Sådan slukker du din iPhone eller tvinger den til at genstarte

Sådan slukker du din iPhone eller tvinger den til at genstarte den

Der var engang, hvor man bestemt ikke behøvede en artikel for at hjælpe én med at slukke sin telefon. Dengang var der en tænd/sluk-knap, og det var det. Tryk for at tænde eller slukke den. Ganske simpelt.

Tingene er dog lidt mere komplicerede nu til dags. At slukke ens iPhone handler ikke bare om at trykke på én knap, og så er man færdig. Og at genstarte det er noget, vi har gjort flere gange, og vi er stadig nødt til at Google det for at prøve at huske, hvilke knapper der skal trykkes på samtidigt.

Så her har vi en hurtig gennemgang af, hvordan du tænder eller slukker din iPhone, samt hvordan du tvinger den til at genstarte den, hvis du har problemer.

Sådan slukker du din iPhone

For at slukke din iPhone, hvis den har Face ID, skal du trykke på sideknappen på højre side af din enhed sammen med lydstyrke op eller lydstyrke ned-knappen på samme tid.

Tryk og hold disse to knapper inde, indtil den skærm vises, der giver dig mulighed for at “slide for at slukke”. For at slukke den skal du slide, og din iPhone slukker.

For at tænde din iPhone igen skal du trykke og holde knappen på højre side af din enhed inde, indtil Apple-logoet vises.

Hvis du har iPhone SE eller en anden iPhone med Touch ID i stedet for Face ID, skal du trykke og holde sideknappen inde for sig selv og slide for at slukke.

For at tænde en Touch ID iPhone skal du trykke og holde sideknappen nede igen, indtil Apple-logoet vises.

Sådan tvinger du genstart på din iPhone

Hvis din iPhone ikke reagerer, og du vil tvinge den til at genstarte den, afhænger processen af, hvilken iPhone-model du har.

Hvis du har en iPhone 8 eller nyere, skal du følge nedenstående trin:

  • Tryk på lydstyrke op-knappen og slip hurtigt
  • Tryk på lydstyrke ned-knappen og slip hurtigt
  • Tryk og hold sideknappen inde.
  • Når Apple-logoet vises, skal du slippe knappen.

Hvis du har iPhone 7, skal du trykke på og holde lydstyrke ned-knappen og Sleep/Wake-knappen inde samtidigt, indtil Apple-logoet vises, og derefter slippe begge knapper.

Hvis du har en ældre iPhone, som iPhone 6S eller første generation af iPhone SE, skal du trykke på og holde både Sleep/Wake-knappen og Home-knappen nede på samme tid. Vent igen på, at Apple-logoet vises, og slip knapperne.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.