Sådan forbinder du din Android-telefon til dit tv

Der er flere måder du kan streame din Android-telefon eller -tablets skærm til et tv. Det kan fx være via skærmspejling, Google Cast, en tredjepartsapp eller forbinde den med et kabel.

Kender du det, at du ser noget på din telefon, og du gerne vil dele det med de andre i rummet eller bare gerne se det på en større skærm. Dem med Android-enheder har et par muligheder, herunder indbyggede funktioner, tredjepartsapps og kabeltilslutninger. Lad os se nærmere på de forskellige valg, fra den enkleste løsning til den mere komplekse.

Cast med Chromecast

Hvis du har et Chromecast-stik eller et smart-tv med indbygget Chromecast-understøttelse, er dit bedste bud at se, om den app, du vil se på tv, understøtter cast. Hvis det er tilfældet, kan du sende indhold fra din telefon til tv’et med et par tryk.

Understøttede apps inkluderer Netflix, HBO Max og Google Photos, selvom mange af dem allerede er på dit Android TV eller Chromecast via Google TV.

Sørg for, at din enhed er på det samme Wi-Fi-netværk som din Chromecast eller smart-tv, og tryk på det firkantede cast-ikon i appen. Vælg den kompatible enhed, som du vil caste til. Casting er den ideelle mulighed for apps med ophavsretligt beskyttet indhold, da apps som Netflix vil mørklægge videoen, hvis du prøver skærmspejling.

Android skærmspejling

Skærmspejling er bedst til apps, der ikke indeholder beskyttet indhold eller officielt understøtter casting. Du skal stadig bruge en Chromecast eller et kompatibelt smart-tv for at bruge denne funktion, som derefter kan tilsluttes Google Home-appen.

Når den valgte enhed er føjet til dit Google Home, skal du åbne appen og trykke på plusikonet (+) i øverste venstre hjørne for at tilføje en enhed, hvis det er nødvendigt. Ellers skal du trykke på den enhed, du vil caste til, og trykke på Cast min skærm nederst for at placere din telefonskærm på tv’et. Når du er færdig, skal du trykke på Stop spejling i appen.

Nogle Fire TV- og Roku-streamingenheder understøtter også skærmspejling, men tjek hos henholdsvis Amazon og Roku for at sikre kompatibilitet med dine specifikke enheder.

Understøttelse af skærmspejling har varieret efter producent, siden funktionen blev introduceret med Android version 5.0 Lollipop. Mange telefoner har en Cast-knap indbygget i telefonens indstillinger eller i rullemenuen. Samsungs telefoner har noget, der hedder Smart View til at forbinde og dele til og fra din mobilenhed.

Tilslut med en adapter eller et kabel

Hvis du ikke har en Chromecast-kompatibel enhed, kan du bruge et HDMI-kabel og en adapter til at slutte din telefon til dit tv og vise det, der er på din skærm. Du har et par forskellige muligheder her, og hvilken du vælger, afhænger af den type skærm, du opretter forbindelse til, hvor lang tid og – vigtigst af alt – om du skal oplade din telefon, mens du gør det.

Den nemmeste mulighed er en USB-C til HDMI-adapter. Hvis din telefon har et USB-C-stik, kan du slutte denne adapter til din telefon og derefter tilslutte et HDMI-kabel til adapteren for at forbinde til tv’et. Din telefon skal understøtte HDMI Alt Mode, som gør det muligt for mobile enheder at udsende video. Denne metode optager dit opladningsstik, medmindre din adapter har et opladningsstik.

Hvis du har et ældre Micro USB-stik, skal du bruge en micro USB til HDMI adapter. Med denne metode skal din telefon kunne understøtte en anden protokol kaldet MHL. Hvis du har en telefon, der understøtter dette, skal du tilslutte den til adapteren, derefter tilslutte et HDMI-kabel og så slutte den til et tv.

Stream med DLNA

Hvis de førnævnte muligheder ikke virker for dig, understøtter de fleste internetforbundne tv’er en streamingprotokol kaldet DLNA, som giver dig mulighed for at streame din egen musik og dine videoer til dit tv. Du skal dog være klar over, at Netflix (og alt DRM-indhold) ikke vil blive understøttet her. Heldigvis dækker dette stadig de fleste ting, du godt kunne tænkte dig at sende fra din telefon til dit tv.

LocalCast er en enkel og gratis app, der lader dig streame din egen musik, billeder eller videoer til en DLNA-enhed som et smart-tv eller en konsol. Det understøtter også streaming til enheder med Chromecast, hvilket er praktisk, hvis du vil dele dine egne filer på et tv uden at spejle hele din skærm. Appen giver dig endda mulighed for at streame fra Google Drev, Dropbox og websider.

Læs også: Bedste Android-tablet-spil, der fungerer bedre på store skærme

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

2 Comments

 1. Hej, jeg har købt en belkin hdmi/USB-C adapter og hdmi kabel fordi jeg mente at jeg så kunne connecte min mobil og dermed bruge mobil data til at se film på tv, men det virker ikke, hvad gør jeg forkert?
  Tv: 32led5008-1 prosonic
  Mobil: samsung a14, 4g

  • Hej!

   Det lyder, som om du forsøger at spejle din Samsung A14’s skærm til dit Prosonic TV ved hjælp af en HDMI/USB-C-adapter. Her er nogle trin, der måske kan hjælpe dig med at løse problemet:

   1. Ikke alle smartphones understøtter HDMI-udgang via USB-C, selvom de har en USB-C-port. Det kaldes MHL (Mobile High-Definition Link) eller HDMI-udgang via USB-C. Tjek, om din Samsung A14 understøtter denne funktion.

   2. Sikrer dig, at din Belkin HDMI/USB-C-adapter faktisk understøtter videooverførsel. Ikke alle USB-C-adaptere kan overføre video.

   3.
   Sørg for at tilslutte HDMI-enden af adapteren til dit TV og USB-C-enden til din mobil.
   Tænd for TV’et og skift til den korrekte HDMI-indgang (f.eks. HDMI1, HDMI2 osv.), hvor dit kabel er tilsluttet.

   4. Prøv et andet kabel eller adapter: Der kan være tilfælde, hvor kablet eller adapteren er defekt. Hvis du har et andet HDMI-kabel eller en anden USB-C-til-HDMI-adapter, så prøv med dem.

   Hvis direkte kabeltilslutning ikke virker, kan du overveje at bruge en trådløs skærmspejlingsløsning som Google Chromecast.

   Hvis ovenstående forslag ikke virker, kan det være en begrænsning med din specifikke telefonmodel eller en fejl med din adapter. Du kan evt. kontakte Samsung support, som kan give dig mere konkret hjælp.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.