WhatsApp web og desktop: Hvordan fungerer de, og hvordan bruger du dem?

Instant messaging-tjenesten WhatsApp har både web- og desktop-apps, der tilbyder endnu en måde at gøre det så nemt som muligt at holde sig ajour med alle dine WhatsApp-beskeder i løbet af dagen.

Webversionen og desktop-appen til macOS og Windows fungerer stort set på samme måde, og de minder meget om din WhatsApp-smartphone-app.

For at downloade WhatsApp desktop-appen skal du gå til whatsapp.com/download fra din desktopbrowser og trykke på download. Alternativt, hvis du ikke ønsker at downloade, skal du gå til den webbaserede version på web.whatsapp.com.

Her er en kort guide til at få mest muligt ud af dem.

Hvad er disse apps?

WhatsApp-web- og desktopapps er en udvidelse af din smartphone. De spejler alle de samtaler og beskeder, du har på WhatsApp-appen på din telefon, og giver dig mulighed for at se dem alle og svare på dem alle på din pc eller Mac ved hjælp af din computers tastatur i stedet for tastaturet på din smartphone.

Du kan se præcis, hvad der foregår i din WhatsApp-verden, mens du arbejder på et Word-dokument eller besvarer en e-mail, uden at du behøver at tage din smartphone op af lommen.

Hvordan fungerer de?

Disse Apps kræver i første omgang, at du scanner en QR-kode ved hjælp af din mobiltelefon for at få adgang til dine beskeder og samtaler. Når du dog har gjort dette, kan du lægge din telefon i skuffen eller -lommen og glemme den helt.

Appen henter alle dine samtaler, leverer nye beskeder og giver dig mulighed for at starte nye chats eller søge i dine nuværende samtaler. Du får også adgang til din profil sammen med nogle grundlæggende indstillinger og eventuelle arkiverede chats.

Disse apps tilbyder ikke nøjagtig den samme funktionalitet som smartphone-appen, når det kommer til indstillinger, men at svare på beskeder og starte nye chats er det samme, bare nemmere og hurtigere, da du har en større skærm og et bedre tastatur.

Hvordan bruger jeg dem?

Når du har åbnet appen på din pc eller Mac, skal du scanne QR-koden, der vises på din computerskærm, ved hjælp af din smartphone.

For at gøre dette på iPhone skal du åbne WhatsApp-appen på din enhed -> gå til ‘Indstillinger’ -> derefter ‘WhatsApp Web/Desktop’ -> og så trykke på ‘Link en enhed’. Boksen kommer derefter frem og klar til at scanne din desktop skærm. På Android skal du åbne WhatsApp-appen -> gå til de tre prikker i øverste højre hjørne -> og trykke på WhatsApp Web.

Dine beskeder og samtaler vises derefter på din computerskærm. Du kan ændre størrelsen på vinduet, samt minimere det, hvis du vil. På Mac vises alle nye beskeder øverst til højre på din skærm, ligesom de gør med andre programmer som f.eks. Mail. I Windows vises de nederst til højre og filtreres derefter ind i meddelelsescentret.

For at se din profil, ændre din status eller ændre dit profilbillede skal du klikke på dit billede øverst i desktop-appen. Ved siden af dit billede er symbolet, der giver dig mulighed for at starte en ny chat, mens den lille pil ved siden af det nye chatsymbol vil bringe en rullemenu frem, inklusive Log ud.

Håndtering af chats og grupper

Rullemenuen er også der hvor du finder dine arkiverede chats, en anden måde at komme til din profil og status på, samt muligheden for at starte en ny gruppe. Indstillingerne er også i denne menu, der består af adgang til alle blokerede kontakter og meddelelsespræferencer, herunder at slå lyd til eller fra, samt vælge, om forhåndsvisninger skal vises eller ej.

Hvis du holder musemarkøren over hver enkelt chat på hovedskærmen, vises der også en lille pil for den pågældende chat, hvilket giver et par flere muligheder. Du kan arkivere en chat, fastgøre den, slå den fra, slette den eller markere den som ulæst herfra.

Der er også flere muligheder i hver enkelt chat. Øverst til venstre i en bestemt chat kan du se deres navn og hvornår de sidst var online, hvis de har denne funktion aktiveret. Øverst til højre er der et søgesymbol sammen med en anden lille pil, der bringer endnu en rullemenu frem.

I denne menu kan du vælge beskeder inden for den pågældende chat, slå chatten fra, rydde den og slette den pågældende chat, samt se kontaktoplysninger for den pågældende person. Du kan også klikke på bjælken øverst i chatten, og du får mulighed for at slette chatten, slå forsvundne beskeder til samt se kontaktens oplysninger.

Emojis er også tilgængelige på WhatsApp desktop-appen. Du finder disse det samme sted, som du ville finde dem på smartphone-appen, på siden af boksen, hvor du skriver en ny besked. Papirclips-symbolet til at vedhæfte ethvert medie findes også her.

Som med WhatsApp-mobilappen kan du ringe eller foretage et videoopkald til en kontakt via WhatsApp-desktop-appen (det er ikke muligt på WhatsApp-web). Tryk på den kontakt, du vil ringe til eller have et videoopkald med, og tryk på lydikonet eller videoikonet øverst i deres chat.

Læs også: Sådan overfører du chathistorik mellem iPhone og Android på WhatsApp

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.