Apple oktober-begivenhed opsummering: Ny M3 chip og alt der blev annonceret

Apple scary fast event

Apple afholdt endnu en begivenhed i slutningen af oktober efter lanceringen af iPhone 15, og denne gang var fokus udelukkende på Mac. Virksomheden elsker at tease med deres invitationer, men da animationen til ‘Scary Fast’-begivenheden ændrede Apple-logoet til det ikoniske Finder-ikon, bekræftede det stort set, at nye Mac’er var på vej, men det var stadig lidt overraskende, da de alle blev fremvist.

Der har været masser af rygter om en ny iMac sammen med nye MacBook Pro-modeller, og vi har set en række modstridende rapporter om M3-chippene, og hvorvidt de måske dukker op. Det viste sig, at alle disse rygter var sande. Her er alt, hvad der skete under Apples ‘Scary Fast’-begivenhed.

Hvad blev annonceret ved Apples ‘Scary Fast’-begivenhed

Apple iPhone 15-begivenheden havde ingen mangel på annoncerede enheder, og selvom ‘Scary Fast’-begivenheden var meget kortere – 30 minutter for at være præcis – var der stadig en række annonceringer. Dette er alt, hvad der blev annonceret under Apple oktober-begivenheden.

M3 chips

Det er nok ikke tilfældigt, at Apple annoncerede, at ‘Scary Fast’-begivenheden fandt sted samme dag, som Qualcomms Snapdragon Summit afslørede, at X Elite-platformen til pc efter sigende vil være 50 procent hurtigere end M2-chippen. Apples M-serie er blevet rost for deres kraft og effektivitet, så det var et stort påstand for Qualcomm at gøre for deres seneste platform. Hvilket bedre tidspunkt at annoncere en ny chip-serie, der burde være endnu hurtigere end den platform, som dine konkurrenter lige hævdede at slå?

Apple afslørede M3-chippene under ‘Scary Fast’-begivenheden, som inkluderer M3, M3 Pro og M3 Max, som alle er bygget på en 3nm-proces, svarende til A17 Pro, der for nylig debuterede på iPhone 15 Pro. Til reference er X Elite-platformen fra Qualcomm bygget på en 4nm-proces, og M2-chippene er bygget på en 5nm-proces, så M3-chippene burde tilbyde en betydelige øgning i ydelsen.

Apple sagde, at M3-familien har en næste generations GPU indeni, som har en funktion kaldet Dynamic Caching, der allokerer brugen af lokal hukommelse i hardware i realtid, hvilket betyder, at kun den nøjagtige mængde hukommelse bruges til hver opgave. Hardware-accelereret Ray Tracing kommer også til Mac for første gang med M3-chippene, mens M3-chippene hastighedsmæssigt siges at være 2,5x hurtigere grafisk end M1. CPU’en er også blevet redesignet, som du kunne forvente, hvor Apple hævder, at M3-performancekernerne er op til 30 procent hurtigere end dem i M1-familien, og effektivitetskernerne er op til 50 procent hurtigere. Det hævdes også, at M3-familien leverer op til 35 procent mere ydeevne ved maksimal effekt sammenlignet med M1-familien. Sammenlignet med M2-familien hævder Apple, at M3-serien er 30 procent hurtigere med hensyn til effektivitet.

MacBook Pro (M3, 2023) 14-tommer og 16-tommer

Ingen mening i nye chips uden hardwaren til at bruge dem, vel? Vi er blevet forkælet med en midtvejsopdatering til førsteklasses MacBook Pro-modellerne ved ‘Scary Fast’-begivenheden med en 14-tommer model, der kører på M3-chippen og 14-tommer og 16-tommer modeller kører på M3 Pro og M3 Max chips. M3 Pro-modellerne vil være tilgængelige fra den 7. november, mens M3 Max-modellerne vil være tilgængelige senere i november og begge kommer i en ny Space Black-farve. Det er basismodellen, der kører med M3-chippen, der kunne tiltrække sig interesse, da der var en overraskende startpris på 14.999,00 kr.

Der er også nogle seriøse specifikationer inden i på disse modeller, og alle har et 1080p FaceTime-kamera, seks højttalers lydsystem og mikrofoner i studiekvalitet. Alle modeller tilbyder også en Liquid Retina XDR-skærm med 20 procent lysere SDR-indhold. Dette bidrager til bedre batterilevetid, hvor 16-tommer modellen med M3 Pro siges at levere 22 timer. 2022 MacBook Pro’erne er usædvanlige bærbare computere, men på trods af at de generelt tilbyder en anstændig batterilevetid, matcher de ikke MacBook Air efter vores erfaring, og så vi håber, at disse Mini-LED-skærme og ydeevneforbedringer fra M3-chippene forbedre batteriet. M3 Pro og M3 Max chips tilbyder op til en 16-kerne CPU, 40-core GPU og op til 128 GB hukommelse, hvilket er lidt højere end den allerede imponerende 12-core CPU, 38-core GPU og op til 96 GB hukommelsesmuligheder, der tilbydes på M2 chips.

iMac (M3, 2023)

Apple redesignede iMac i 2021, og det var vellykket på alle måder. Den tilbyder ikke så stor en skærm, som nogle måske kunne have ønsket, men det overordnede design er dejligt. Det er dog efterhånden et par år siden, og mens designet er det samme, sammen med skærmstørrelsen på 24 tommer, er en ny, mere kraftfuld iMac en af de enheder, der blev afsløret ved begivenheden ‘Scary Fast’.

Apple afslørede den nye iMac, der kører på M3-chippen, og den hævdes at levere et stort spring i ydeevne sammenlignet med sin forgænger med M1-chip – faktisk 2x hurtigere ydeevne – mens den hævdes at levere 2,5x hurtigere ydeevne sammenlignet med den Intel-baserede model på 27-tommer. Basismodellen tilbyder en otte-core CPU og 10-core GPU sammen med understøttelse på op til 24 GB samlet hukommelse. Ligesom M1-modellen er der en 24-tommer 4,5K Retina-skærm ombord, og den kommer i syv klare farver. Der er nogle rygter om en større iMac med en 32-tommer skærm, men det menes, at denne vil ankomme næste år, da den bestemt ikke var til ‘Scary Fast’-begivenheden.

Hvad manglede ved Apples ‘Scary Fast’-begivenhed?

Hvis du er en Apple-fan, undrer du dig måske over, hvor iPads var. Der har været rygter om en ny iPad mini og en nydesignet iPad Pro, og selvom iPads tidligere er blevet afsløret ved en begivenhed i oktober, forventes det, at de sandsynligvis vil komme næste år i stedet, da de ikke dukkede op på ‘Scary Fast’. Apple annoncerede for nylig Apple Pencil (USB-C), og hvis nye iPads kom så hurtigt efter den annoncering, ville det helt sikkert give mere mening at annoncere dem på samme tid, så vi forventer ikke at se dem på denne side af året.

Andre steder, hvor Apple skiftede til USB-C og opdaterede tilbehør som AirPods og Apple Pencil, var vi meget overraskede over ikke at se en opdatering til Magic Mouse, Magic Trackpad og Magic Keyboard sammen med iMac. Vi håbede også, at opgraderingen også ville omfatte en bedre placeret indgang på Magic Mouse, men desværre ikke denne gang.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.