Samsung Galaxy S23s overclockede Snapdragon 8 Gen 2 kommer nu til andre telefoner

RedMagic 8S Pro

Tilbage i januar blev Samsung Galaxy S23-serien lanceret med en eksklusiv version af Snapdragon 8 Gen 2-chipsættet. Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy tilbød boostet ydeevne sammenlignet med basischippen, hvilket gav Samsung en fordel, men virksomheden bevarer muligvis ikke eksklusiviteten længe.

RedMagic har bekræftet på det kinesiske sociale netværk Weibo, at den kommende RedMagic 8S Pro kommer med en chip kaldet “Snapdragon 8 Gen 2 Leading Version.” Denne chip har angiveligt en højere clockhastighed end den almindelige Gen 2 chip, der er på 3,32 GHz, og kommer i stedet med samme 3,36 GHz som Galaxy-varianten.

Så det virker ret sandsynligt, at dette er en rebranded version af Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy. Fordi RedMagic 8S Pro ikke er en Galaxy-smartphone.

Det giver mening, at RedMagic vil have en chip som denne i 8S Pro. Det er en gaming-telefon pakket med 24 GB RAM, og den ville klart drage fordel af større behandling og grafisk hastighed, som Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy – eller Leading Version.

Når det kommer til ydeevne, så scorede Galaxy S23 1.522 på single-core og 4.876 på multi-core på Geekbench 5. I mellemtiden scorede iPhone 14 Pro Max 1.882 og 5.333, mens OnePlus 11 (med standard Gen 2 chip) scorede 1.166 og 4.962.

Det er også værd at bemærke, at RedMagic 8 Pro, forgængeren til den kommende 8S Pro, scorede 1.496 og 5.217 på Geekbench 5. Dens multi-core score overgik Galaxy S23, på trods af at den kører standard Snapdragon 8 Gen 2-chippen. Det betyder, at 8S Pro i teorien kunne skubbe det tal endnu højere med en hurtigere chip – muligvis endda over Apples A16 Bionics multi-core score.

RedMagic er muligvis heller ikke den eneste telefonproducent, der sigter mod at tilføje den overclockede Gen 2-chip til sine telefoner. I sidste måned antydede en lækage, at Asus, OnePlus og Xiaomi håbede på at tilføje chippen til deres egne telefoner – selvom det ikke er klart hvornår.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.