Hvad skal du kigge efter, når du vælger en powerbank

Den nødvendige kapacitet er et af de vigtigste punkter at overveje, når du køber eller vælger en powerbank. Det er vigtigt at have en powerbank, som er i stand til at have tilstrækkelig strøm til at oplade dine enheder under strømafbrydelser, eller mens du er på farten.

Det er derfor vigtigt at sikre sig, at du har en powerbank, der har tilstrækkelig kapacitet til at oplade mindst tre enheder på én gang. Nogle powerbanks kommer dog med mere end en gennemsnitlig kapacitet.

En god tommelfingerregel til rejser er at købe en powerbank med en angivet kapacitet på 3-4 gange så stor som enhedens batteri. De fleste enheder, såsom smartphones, kameraer, tablets og bærbare computere, kan oplades via USB-kabel.

Enheder med høj kapacitet såsom digitale kameraer og bærbare computere kræver dog et kompatibelt opladningskabel. Bærbare opladere, såsom powerbanks, kan bruges til at genoplade disse enheder, når de ikke er tilgængelige til en stikkontakt.

De forskellige slags Power Banks

Der er forskellige former for powerbanks tilgængelige på markedet, du kan vælge den bedste powerbank, der passer til dine behov. Alle powerbanks har deres egne funktioner, og de er designet til at give tilstrækkelig strøm til enhederne. Du kan bruge powerbanken til at oplade dine elektroniske enheder, såsom mobiltelefoner, tablets, smartwatches, kameraer, fjernbetjeninger og endda bærbare ting som fitness-trackere.

4 trin til at vælge Power Banks til mobil

At vælge den perfekte powerbank til dine mobile enheder kan være svært, men med lidt research kan det gøres noget lettere. Her er et par tips til at hjælpe dig med at vælge den rigtige til dine behov:

Trin 1. Overvej dine enheder – Har du en smartphone, tablet eller bærbar? Hver af disse enheder kræver en anden type powerbank.

Trin 2. Størrelse og vægt – Det er klart, du vil have din powerbank til at være lille og let nok til at bære rundt uden at føles omfangsrig eller tung. Sørg dog for, at størrelsen og vægten passer til de enheder, du planlægger at bruge den med.

Trin 3. Opladningshastighed – Powerbanks kommer med forskellige opladningshastigheder, fra standard vægopladere til hurtigopladere, der kan oplade dine enheder op på få timer. Sørg for at vælge den opladningshastighed, der er kompatibel med dine enheder og opladningskabler.

Trin 4. Pris og kvalitet – Husk, du behøver ikke bruge en formue på en powerbank for at få kvalitetsresultater. Faktisk er nogle af de bedste powerbanks faktisk ret overkommelige. Bare sørg for, at du får en powerbank, der er bakket op af et velrenommeret firma og har modtaget positive anmeldelser fra andre brugere.

Med disse tips i tankerne bør det være en leg at vælge den perfekte powerbank til dine mobile enheder!

4 trin til at vælge Power Banks til bærbar computer

De bedste powerbanks til bærbar computere har USB-C-port og mindst 45 watt, som du ved, Macbook pro 16 tommer krævede 100w strømforsyning via usb-c. Til store enheder kan du muligvis ikke oplade og bruge på samme tid. Når det er sagt, er her nogle generelle tips, der kan hjælpe dig med at vælge den bedste powerbank til dine behov:

Trin 1. Tjek batterilevetiden – Batterilevetiden for en powerbank er en af de vigtigste faktorer at overveje. Sørg for at vælge en powerbank med en batterilevetid, der matcher den tid, du forventer, at din bærbare computer skal være tilsluttet.

Trin 2. Overvej bærbarhed og vægt – Powerbanks kan være omfangsrige og tunge, hvilket kan gøre dem svære at bære rundt på. Vær opmærksom på, hvor bærbar og let powerbanken er, før du foretager et køb.

Trin 3. Vælg en powerbank med Qualcomm Quick Charge-kompatibilitet – Mange nyere bærbare computere er udstyret med Qualcomm Quick Charge-teknologi, som gør det nemmere at genoplade din powerbank hurtigere. Sørg for at vælge en powerbank, der understøtter denne funktion, hvis du planlægger at bruge den ofte.

Trin 4. Overvej pris og kvalitet – Husk altid at overveje pris og kvalitet, når du foretager et køb, da du ikke vil ende med at bruge flere penge end nødvendigt på en powerbank. Prøv ikke at blive for påvirket af marketingkampagner – du bør fokusere mere på, hvad der faktisk er inkluderet i produktet.

Forhåbentlig vil disse tips hjælpe dig med at vælge den bedste powerbank til dine behov!

Hvordan bruges en powerbank

Hvordan virker en powerbank

En powerbanks indbyggede batteri oplades gennem en ekstern strømforsyning, såsom en stikkontakt, og lagrer derefter strømen i kemisk form. Når det er nødvendigt, sender batteriet elektrisk energi til den tilsluttede enhed via udgangsporten.

Hvordan virker en powerbank

Processen består af tre dele: energiabsorberende, lagring og frigivelse. Det fungerer på samme måde som et mobiltelefonbatteri, selvom en bærbar telefonoplader kan være mere kompleks og have flere funktioner afhængigt af deres design.

Hvad er de forskellige typer powerbanks?

Powerbanks varierer i størrelser, former, samt den måde, de oplader eller frigiver energi på.

Powerbankens størrelse plejer at være det vigtigste kriterium; jo større powerbank, jo højere opladningskapacitet (målt i mAh). Mere kapacitet betyder mere strøm, men også mere vægt.

Små powerbanks (20.000 mAh eller derunder):

Hvis du blot vil have en powerbank til at oplade mobiltelefoner, vil 20.000 mAh eller derunder gøre jobbet. Den gennemsnitlige batterikapacitet for nyere mobiltelefoner er mellem 4.000 og 5.000 mAh.

Powerbanker i store størrelser: (20.000 mAh eller derover):

Selvom der formodentlig skulle være 100.000 mAh powerbanks på markedet, kan deres legitimitet diskuteres. Større ‘powerbanks’ spænder fra mellem 40.000-60.000 mAh og kan bruges til at oplade bærbare computere, minikøleskabe og lignende apparater og markedsføres typisk til campister. Som du kan forestille dig, er disse ‘powerbanks’ normalt på størrelse med et bilbatteri eller større, hvilket klart strider mod formålet med en ‘bærbar’ telefonoplader.

Efter størrelse er den næste vigtige overvejelse, hvordan en powerbank oplader og frigiver strøm.

Standard USB-powerbanks:

Den mest almindelige powerbank fungerer ligesom en USB-oplader. De oplader ved hjælp af en USB-oplader eller et indbygget stik, og så bliver de USB-opladeren, der genoplader en enhed via et USB-kabel.

Trådløse powerbanks:

Trådløse powerbanks skal oplades via et USB-kabel, men de oplader mobiltelefoner trådløst, hvilket gør processen mere bekvem. I modsætning til USB-powerbanks, der er begrænset af kabeltype, kan trådløse bærbare telefonopladere bruges universelt af alle mobiltelefoner.

Hvor mange gange kan en Power Bank oplade min telefon?

Dette afhænger af kapaciteten på powerbanken og hvor mange mAh din mobiltelefon har.

For eksempel har iPhone 11-batteriet en kapacitet på 3.110 mAh. Hvis batteriet er fladt, og du oplader det med en fuld 7.000mAh powerbank, kan powerbanken oplade iPhone tre gange med 780mAh (7.000 – 3110*2=780mAh) tilbage.

Dette er dog kun delvist sandt. Den generelle regel er, at din powerbanks reelle kapacitet er omkring 2/3 af den teoretiske kapacitet. En 10,00mAh powerbank er dermed muligvis kun omkring 6600mAh.

Er Powerbanks tilladt på fly?

Powerbanks er kun tilladt i håndbagage og bør ikke overstige 100 watt-timer (Wh) pr. batteri, omkring 26.315 mAh. Du skal søge godkendelse hos flyselskabet, hvis din bærbare telefonoplader overstiger 100Wh, hvilket uundgåeligt forlænger indtjekningsprocessen.

Hvordan forlænger du din Powerbanks levetid?

På samme måde som mobiltelefonbatterier har powerbanks et gennemsnit på 300-500 opladnings-afladningscyklusser. Når en powerbank opbruger alle sine cyklusser, skal den smides væk, så det forlænger dens opladningslevetid, hvis du køber en pålidelig batteripakke med høj kapacitet.

Din powerbanks liv er også påvirket af, hvordan du bruger den. For at få din powerbank til at holde lidt længere, følg følgende tips:

Oplad din powerbank, når du ikke bruger den:

Genopladelige batterier ældes, uanset om du bruger dem eller ej, men de ældes langsommere med en vis opladning i dem. Hvis du planlægger at gemme den væk, skal du oplade den først. Og lad den ikke stå ubrugt i lang tid, da batterier langsomt aflades og vil nedbrydes og miste kapacitet efterhånden.

Udsæt det ikke for ekstreme temperaturer:

Batterier fungerer bedst ved temperaturer mellem 5 og 25 grader. I ekstreme scenarier vil batteriet i en batteripakke miste sin energi hurtigere og kan endda udgøre sikkerhedsrisici.

Tab ikke din powerbank:

Ligesom din mobiltelefon indeholder din bærbare telefonoplader også et printkort, batteri og andre komponenter, så håndter det med omtanke.

Hvad er fordelene ved Power Banks?

Forskellige typer powerbanks har forskellige fordele. Men alt i alt deler de følgende fordele.

Mindre angst

Angst for lavt batteri er reel. Men med en powerbank med dig, uanset hvor du går, kan du være sikker på, at du aldrig mere behøver at stresse over dit batteri.

Overkommelig priser

At få en powerbank er faktisk en billig måde at oplade din telefon eller andre enheder hurtigt. Faktisk ejer mange mere end én powerbank, fordi de ofte oplever, at den, de tager med, er tom, når de er ude, og fordi kvalitets-powerbanker er meget prisvenlige.

Kan tilpasses

Powerbanker kommer i en række forskellige størrelser, farver og designs. Du kan købe en efter dine behov og præferencer. Eller endda personliggøre den.

Hvad er ulemperne ved Power Banks?

Ligesom telefonbatterier holder powerbanks længere, når de er aktive. Med andre ord skal du oplade dem ofte for at forlænge deres levetid. Men problemet er, at du ikke bruger en powerbank så ofte som din mobil. Så du skal minde dig selv om at oplade den fra tid til anden. Og det kan nogen gange være svært. Du husker måske ikke, hvor du satte den sidste gang, da du var færdig med at bruge den.

Det meste af tiden rækker du først ud efter din powerbank, når du skal afsted på ferie. På det tidspunkt er powerbanken flad, da den over tid aflades. Chancerne er, at du først indser det, når du er væk hjemmefra, uden adgang til stikkontakter.

Anbefalet Power Bank

GreyLime tilbyder en 10.400 mAh powerbank, der er praktisk, effektiv og let at have med overalt. Den er ergonomisk designet, let og ligger dejligt i hånden og passer let i lommen eller tasken. Du får derudover innovativ og prisvindende teknologi, der sikre dig super hurtig opladning af alle dine enheder.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.