Nyt design er skyld i overophedning på iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro Max

Du er nokikke gået glip af nyheden om, at visse iPhone 15 Pro-telefoner har vist sig at overophedes. Folk har klaget over meget varme Pro-modeller, siden de blev lanceret.

Nu har analytiker Ming-Chi Kuo udgivet sin vurdering. Han konkluderer, at A17 Pro-chipsættet ikke er skyld i overophedningen, men i stedet giver skylden på designet af det termiske system. A17 Pro er bygget på TSMCs avancerede nye 3nm node, som er meget effektiv, men tilsyneladende stadig udsender mere varme, end telefonen kan aflede.

Apples bestræbelser på at gøre de nye iPhone Pro-modeller lettere er synderen her. Apple var angiveligt nødt til at reducere varmeafledningsområdet, hvilket sammen med titaniums højere varmeledningsevne resulterer i dårligere varmestyring hos det nye chipsæt.

Apple vil sandsynligvis løse reguleringsproblemerne med en softwareopdatering, som kan håndtere, men ikke løse problemet. Den eneste måde at forhindre en telefon i at overophede med en softwareopdatering er at begrænse dens ydeevne og dermed ydelseskravene, så den genererer mindre varme.

Teorien af Kuo forklarer ikke helt, hvorfor kun en del af telefonerne er berørt. Og mange folk har ikke oplevet problemet, ifølge debatter på diverse fora. Kan det være, at forskellige telefoner har forskellige kølepudematerialer? Vi vil sørge for at følge dette og holde dig opdateret.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.