Metas Twitter-rival Threads kommer ikke til EU – indtil videre

Threads

Efterhånden som et stigende antal brugere forsøger at finde et alternativ til Twitter, slår Meta til, mens jernet er varmt og lancerer deres egen Twitter-konkurrent kaldet Threads. Appen skulle gå live i dag (torsdag) og lanceres i en række lande, men vil angiveligt springe EU over.

Ifølge en rapport fra Bloomberg vil Metas Thread-app ikke lanceres i EU på grund af regulatoriske bekymringer. Det ser ud til, at det problematiske punkt har at gøre med, hvordan appen deler data mellem den og Instagram.

Som det står på app-siden, er Threads en Instagram-app. Den er designet til at give brugere mulighed for at beholde deres Instagram-brugernavne og de konti, de følger. Dette vil tillade Threads at have noget, andre Twitter-rivaler har manglet til dato – en umiddelbart stor brugerbase. Men dette rejser et problem med EU’s Digital Markets Act (DMA).

DMA fastsætter konkurrenceregler, der styrer, hvordan store onlineplatforme bruger deres markedsstyrke. Under disse regler er “gatekeepere” underlagt strengere regler, når det kommer til datadeling og fortrinsret til deres egne produkter. Meta, såvel som adskillige andre virksomheder, har selv udpeget sig selv som gatekeepere. Som følge heraf lever Threads-appen i øjeblikket ikke op til EU’s krav.

En person tæt på sagen siger, at Meta venter på mere vejledning omkring DMA, før den lanceres i EU, ifølge publikationen. Det ser ud til, at Europa-Kommissionen planlægger at gøre præcis det, men det sker først til september.

Lige nu vises Threads-appen ikke i App Store i noget EU-land. En talsmand for Irlands databeskyttelseskommission sagde til Bloomberg: “Meta har informeret os om, at de ikke har nogen planer om at udrulle tjenesten i EU på nuværende tidspunkt.”

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.