Telefonens historie

Hvem opfandt telefonen

Lær alt om telefonen og dens fascinerende historie, når vi gennemgår de vigtigste begivenheder i dens begivenhedsrige teknologiske udvikling.

Hvad er historien om telefonen?

Siden dens opfindelse i 1876 er telefonen fortsat den største innovation inden for kommunikationsteknologi. Telefonhistorien fører os fra dens opfindelse, gennem dens udvikling, til opfindelsen af smartphoneteknologier, som vi bruger i dag.

På grund af telefonen blev mennesker i stand til at kommunikere information hurtigt og over hele verden. Og telefonhistorien begynder med akustiske enheder. Dette svarer til det populære eksperiment med snor og kop, hvor lyd transmitteres over en større afstand, end tale er i stand til, ved hjælp af materialer som tråd, snor og dåser. Mange er involveret i telefonens historie, Alexander Graham Bell, Antonio Meucci, Thomas Edison og Elisha Gray er blot nogle få, der spillede en rolle i dens opfindelse. Det var Alexander Graham Bell, der først skabte telefonenheden, der var i stand til at transmittere lyd telegrafisk.

Hvornår blev telefonen opfundet?

Telefonen blev opfundet i 1876 af Alexander Graham Bell. Bell var en af mange opfindere, der spillede en rolle i skabelsen og udviklingen af telefonen.

En tidslinje over telefonens historie

1672: Den første akustiske telefon er lavet af Robert Hooke. Han fandt ud af, at lyd kunne bevæge sig langs en ledning eller snor, fra et mundstykke til et ørestykke.

1838: Morsekode er opfundet af Samuel B. Morse efter hans opdagelse af, at du kunne sende beskeder ved at trykke på eller slippe en knap i intervaller og sende et mønster af lyde.

1858: Det første transatlantiske telefonkabel blev skabt, ledet af Cyrus Field. Dette forbandt USA og England via telegraf.

1876: Lærer Alexander Graham Bell opfinder telefonen. Han ville finde en måde at overføre tale elektronisk på.

1927: Det første transatlantiske telefonopkald foretages fra USA til Storbritannien. Disse var radiotelefoner.

1956: Det transatlantiske telefonkabel udskiftes, og udskiftningen er mere overkommelig og vellykket end radiotelefonsystemet.

1962: Kommunikationssatellitloven vedtages. Dette tillod brugen af satellitter i telekommunikation.

1965: Den første billedtelefontjeneste begynder at blive prøvet.

1977: Det første primære mobile testnetværk lanceres i U.S.A.

1983: Motorola frigiver DynaTac.

1992: Den første kommercielle besked sendes.

1995: Sprint åbner som det første mobilnetværk designet til personlig brug.

2003: Telefonteknologien videreudvikles, så telefonopkald kan overføres ved hjælp af computernetværk.

2008: Android og iTunes åbner, hvilket markerer begyndelsen på smartphones popularitet.

Alexander Graham Bell

Opfinderen af telefonen, Alexander Graham Bell er en vigtig figur i telefonhistorien. Da Bell og hans brødre var interesseret i lyd og tale, opfandt han en ‘automat’ – en mekanisk mand. Ved at bruge bælge til at skubbe luft gennem luftrøret, kunne de få det til at ‘tale’. Fra sin fascination begyndte han at koncentrere sig om, hvordan elektricitet kunne bruges til at transmittere lyd. Dette skyldtes også hans arbejde med døve og hans ønske om at hjælpe folk med at kommunikere lettere.

I 1871 rejste Bell til Boston i Amerika for at uddanne lærere ved Døveskolen og fortsatte sit arbejde. I 1874 begyndte han at arbejde sammen med Thomas Watson, en dygtig elektriker. Sammen fortsatte de med at eksperimentere og udvikle en måde at overføre tale på. Den 10. marts 1876 foretog Alexander og Thomas det første telefonopkald, hvor Bell sagde “Mr. Watson, kom her. Jeg vil gerne se dig!”

The Bell Telephone Company blev oprettet i 1877. I 1886 ejede over 150.000 mennesker i USA telefoner. Bell modtog mange priser og udmærkelser for sit arbejde, mens udviklingen fortsatte med at blive lavet. Han brugte meget af sin rigdom til at oprette laboratorier og til at finansiere andre unge videnskabsmænd. Bell oprettede også et center for studier og forskning i døvhed, som stadig er aktivt i Washington.

Hvornår blev mobiltelefonen opfundet?

Mobiltelefonen blev opfundet i 1983 af Martin Cooper, en ingeniør hos Motorola.

Martin Cooper, en ingeniør hos Motorola, er krediteret for at have opfundet den første praktiske mobiltelefon i 1973. Han og hans team brugte omkring 10 år på at udvikle teknologien, og den første prototype blev præsenteret for offentligheden i 1983. Denne telefon, kendt som Motorola DynaTAC 8000X, var den første kommercielt tilgængelige mobiltelefon og blev solgt til det offentlige i 1983. Det var en stor, klumpet enhed, der kunne holde op til 30 minutters tale eller 8 timer standby, og den kostede ca. $3.995,00.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.