OnePlus Nord Buds anmeldelse

OnePlus Nord Buds

OnePlus har udvidet deres udvalg af budgetvenlige enheder i løbet af de sidste par år, og et af deres seneste tilbud er OnePlus Nord Buds. Til en pris på kun 399 kr. sigter disse trådløse øretelefoner på at tilbyde en førsteklasses lytteoplevelse, men til væsentlig færre penge end de dyrere muligheder på markedet.

Vi har testet de nye Nord Buds i den seneste uges tid, for at se hvad de kan levere, og for at finde ud af, hvor OnePlus er gået på kompromis for at sænke prisen. Jeg kan dog allerede afsløre at disse buds er virkelig gode – selvom de er måske er lidt basale.

Læs også: Anmeldelse af OnePlus Nord 2T

Enkelt og behageligt design

OnePlus Nord Buds er ikke nødvendigvis de mest prangende øretelefoner på markedet. Deres stilke er tykke og kantede, de er lavet næsten udelukkende af plastik, og spidserne har en tendens til at blive fanget i dit øre, fordi de ikke er så glatte som flere premium-tilbud. De er dog meget behagelige at have på. De sidder ret dybt inde i dine ører, men det er med til at skabe en tætning for at blokere ekstern støj.

Vægten på Nord Buds er også et stort plus. Med sine kun 4,7 g er Nord Buds den slags øretelefoner, du næsten ikke vil bemærke, at du har på efter et stykke tid. Og vi havde dem da også på i flere timer i træk, og vi blev aldrig utilpas med dem på.

En anden stor fordel ved Nord Buds er deres IP55-klassificering. Det betyder, at de er sikre mod mindre mængder af vand, uanset om det er regn eller sved.

Overraskende god lydkvalitet

OnePlus Nord Buds anmeldelse

OnePlus valgte store 12,4 mm titanium-drivere på Nord Buds, hvilket giver masser af plads til lyden. Virksomheden sagde også, at de var særlig opmærksom på bassen for at sikre, at de tilføjer det ekstra, som forbrugerne leder efter. Desuden leveres Nord Buds også med Dolby Atmos-understøttelse for bedre samlet kvalitet.

Efter at have hørt min playliste igennem er der ingen tvivl om, at det er solide øretelefoner. De har dog nogle få mangler. Mellem og høje frekvenser er en smule pitchy og lidt tom-fornemmelse, mens nogle sange (især mere komplekse produktioner) hurtigt mister deres særpræg. For eksempel, var der nogen instrumenter, der gik tabt på Nord Buds, som man tydeligere kan høre på dyrere øretelefoner.

Det er dog det samme med mange budget-øretelefoner. Ofte kommer de ikke med et massivt lydrepertoire, der kan fremhæve de mest komplekse produktioner, og det er helt fint, når man tager deres pris i betragtning. Vi sammenlignede dem endda med nogle af de dyrere øretelefoner som Googles Pixel Buds A-Series og Samsungs Galaxy Buds 2, og vi fandt ud af, at deres lydkvalitet ikke var specielt meget anderledes, hvilket er ret imponerende.

Solid batterilevetid

OnePlus giver op til syv timers tid med Nord Buds samt yderligere 23 timer med det medfølgende etui. Det var også tæt på det vi fandt frem til. De varede typisk mellem seks og syv timer på en fuld opladning, mens etuiet leverede cirka yderligere tre opladninger. Der er trådløse øretelefoner på markedet, der er et godt stykke bagefter disse tal, så det er dejligt at se, at OnePlus er i stand til at indfri sine løfter.

Genopladning af øretelefonerne er så simpelt som det kan blive, da din eneste mulighed er at bruge et USB-C-kabel. OnePlus nævner, at hurtigopladningen på Nord Buds kan levere en fem timers opladning på kun 10 minutter. Vi kom tættere på fire timers batterilevetid end fem, men det er stadig virkelig praktisk.

Grundlæggende kontroller og ikke en masse ‘smart’

Til 399 kr. måtte OnePlus foretage nogle kompromisser for at reducere omkostningerne, og et område, hvor det er tydeligst, er funktionsområdet. Moderne øretelefoner kan gøre alle mulige ting, såsom automatisk sætte din musik på pause, når én øretelefon fjernes, hurtigt få adgang til stemmeassistenter, bruge hovedsporing til rumlig lyd eller tilbyde aktiv støjreduktion (ANC) for en mere isoleret lytteoplevelse.

Ingen af disse funktioner er på Nord Buds. I stedet tilbyder OnePlus to meget grundlæggende “smarte” funktioner: understøttelse af flere enheder og hurtig paring.

Førstnævnte er ikke implementeret på samme måde som de fleste trådløse øretelefoner, hvor du kan begynde at afspille indhold på en anden enhed, og øretelefonerne automatisk ved hvordan den skal skifte over. I stedet skal du manuelt trykke og holde på begge buds for at skifte til en tidligere parret enhed. Det kan være lidt trættende, men det fungerer fint.

Sidstnævnte fungerer i mellemtiden kun under visse omstændigheder, da den bruger OnePlus’ egen hurtigparringssystem i stedet for noget som Google Fast Pair. Du skal have en OnePlus-telefon eller HeyMelody-appen installeret på din ikke-OnePlus Android-telefon, for at den kan fungere. Det er ikke noget stort problem, da det i høj grad forenkler opsætningsprocessen for øretelefonerne, men det betyder, at du skal tilbage til Bluetooth-indstillinger på enhver anden enhed (inklusive iPhones og bærbare computere) for at parre dem.

Etuiet er en smule stor

Etuiet, der følger med Nord Buds, er mildest talt klodset. Den er en smule højere, end man måske skulle tro, og den føles meget mere voluminøs end fx Samsungs Galaxy Buds 2 eller Apples seneste AirPods. OnePlus besluttede også at give den nogle meget fremtrædende kanter, hvilket får den til at føles lidt som en kasse, og ikke specielt komfortabelt at have i lommen. Du er næsten tvunget til at bære dem i en separat taske.

Udmærket mikrofon, problemer i vind

Der er to mikrofoner på hver Nord Bud for at gøre det nemmere for dem at opfange din stemme, og vi fandt ud af, at de er fint brugbare. De er ikke på niveau med de dyrere enheder, men de fungerer generelt fint til videochat og telefonopkald.

Derudover er der AI-drevet støjreduktion inkluderet til telefonopkald, hvilket hjælper med at reducere ekstern støj. Det ser ud til at fungere godt, da opringere bemærkede, at de kunne høre min stemme tydeligt, da jeg stod et sted med meget støj, men teknologien brød dog sammen, da vinden tog til. Så hvis du er i et særligt blæsende miljø, er det bedst at flytte et andet sted hen for at foretage et opkald.

OnePlus Nord Buds anmeldelse: endelige dom

OnePlus Nord Buds er nogle af de bedste trådløse øretelefoner, du kan få i dens prisklasse. Den har mange af de samme funktioner som fx EarFun Air. Med solid lydkvalitet, fantastisk batterilevetid og en ligetil opsætningsoplevelse (i det mindste for Android-brugere), er der ikke meget ikke at kunne lide.

Er de lidt basale? Ja, men der hvor de gør det rigtig godt er i de vigtige områder. Hvis du vil have prangende avancerede funktioner, bliver du nødt til at gå efter premium-tilbud som Pixel Buds A-Series, Galaxy Buds 2 eller endda OnePlus’ egne Buds Z2.

Når det er sagt, hvis du primært værdsætter lydkvalitet og batterilevetid – og især hvis du er på Android – er Nord Buds deres 399 kr. pris værd.

  • Unikt design og prisvenlig
  • Komfortable at have på
  • Super batterilevetid
  • Mangler aktiv støjreduktion (ANC)
  • AI-støjreduktion kunne være bedre

Check OnePlus Nord Buds ud hos OnePlus

Opsumering
Dato
Produktnavn
OnePlus Nord Buds
Bedømmelse
41star1star1star1stargray
About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.