Metas Twitter-rival Threads lanceres på torsdag

Threads

Efterhånden som Twitter bliver stadig mere udfordrende at bruge efter ændringer i weekenden, der begrænser, hvor mange tweets en bruger kan læse på en dag, samt nyheder om, at kun Twitter Blue-abonnenter vil være i stand til at bruge TweetDeck, flyttes opmærksomheden nu til Threads, en Twitter-lignende app, der forventes at blive lanceret til iOS på torsdag.

Rygtemøllen har i flere måneder drejet om Threads, som også forventes at blive lanceret snart til Android (via Google Play). Det er ikke klart, om det vil være fuldt tilgængeligt ved lanceringen, eller om tilmeldinger vil være begrænset på en eller anden måde, men alt vil blive afsløret snart.

Threads er bygget af Meta, ejeren af Facebook, WhatsApp, Messenger og Instagram. Den nye app er, selvom det er et selvstændigt produkt, tæt knyttet til Instagram, da den har mulighed for at importere alle dine følgere, så du har et aktivt fællesskab med dig fra starten. Selvfølgelig er en brugers fællesskaber på Twitter og Instagram ofte meget forskellige, så det er ikke klart, hvor populær muligheden for at importere følgere vil være.

“Threads er, hvor fællesskaber mødes for at diskutere alt fra de emner, du interesserer dig for i dag, til hvad der trender i morgen,” står der i App Store-listen. “Uanset hvad det er, du er interesseret i, kan du følge og oprette forbindelse direkte til dine yndlingsskabere og andre, der elsker de samme ting – eller opbygge din egen loyale tilhængerskare for at dele dine ideer, meninger og kreativitet med verden.”

Threads

Meta vil håbe, at torsdagens lancering udnytter de nuværende problemer på Twitter forårsaget af Elon Musks beslutning om at indføre “midlertidige” læsegrænser for brugere, grænser, som han sagde er nødvendige for at stoppe teknologivirksomheder i at tage Twitter-data og bruge dem til at træne deres AI værktøjer.

Men ændringen har forårsaget problemer for funktionaliteten af Twitters webbaserede TweetDeck, hvilket har fået Twitter til at forsøge at skubbe brugere til en ny version af værktøjet, som de har arbejdet på i et stykke tid. Men for ubekræftede brugere af TweetDeck er der dårlige nyheder, da virksomheden netop har annonceret, at du fra den 2. august skal betale for dens premium-niveau, Twitter Blue, for at bruge TweetDeck.

Med så mange forstyrrelser, der har fundet sted på Twitter, siden Musk købte det sociale medie i oktober, har et stigende antal brugere ledt efter alternative apps. Mastodon og Bluesky har fået stor opmærksomhed de seneste måneder, og begge har angiveligt oplevet en masse ekstra trafik i de seneste par dage. Men det store spørgsmål er nu: Kan Meta få succes med Threads?

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.