Sådan nedgraderes iOS 16 uden datatab – Hurtigt & sikkert

Den seneste 16-version udgivet på WWDC 2022 fangede iOS-brugeres opmærksomhed på grund af dens lange liste af promoverede spændende funktioner som Apples fitness-app, låseskærm, der kan tilpasses, haptisk feedback, fornyet Photos-app og meget mere. Disse funktioner er utvivlsomt ret nyttige og spændende, men de brugere, der har opgraderet deres enhed til denne seneste OS-version, har også stået over for adskillige problemer som fejl, enhedsnedbrud, fejlkonfiguration og andet.

Så hvis du er blandt de brugere, der har en besværlig oplevelse med den nyeste iOS 16 og leder efter måder at nedgradere til iOS 15 eller en anden OS-version, er denne artikel bare den perfekte læsning til dig.

I nedenstående afsnit vil vi komme ind på forudsætningerne samt de metoder, der kan bruges til at finde løsning på hvordan man nedgradere fra iOS 16.

Del 1. Hvad du skal vide, før du nedgraderer fra iOS 16

Hvis du planlægger at nedgradere fra iOS 16 på din iOS-enhed, er der nogle vigtige punkter, der skal tages i betragtning og tages hånd om. Tjek dem ud nedenfor.

  • Hvis du har taget sikkerhedskopien, før du installerer iOS-udvikleren på din enhed, kan du blot fjerne den nyeste version af softwaren og derefter gendanne enheden ved hjælp af sikkerhedskopien. Hvis sikkerhedskopien ikke er blevet taget, og du fjerner iOS 16, vil gendannelse føre til datatab. iCloud-sikkerhedskopi af iOS eller iPadOS 16 kan ikke bruges under gendannelse til 15.5 OS-versionen.
  • For at gemme det nye indhold kan du synkronisere dataene med iCloud, før du går gennem nedgraderingsprocessen.
  • Billedet kan downloades og gendannes manuelt til fejlsikker nedgradering. Alternativt kan du også lade dit system arbejde i gendannelsestilstand.

Del 2. Sådan nedgraderes fra iOS 16 – Hurtigt & sikkert

Så nu er det tid til at nedgradere fra iOS 16 på en hurtig og sikker måde. Guiden hjælper dig med at gennemgå processen på en problemfri måde.

2.1 Sikkerhedskopier dine data – valgfrit

Før du fortsætter med at nedgradere din iOS, anbefales det at sikkerhedskopiere dine iPhone-data, så i tilfælde af en uforudset hændelse, hvis enhedsdata går tabt, kan de gendannes ved hjælp af sikkerhedskopien.

Her kan du bruge enhver ønsket metode til at tage backup som iTunes eller iCloud.

Enkle trin til at tage backup af din iPhone ved hjælp af iTunes er anført nedenfor.
Trin 1. Først og fremmest skal du ved hjælp af en WIFI-forbindelse, USB eller USB-C-kabel forbinde din iOS-enhed til den computer, som du generelt synkroniserer din enhed til.

Trin 2. Start iTunes-enhederne på dit system, og tryk derefter på knappen Enhed, der findes øverst til venstre i vinduet.

Trin 3. Tryk derefter på knappen Resume og klik derefter på knappen Sikkerhedskopiér nu, der findes under Sikkerhedskopier. iTunes vil begynde at tage backup af din tilsluttede enhed til dit system.
Klik på knappen Udført, når processen er fuldført.

2.2 Den bedste måde at nedgradere iOS 16 uden at miste data

Når du nu har taget sikkerhedskopieringen af data i tilfælde af en uforudset situation, er næste trin at nedgradere enheden. Det bedste værktøj, som vi anbefaler og foreslår her, er iMyFone Fixppo. Ved at bruge denne fremragende software kan nedgraderingsprocessen udføres, og det også uden bekymringer om tab af data.

Dette er en fremragende Windows- og Mac-baseret iOS-systemgendannelsessoftware, der kan hjælpe dig med at udføre flere opgaver som en professionel. Nogle af de understøttede funktioner inkluderer nedgradering af iOS til den tidligere version uden jailbreak, reparation af iOS-enheder uden frygt for tab af data, gå ind og forlad gendannelsestilstanden på iOS-enheder, nulstil enhedsindstillingen og mere. iMyFone Fixppo-softwaren understøtter alle iOS-enheder og -versioner, inklusive iPhone 14 og dem, der kører på iOS 16.

Softwaren har også en gratis prøveversion, der lader dig tjekke de grundlæggende funktioner i værktøjet, før du køber premium-versionen. Selvom den gratis version ikke understøtter iOS-nedgraderingsfunktionen, kan du bruge den til at kontrollere enhedens kompatibilitet og gå ind og ud af gendannelsestilstand.

Trin til, hvordan du nedgraderer fra iOS uden datatab ved hjælp af iMyFone Fixppo

Trin 1. Start softwaren, vælg Standardtilstand og tilslut enheden.

Først og fremmest skal du downloade, installere og starte iMyFone Fixppo-softwaren på dit system. På hovedgrænsefladen skal du vælge indstillingen Standardtilstand. Tilslut derefter din enhed til systemet og tryk derefter på knappen Næste.

Trin 2. Download firmwaren

For at reparere din tilsluttede enhed skal du nu downloade firmwaren. Softwaren registrerer enhedsmodellen automatisk og viser alle de tilgængelige versioner af firmwaren, hvorfra du skal vælge den ønskede og klikke på knappen Download.  

Bemærk: For at nedgradere iOS, hvis en ældre version er tilgængelig, skal du vælge den version for at komme videre, ellers vil du ikke være i stand til at nedgradere enheden.

Trin 3. Løs problemet

Efter at firmwaren er downloadet, vil verifikationen blive udført, og softwaren vil blive udtrukket. Derefter skal du kontrollere enheden og firmwareoplysningerne, hvorefter du skal klikke på knappen Start.

Softwaren begynder at reparere enheden, og enheden genstarter, når processen er fuldført.

Den detaljerede trin proces givet ovenfor kan kontrolleres på iMyFone Fixppo guide

Del 3. En anden måde at nedgradere fra iOS 16 – kompliceret

En anden metode til at nedgradere fra iOS 16 er ved at bruge iTunes. Selvom denne metode ikke kræver, at du downloader yderligere software eller værktøj, er processen kompliceret og vil resultere i tab af data. For at bruge iTunes-metoderne skal du have en Apple IS og en iTunes-konto.

Før du fortsætter med denne proces, foreslår vi, at du tager backup af dine data.

Trin til, hvordan du nedgraderer fra iOS 16 ved hjælp af iTunes

Trin 1. Start først iTunes på dit system, og tilslut derefter din enhed til dit system ved hjælp af et USB-kabel.

Trin 2. Vælg derefter IPSW-filen på din enheds model og også versionsnummeret, hvorefter klik på knappen Åbn.

Den IPSW-fil, du har valgt, vises automatisk i iTunes-vinduet, efter at den er søgt efter i mapperne.

Hvis filen ikke vises, skal du klikke på Gendan igen.

Trin 3. Dernæst, hvis du bruger Windows, skal du holde Shift-tasten nede (mens du på Mac skal du bruge Option-tasten), mens du klikker på Gendan iPhone/iPad-indstillingen i iTunes-vinduet.
Når du bliver bedt om det, skal du trykke på knappen Gendan.

Trin 4. Efter at enheden endelig er gendannet, vil den have iOS 15-versionen. Du kan nu gendanne fra sikkerhedskopien, der er lavet taget tidligere.

Afsluttende ord

Hvis den seneste iOS 16 ikke viser sig nyttig, men i stedet skaber problemer, kan du nedgradere versionen, og de ovennævnte metoder vil hjælpe dig med opgaven. Brug den bedst egnede metode ved at følge de nævnte trin.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.