Samsung Galaxy Watch 5 vs. Galaxy Watch 4 — største opgraderinger

Samsung Galaxy Watch 5 vs. Galaxy Watch 4

Forskellene mellem Samsung Galaxy Watch 5 og Galaxy Watch 4 kan have større betydning end nogensinde før. Med konkurrencen inden for wearables, der kun vokser og bliver bedre, ser den næste generations Galaxy Watch ud til at tage endnu et skridt op.

I næsten et år var Samsung Galaxy Watch 4 et af de bedste smartwatches og det bedste smartwatch til Android. Ikke alene var det den første enhed, der blev lanceret med den forenede version Wear OS, der erstattede Tizen, men den tilbød rigelige sundhedsopgraderinger og designmuligheder sammenlignet med tidligere Galaxy Watch-modeller.

Hvordan forbedres det nye Samsung Galaxy Watch 5? Eller hvad omfatter de største opgraderinger i forhold til Galaxy Watch 4? Og endelig, hvordan passer Samsung Galaxy Watch 5 Pro ind i alt dette?

Samsung Galaxy Watch 5 vs. Galaxy Watch 4 pris

Samsung Galaxy Watch 4 kan købes i følgende varianter:

  • Galaxy Watch 4 med 40 millimeter urskive: 1.999 kroner (2.399 kroner med LTE)
  • Galaxy Watch 4 med 44 millimeter urskive: 2.299 kroner (2.699 kroner med LTE)

Samsung Galaxy Watch 5 kan købes i følgende varianter:

  • Galaxy Watch 5 med 40 millimeter urskive: 2.299 kroner (2.699 kroner med LTE)
  • Galaxy Watch 5 med 44 millimeter urskive: 2.499 kroner (2.899 kroner med LTE)

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kan købes i følgende varianter:

  • Galaxy Watch 5 Pro med 45 millimeter urskive: 3.499 kroner (3.999 kroner med LTE)

Samsung Galaxy Watch 5 vs. Galaxy Watch 4 design

Samsung Galaxy Watch 4 har et lignende design til de tidligere Samsung-smartwatches. Når det er sagt, så vi nogle moderne forbedringer, herunder en slankere konstruktion og mere problemfri overgang fra urkasse til urrem.

Selvfølgelig ser Samsung Galaxy Watch 4 vs. Galaxy Watch 4 Classic-design ganske anderledes ud. Standardmodellen fremstår som en mere sporty wearable, mens Classic-modellen fremstår mere som et traditionelt ur. Den beholder endda den fysiske kant, der blev introduceret på det originale Samsung Galaxy Watch i 2018.

Der er ikke meget anderledes med Galaxy Watch 5-designet, i hvert fald ved første blik. Skjulte opgraderinger som en mere ridseafvisende safirkrystalskærm og nydesignet bundkrumning er de eneste rigtige ændringer. Ellers finder du en rund, fuld-skærm (også ingen fysisk ramme, den har i stedet en digital ramme) med to sideknapper til navigation.

Designforskellene mellem Samsung Galaxy Watch 5 og Galaxy Watch 5 Pro er mere udtalte. Galaxy Watch 5 Pro har et titanium-hus, der skaber en forhøjet kant over urets skærm, hvilket bedre beskytter det mod ridser eller andre elementer, du kan komme ud for under udendørs sport.

Samsung Galaxy Watch 5 vs. Galaxy Watch 4 funktioner

Både Samsung Galaxy Watch 5 og Galaxy Watch 4 er drevet af Wear OS. Ikke kun har Galaxy Watch tilføjet Google Assistant-understøttelse, men med mange af de populære Google-tjenester ombord, er uret ganske godt på farten.

De fleste funktionsopgraderinger kommer til den nye sundheds- og fitness-tracking-teknologi. Samsung Galaxy Watch 5 har en hudtemperaturlæser, og selvom den ikke vil være funktionelt ved lanceringen, bør det bidrage med nyttig wellness-indsigt i den nærmeste fremtid. Samsung har vist sig ambitiøs med sensorer, sidste år debuterede Samsung Galaxy Watch 4 kropssammensætningsfunktionen og opdaterede aktivitetsgrænsefladen til en fantastisk Samsung Galaxy Watch 4 træningstest.

Samsung Galaxy Watch 5 har også en opgraderet søvncoach. Afhængigt af hvor godt (eller ikke) du sover, bør søvntræneren give praktiske råd og søvnplaner for at maksimere din hvile. Det er ikke helt de restitutionsværktøjer, vi håbede på at få i år, men søvn er ikke desto mindre afgørende for det generelle helbred.

Samsung Galaxy Watch 5 vs. Galaxy Watch 4 batterilevetid

Batterilevetiden til Samsung Galaxy Watch 5 sammenlignet med Galaxy Watch 4s batterilevetid introducerer flere opgraderinger. Som en påmindelse er Galaxy Watch 4 anslået til 40 timers brug, men vi fandt ud af, at vi skulle oplade den cirka hver 24. time med daglig fitness- og søvnsporing.

Galaxy Watch 5 har et 15% større batteri end Galaxy Watch 4 med op til 50 timers batterilevetid. Det er cirka 10 timer mere end før. I mellemtiden er Galaxy Watch 5 Pro vurderet til op til 80 timer, eller det dobbelte af Galaxy Watch 4. Vi har i test fundet ud af, at Galaxy Watch 5 og 5 Pro holder længere end Galaxy Watch 4.

Samsung Galaxy Watch 5 vs. Galaxy Watch 4: Er opgraderingerne det værd?

Galaxy Watch 5 ser måske ikke så meget anderledes ud end Galaxy Watch 4 (i det mindste for standardmodellerne), men et par forbedringer gør det generelt til et bedre smartwatch. Batteritiden holder faktisk længere, og når hudtemperatursensoren er funktionel, vil Galaxy Watch 5 være en stærkere fitness-tracker. Du kan vente, indtil den funktion går live, med at foretage dit køb, men det gør ikke værdien mindre på Galaxy Watch 5.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.