Sådan rengør du et Apple Watch-urrem og får det til at se ud som nyt

Sådan rengøres et Apple Watch

Hvis du går rundt med et af de bedste Apple Watch, dag ud og dag ind, er det almindeligt, at remmen til sidst viser tegn på at være brugt. Dette får os til at undre os over, hvordan man rengøre et Apple Watch-urrem uden at ødelægge det. Hvad mere er, kan pletter og udtværinger fra vores fingre nemt ses på dem, der er lavet af silikone, og de er bare endnu tydeligere, hvis du valgte en lysere farve på remmen, såsom hvid, pink eller gul. Men dem, der er lavet af læder eller nylon skal også renses på grund af sved, der absorberes fra vores håndled på daglig basis.

Heldigvis er der metoder, du kan bruge til at rense de bedste Apple Watch-remme. Så uanset om du har at gøre med en plet eller en ildelugtende rem, kan du få det så godt som nyt igen. Her vil vi guide dig igennem, hvad du skal gøre trin-for-trin, og tage dig igennem de bedste metoder, uanset om din urrem er lavet af silikone, læder eller endda rustfrit stål. Sådan renser du et Apple Watch-bånd.

Sådan rengøres et Apple Watch urrem

  1. Fjern båndet — Den første ting, du skal gøre, er at fjerne remmen fra urets front. Du kan gøre dette ved at vende dit ur om. Hvis du ser godt efter, er der to tynde knapper placeret på undersiden af skærmen nær hver rem. Tryk og hold en af knapperne nede, og skub derefter den tilstødende urrem ud. Gentag med den alternative side for helt at fjerne din urrem. Sørg for at ligge Apple Watch skærmen et sikkert sted, mens du rengør remmen.
  2. Fastslå materialet i din rem—- Før du tager fat i dine rengøringsmaterialer, er det vigtigt, at du bekræfter, hvilket materiale remmen er lavet af. Den anbefalede rengøringsmetode vil variere afhængigt af dette. Apple-remmen kommer i alle slags materialer, inklusive rustfrit stål, silikonegummi og endda kulfiber. Hvis du er usikker på, hvad den er lavet af, kan du altid henvise til Apple for at få afklaring.
  3. Begynd at gøre rent – Nu hvor du ved, hvad du har med at gøre. Følg den passende rengøringsmetode:

Silikone

Til silikonebaserede remme, såsom Solo Loop, og varianter af silikone, såsom fluorelastomer (dette inkluderer Ocean Band og Sport Band), anbefaler Apple først at rengøre remmen med en mikrofiberklud. Mikrofiber er et genialt materiale at bruge, fordi det er blødt og alligevel effektivt til at opsamle bakterier og snavs. Hvis det er nødvendigt, kan du fugte kluden med vand for at give det lidt mere kraft.

Hvis du har at gøre med særligt genstridige pletter, kan du også anvende en skånsom hypoallergen håndsæbe. Bare sørg for ikke at bruge noget stærkere, ellers kan dette beskadige remmen. Vask den resterende sæbe væk, når du er færdig, og tør med en frisk mikrofiberklud. Lad den derefter lufttørre grundigt, før den sættes på igen.

Læder

Hvis du har med en læderrem at gøre, så anbefaler Apple en lidt anden metode. For det første kan du bruge en mikrofiberklud til at tørre læderet af – du kan endda fugte kluden med vand for at få mere effekt. Med læder skal du huske på, at du altid skal følge fibrene, mens du rengør. Du bør dog ikke putte læderremmen i vand, eller faktisk holde det under rindende vand. Læder er ikke vandafvisende, så du kan beskadige eller misfarve remmen ved at gøre dette.

Apple anbefaler derefter at lade remmen tørre helt, før det sættes på igen. Du bør dog undgå at efterlade remmen i direkte sollys, eller faktisk i varme omgivelser, da dette kan tørre ud og revne materialet. Ligeledes skal du sørge for, at rummet ikke er for fugtigt, ellers kan der udvikle sig meldug i læderet.

Når det kommer til læder, vil dette materiale naturligvis udvikle en patina ved brug. Så bliv ikke overrasket, hvis farven langsomt falmer med hverdagsbrug. Dette kan forventes, men hvis du vil mindske forekomsten af pletter, skal du undgå at udsætte læderet for restprodukter på dit håndled, såsom parfume og olier. Undgå også at tage dit læderrem med i fitnesscenteret, hvis du vil reducere eksponeringen for sved.

Rustfrit stål

Rustfrit stål er et andet populært materiale til Apple Watch-urremme, men når den ser kedelig og beskidt ud, er den svær at rengøre. Bruger du de forkerte rengøringsmaterialer, kan du potentielt ridse eller endda slide overfladen væk. Så det er meget nødvendigt, at du passer på med denne rengøringsmetode.

Apple anbefaler blot at tørre remmen af med en mikrofiberklud og kun fugte kluden med vand, hvis det er nødvendigt. Du skal ikke bruge nogen rengøringsmidler til denne opgave, da det kan gøre skade. Tør din rem grundigt, så godt du kan, med en tør mikrofiberklud, når den er færdigt, og lad den derefter lufttørre, inden du sætter den på igen.

Nylon og polyester

For nylon- og polyesterremme, såsom Trail Loop, Sport Loop og Alpine Loop, er instruktionerne de samme som for silikone. Vask med en fugtig mikrofiberklud, brug et mildt rengøringsmiddel hvis nødvendigt. Skyl derefter og tør så godt du kan med en frisk mikrofiberklud.

Disse materialer vil opsuge resterende vand, så det er bedst at undgå at putte dem ned i eller holde dem under en løbende vandhane under denne proces. Jo vådere remmen er, jo længere tid tager det at tørre. Tør din urrem grundigt ved at lade den stå i flere timer i sollys, eller helst natten over, før den sættes på igen. Sørg for, at der er masser af luftcirkulation, når den tørrer. Hvis du vasker en blød stofrem, skal du huske på, at du muligvis ikke kan bruge dit Apple-Watch i flere timer, mens det tørrer, medmindre du har en ekstra rem.

Det er værd at nævne, at disse instruktioner også gælder for Flettede urremme, som er lavet af en kombination af polyestergarn flettet omkring silikonetråd. Selvom disse remme kan se meget mere indviklede ud i deres vævede tilstand, er der naturligvis meget større mulighed for, at bakterier kan sidde gemt inde i fletningen. Du kan bruge en manuel, blød tandbørste til at hjælpe med at nå ind i og rense disse huller. Glem ikke også at fokusere på undersiden af remmen, da det er her, bakterierne vil have samlet sig.

Alle andre materialer og komponenter

For alle andre type remme, såvel som lukninger og spænder, foreslår Apple at tørre det af med en almindelig mikrofiberklud, og fugte kluden med vand på forhånd, hvis det er nødvendigt. Tør derefter med en tør mikrofiberklud (lad den ud og lufttørre bagefter, hvis der er restvand tilbage), før du genmonterer dit Apple Watch.

Husk, for produkter, der ikke kommer fra Apple, skal du følge plejeinstruktionerne fra den alternative producent for de bedste resultater.

Der var så det, dit Apple-Watch burde se lige så rent ud som den dag, du købte det.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.