Samsung Galaxy-telefoner har netop fået ny Auto Blocker-funktion med One UI 6 – sådan fungerer det

Galaxy S23

Samsung Galaxy S23-telefoner, såvel som flere ældre modeller, er ved at få nye sikkerhedsfunktioner i form af Auto Blocker, en del af den nye One UI 6 OS-opdatering.

Sikkerhedsforbedringer er en almindelig del af softwareopdateringer, men det interessante ved Auto Blocker er, at det er helt valgfrit. Det betyder, at superbrugere kan lade indstillingerne være deaktiverede for at give en friere oplevelse med deres enhed, mens andre Galaxy-ejere, der er knap så tech-komfortable, blot vil føle sig mere sikker.

Auto Blocker-funktion med One UI 6

For eksempel er en af Auto Blockers største tilføjelser muligheden for at stoppe appinstallationer via sideloading, som er at downloade apps uden for Google Play Store eller Galaxy Store. Dette er dog deaktiveret som standard, så brugere, der ved, hvad de laver, kan stadig sideloade legitime apps uden at Samsungs software slår alarm.

Men hvis du ved, at du ikke er den slags bruger, der sandsynligvis installerer apps på denne måde, er det værd at slukke for muligheden for at sideloade. Som Samsung bemærker, giver dette et robust forsvar mod sociale angreb: svindel, der forsøger at vinde din tillid, før de forsøger at få dig til at installere risikable software.

Et skjold mod angreb via USB og beskeder

En anden ting som Auto Blocker kan er at forhindre angreb via USB. Dette kan være en reel risiko, når man for eksempel bruger en ladestation på et offentligt sted, da man ikke kan være sikker på, hvad der er i den anden ende af kablet.

Samsungs Message Guard-funktion er også blevet opdateret og tilbyder nu beskyttelse mod Zero Click og direkte billedbeskedangreb, som kan påvirke din telefon, selv uden du interagerer med dem. Message Guard gælder nu også for tredjeparts beskedtjenester samt Google Messages og Samsung Messages, så WhatsApp- og Telegram-brugere får de samme fordele.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.