Sådan slår man hovedtelefon notifikationer til eller fra på iPhone

hvordan slår man hovedtelefoner til på iphone

iPhonen har en fin valgfri sundhedsfunktion kaldet Notifikationer om hovedtelefoner, der har til formål at beskytte din hørelse mod høj musik og lyde.

Hvad gør Notifikationer om hovedtelefoner helt præcist, spørger du? Kort fortalt giver funktionen dig besked, hvis du har lyttet til høj lyd via dine bedste høretelefoner. Hvordan ved din iPhone, om din musik er for høj, spørger du? Grundlæggende analyserer din iPhone dine hovedtelefoners lydniveauer og tjekker, om du har nået den anbefalede 7-dages lydeksponeringsgrænse. Dette er en funktion, som nogle brugere måske virkelig ønsker at aktivere, mens andre brugere måske ikke ønsker høretelefonmeddelelserne og ønsker at slukke dem.

Sådan aktiveres/deaktiveres Notifikationer om hovedtelefoner på iPhone

For det første skal du sørge for, at din iPhone kører mindst iOS 14.5 eller nyere, da tidligere versioner ikke understøtter denne funktion.

  1. Åbn appen Indstillinger fra startskærmen på din iPhone.
  2. I indstillingsmenuen skal du rulle ned og trykke på “Tilgængelighed”, da det er en tilgængelighedsfunktion, som vi nævnte tidligere.
  3. Rul derefter ned til sektionen Hørelse og vælg indstillingen “Lyd/Visuel” for at fortsætte.
  4. Her finder du indstillingen Notifikationer om hovedtelefoner. Du skal blot slå kontakten TIL for at begynde at bruge denne funktion, eller FRA for at slå Notifikationer om hovedtelefoner fra.

Det er ganske simpelt at aktivere og deaktivere Notifikationer om hovedtelefoner på din iPhone.

Husk, at din iPhone kun analyserer den lyd, du lytter til på dine hovedtelefoner, og ikke den lyd, der kommer ud af de interne højttalere. Desuden gælder 7-dages eksponeringsgrænsen kun for medievolumen, og telefonopkald tælles ikke med i dette.

Mens denne særlige funktion er placeret under tilgængelighedsindstillinger, kan den også tilgås fra lydindstillingsmenuen. Bare gå til Indstillinger -> Lyd & Haptics -> Sikker brug af hovedtelefoner for at få adgang til den samme indstilling.

I visse lande eller områder kan denne funktion være slået til som standard, og du kan muligvis ikke deaktivere den, selvom du ville. Dette skyldes de regler og sikkerhedsstandarder, der er fastsat af den respektive regering, som Apple skal overholde.

Hvis du bruger et Apple Watch sammen med din iPhone, kan du bruge denne funktion, når hovedtelefoner som AirPods også er forbundet til dit Apple Watch. Men iPad-brugere har af en eller anden grund ikke have adgang til denne funktion, selvom iPadOS blot er iOS-mærket til den store skærm.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.