Netflix har allerede aflyst deres første show i 2023

1899

Netflix har bekræftet deres første aflyste show i 2023, da streaming-tjenesten officielt har afskaffet sci-fi-mystery-serien 1899 efter blot en enkelt sæson.

Medskaberen Baran bo Odar annoncerede showets skuffende skæbne via en erklæring på Instagram. “Med tungt hjerte må vi fortælle dig, at ‘1899’ ikke vil blive fornyet,” lyder erklæringen. “Vi ville have elsket at afslutte denne utrolige rejse med en anden og tredje sæson, som vi gjorde med Dark. Men nogle gange bliver tingene ikke, som du havde planlagt. Sådan er livet.”

“Vi ved, at dette vil skuffe millioner af fans derude. Men vi vil gerne takke dig fra bunden af vores hjerter for, at du var en del af dette vidunderlige eventyr. Vi elsker dig. Glem det aldrig”, slutter erklæringen. Jantje Freise, 1899’s anden medskaber, underskrev også dette åbne brev.

1899 var centreret om en gruppe europæiske immigranter, der rejste på et dampskib fra England til New York i begyndelsen af det 20. århundrede. Denne episke rejse over havet er dog alt andet end fredelig, da passagererne støder på et andet skib, der driver på det åbne hav og står nu over for en mareridtsagtig gåde. Seriens første sæson bestod af otte afsnit og havde draget stærke sammenligninger med den genredefinerende sci-fi-mystery Lost, der blev sendt mellem 2004 og 2010.

Showet fik også en udmærket kritisk modtagelse. Den har i øjeblikket en kritikerscore på 76% på Rotten Tomatoes med ros for dens snoede fortællinger, selvom manglen på en tilfredsstillende konklusion blev kritiseret. Desuden viser showets publikumsscore på 74%, at mange seere var ret imponerede over den første sæson og sandsynligvis ville have ønsket at se showet fortsætte.

Netflixs første 2023 aflysning gør ondt

Baran bo Odar og Jantje Friese havde tidligere tilkendegivet, at de havde en plan for tre sæsoner af 1899, men desværre er de ideer nu blevet skrinlagt i kølvandet på denne aflysning.

Netflix har fået masser af kritik i de senere år for deres mange hurtige aflysninger, og den lange liste over aflyste Netflix-shows i 2022 har bestemt ikke været med til at ændre dette uønskede omdømme. At skyde det nye år i gang med at lave endnu et show efter kun én sæson er bare mere foder til streamerens største kritikere.

Det skal også bemærkes, at 1899 ser ud til at have klaret sig godt på streamingtjenesten. Den havde premiere på Netflix den 17. november 2022 og røg direkte ind på Netflixs mest sete liste, selv om det lykkedes at hævde nr. 1-pladsen i en periode. Som rapporteret af Variety, har 1899 inden for de første fem dage på platformen fået mere end 79 millioner seertimer. På overfladen ser det ud til at være imponerende tal, men det var åbenbart ikke nok til at overbevise Netflix om at give grønt lys til en anden sæson.

Det skal også bemærkes, at blot seks dage senere kom Wednesday på Netflix. Addams Family-spinoff-serien har Jenna Ortega i hovedrollen som den hovedpersonen og er blevet et af de mest populære Netflix-shows nogensinde. Det er kommet teorier om, at Wednesday store succes kan negativt have påvirket populariteten af Netflix-shows, der debuterede i samme periode, som ville omfatte 1899.

Hvad, der gør ondt værre, er, at 1899’s første sæson ender med en stor cliffhanger. Netflix er ikke fremmed , når det kommer til at afvikle shows med uafklarede plotpunkter, men denne seneste aflysning fremhæver endnu en gang problemet med Netflix, der sætter så høj en bar for fornyelser. Desværre må seere, der er ivrige efter svar, håbe, at Odar og Friese frigiver et resumé af, hvad de havde planlagt for fremtidige sæsoner, som Mike Flanagan gjorde, da hans show The Midnight Club blev aflyst af Netflix i sidste måned.

Selvom 1899 er den første aflyste Netflix-show i 2023, kan vi garantere, at det ikke bliver den sidste. Netflix fortsætter derouten, så du bør nok aldrig blive for knyttet til et Netflix-show. Og det råd gælder tydeligvis stadig mindre end en uge inde i det nye år. RIP 1899, du fortjente bedre.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.