OnePlus imponerede sidste år med OnePlus Watch 2, en robust variant, der skilte sig ud fra andre Wear OS-ure på markedet. I år er virksomheden tilbage med en opdatering af denne model, som stadig benytter det samme dobbelte chip system (SoC), men har foretaget nogle kompromiser med hensyn til omkostningseffektive hardwarekomponenter for at holde prisen nede.
Så hvordan klarer denne nye version sig? Det afhænger af, hvordan du vægter de små justeringer i hardware og den fortsatte stærke ydeevne fra SoC’en. For dem, der leder efter et solidt Wear OS-ur uden at betale en premiumpris, kan denne opdaterede model stadig være et godt valg, selv med de kompromiser, der er gjort for at holde prisen overkommelig.
Design
Rent designmæssigt ligner OnePlus Watch 2R meget sidste års OnePlus Watch 2. Ved første øjekast kan det være svært at se forskel, men ved nærmere inspektion opdager man, at rustfrit stål er blevet erstattet med aluminium, og safirglas er skiftet ud med Gorilla Glass. Personligt ser jeg ikke disse ændringer som store negative punkter.
Den mindre vægt fra aluminium gør faktisk uret lidt lettere, og jeg vil tro, at de fleste forbrugere vil have svært ved at bemærke forskellene i hverdagsbrug. Uret har stadig samme kontrolsystem med to knapper på højre side, og kombineret med touchskærmen får du den samme intuitive navigation som på Watch 2.
Overordnet set har OnePlus bibeholdt det samme stilfulde og moderne design, der dog stadig minder om et traditionelt ur. Balancen mellem de to koncepter er veludført, og jeg har virkelig nydt det gennemtænkte designsprog på dette 46 mm ur.
Wear OS og dobbelt chipset
Den øverste knap på OnePlus Watch 2R fungerer som hjem-knappen, der fører dig tilbage gennem menuerne. Hvis du allerede er på startskærmen, vil et tryk på den samme knap føre dig til app-gitteret med dine installerede applikationer. Den nederste knap kan tilpasses med genveje, men som standard giver den hurtig adgang til træningsfunktionerne.
Disse knapper har også sekundære funktioner. Hvis du trykker to gange på den øverste knap, roterer du gennem de senest åbnede apps. Hvis du holder den nede, aktiveres din standard telefonassistent. Tilsvarende starter et dobbelttryk på den nederste knap Google Wallet, mens et langt tryk åbner tænd/sluk-menuen.
Når det kommer til Wear OS og OnePlus Watch 2R’s dobbeltarkitektur, fungerer det på samme måde som på Watch 2. Wear OS kører hovedsystemet og apps, mens Snapdragon W5-processoren håndterer opkald til operativsystemet. Den strømbesparende BES2700-chip tager sig af inaktive opgaver, hvilket reducerer batteriforbruget og forbedrer driftstiden.
Sundhedssporing og træning
OHealth fungerer som den centrale portal til at styre OnePlus Watch 2R via din telefon. Her finder du indstillinger, urskive-tilpasninger og sundhedssporing. OnePlus har lånt meget fra Apple Watch-appens layout og menuer, men det fungerer godt.
Grænsefladen er slank og brugervenlig med tre hovedfaner i bunden: Sundhed, Fitness og Enheder. Sundhedsfanen viser generelle sundhedsmålinger som puls, stressniveau og søvn. Fitness-fanen indeholder data fra dine træninger, og Enheder-fanen er der, hvor du kan tilpasse dine indstillinger og urskiver.
OnePlus gør et godt stykke arbejde med at præsentere disse data, især når man tager i betragtning, at det kun er anden gang, de bruger Wear OS. Puls- og GPS-tracking minder meget om standarden for Garmin-enheder, og træningssporing fungerer også på et højt niveau.
Et område, hvor OnePlus kan forbedre sig, er i at give mere indsigt i, hvad man skal gøre med de indsamlede data. Det er én ting at gemme dataene, men virksomheden skal også levere opdateringer, der giver brugerne af Watch 2R indsigt i ting som træningsbelastning og den påvirkning, din forrige dag havde på kroppen.
Både Garmin og Samsung tilbyder lignende funktioner med Body Battery og Energy Score, hvor de samler træningsbelastning, stressniveauer, pulsvariabilitet og søvn for at give en samlet vurdering af, hvor restitueret du er.
Batterilevetid
Hvis du sætter pris på lang batterilevetid og ønsker et Wear OS-ur, er OnePlus Watch 2R den bedste du kan få. Jeg har konsekvent fået over tre dages brug på hver opladning, hvilket er imponerende i smartwatch-verdenen. Udover Garmin og nogle Fitbit-enheder har jeg ikke set noget smartwatch med en bedre batterilevetid.
Denne ydeevne skyldes den dobbelte arkitektur i Watch 2R, der kun aktiverer det fulde operativsystem, når det er nødvendigt. Ligesom sin forgænger har Watch 2R VOOC-hurtigopladning, som er super praktisk, når du har brug for at få opladet uret hurtigt. Den bruger den samme POGO pin-opladningspuck med USB-C.
VOOC-opladeren leverer op til 7,5W, hvilket gør den til et af de hurtigst opladende smartwatches på markedet. Du kan oplade OnePlus Watch 2R fra nul til 100 procent på cirka en time. Personligt har jeg fundet ud af, at jeg kan lide at sætte den til opladning hver anden dag, mens gør mig klar. Det giver en fuld opladning, uden at uret nogensinde går helt dødt.
Endelig bedømmelse
OnePlus har altid skubbet grænserne for, hvad Android-enheder og tilbehør kan tilbyde til en fantastisk pris. Med sin imponerende ydeevne, store skærm, Wear OS-integration og markedsledende batterilevetid er OnePlus Watch 2R uden tvivl den bedste værdi for enhver, der ønsker at købe et Wear OS-ur.
OnePlus Watch 2R er nu tilgængelig i Danmark. Prisen starter ved 2.199,00 kr. Uret kan fås i to farver: Forest Green og Gunmetal Grey. Til denne pris er det en fremragende investering for dem, der leder efter en solid Wear OS-enhed.
Be the first to comment