OnePlus 12 vs OnePlus 11: Er det allerede tid til en opgradering?

OnePlus 12 vs OnePlus 11

OnePlus fejrer sin 10 års fødselsdag med stor stil. Virksomheden startede med en ydmyg flagskibsdræber smartphone, der kun var tilgængelig via invitation, men er nået langt i de 10 år siden da. Gennem årene har de haft op- og nedture, men den kinesiske gigant har etableret sig som en af de bedste telefonproducenter på markedet, og deres nyeste flagskib, OnePlus 12, er her for at vise, at det stadig er tilfældet.

Det er blot et år siden, at Oneplus 11 blev hyldet som OnePlus’ tilbagevenden til form efter nogen tid med nogle undervældende enheder. Så er det lykkedes virksomheden at overgå sig selv og gøre deres flagskib endnu bedre, eller er du bedre stillet ved holde fast i sidste års model? Lad os undersøge, om det allerede er tid til at opgradere.

Pris og tilgængelighed

OnePlus’ gamle flagskib, OnePlus 11, blev udgivet globalt i februar 2023, mens udgivelsesdatoen i hjemlandet Kina var en måned tidligere. Den kom på markedet med en reduceret pris sammenlignet med et par tidligere OnePlus-generationer, startende ved 6.499,00 kr. for 8/128 GB-modellen.

Det var selvfølgelig tilfældet for næsten et år siden, så i dag kan du forvente at finde telefonen nedsat med en hel del rabat, især nu hvor 12. generation er blevet frigivet, og butikkerne forsøger at rydde deres beholdning af den tidligere model.

OnePlus 12, det nyeste flagskib fra producenten, er meget nyere. Den blev udgivet i Kina den 5. december 2023, men den er endnu ikke kommet på det globale marked. Men fortvivl ikke, da virksomheden meddelte, at den snart vil være tilgængelig internationalt med priser, så vi vil ikke gå glip af noget. Vi kender ikke den nøjagtige dato for dens globale udgivelse endnu, men OnePlus meddelte, at det vil ske engang i 2024.

Den anden store ukendte faktor er prisen på den kommende telefon. Da den kun er tilgængelig i Kina indtil videre, kender vi kun dens kinesiske priser – det er 4.299 yuan (omkring 4.140 kr. for basismodellen på 12/256 GB.

OnePlus 11 blev på den anden side udgivet i Kina med et prisskilt på 3.999 yuan (omkring 3.851 kr.). Så når det kommer til basismodellen af OnePlus 12, kan vi forvente en prisstigning i forhold til sidste generation. Husk dog, at basismodellerne varierer en del specifikationer. Den giver dig meget mere lagerplads og RAM i basiskonfigurationen, så prisforskellen afspejler også denne ændring.

Specifikationer

OnePlus 12OnePlus 11
ChipSnapdragon 8 Gen 3X70
Skærm6.82-tommer AMOLED6.7-tommer LTPO3 AMOLED
LagerUFS 4.0128GB UFS 3.1/256GB UFS 4.0
Batteri5400 mAh5000 mAh
IndgangeUSB-C, USB 3.2 Gen 1USB-C
Operativ systemAndroid 14OxygenOS 13.0 baseret på Android™ 13
Front kamera32MP50MP
FarverTitan Black, White, Eternal GreenTitan Black, Eternal Green
Vægt220g205g
IP RatingIP65IP64

Så når vi taler om specifikationsforskellene, så lad os se lidt mere grundigt på dem. OnePlus 11 starter med 8 GB LPDDR5X RAM og kan konfigureres med op til 16 GB. Telefonen kommer også med 128 GB internt lager som standard, men der er også en 256 GB version. Der er dog ingen microSD slot, så du kan ikke udvide den efter at have købt din telefon.

Derudover ændrede OnePlus 12 specifikationerne for sin basismodel ret meget, og det er gode nyheder for alle potentielle købere. Telefonen starter nu med 12 GB RAM, og du kan også få 16 GB og 24 GB versioner, som alle bruger LPDDR5X-hukommelse. Det interne lager blev også øget og voksede til 256 GB i basismodellen, med 512 GB og 1 TB versioner også tilgængelige.

Den anden store ændring er selvfølgelig chippen. Som sædvanlig kommer den nyeste processor på den næste flagskibstelefon. OnePlus 11 er udstyret med Snapdragon 8 Gen 2, mens OnePlus 12 har den nyeste Snapdragon 8 Gen 3.

OnePlus 12 design

Da vi endnu ikke har prøvet OnePlus 12, kan vi ikke rigtig bedømme, hvor meget hurtigere den nye telefon vil være. Du kan forvente, at den yder bedre både i hverdagens opgaver og i mere krævende apps, såsom grafisk intensive spil. Qualcomm siger, at den nye chip vil være omkring 30% hurtigere end sin forgænger, men det bliver vi nødt til at bekræfte i vores anmeldelse. Det skal siges, at den sidste generation af Snapdragon 8 Gen 2 allerede er en fantastisk, hurtig chip, så forbedringer her er mere for at fremtidssikre sin enhed, og ikke noget absolut nødvendigt i dag – begge disse telefoner vil være hurtige nok til alt hvad du kaster efter dem.

Ændringen betyder dog også, at Oneplus 12 kommer med den nye Bluetooth 5.4-standard, sammenlignet med den ældre Bluetooth 5.3 i OnePlus 11. Udover ydeevneforbedringerne kan du også forvente, at den nye Snapdragon-processor er mere energieffektiv, så din telefon vil ikke kun være hurtigere, men den holder også længere på en enkelt opladning.

Det er også værd at nævne, at OnePlus 11 kom på markedet med Android 13 og OxygenOS 13, mens OnePlus 12 vil blive frigivet med Android 14 og OxygenOS 14 ombord. Dette sikrer, at den nye generation får flere opdateringer, så den holder længere, hvis du køber den i dag. For begge disse telefoner lover OnePlus fire år med store OS-opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer (startende fra udgivelsesdatoen), så du kan forvente, at de begge vil holde et godt stykke tid.

Til sidst er det også værd at nævne, at Oneplus 12 for første gang har modtaget en officiel vandtætningsvurdering, men det er kun IP65. Alligevel er den meget bedre end sin forgænger, da Oneplus 11 slet ikke havde nogen vurdering.

Design

Selvom begge disse telefoner adskiller sig ret meget under motorhjelmen, finder du ikke så mange forskelle udenfor. Designsproget på både OnePlus 11 og OnePlus 12 er ret ens med afrundede kanter og et off-center kamerasystem bagpå. Der er dog nogle forskelle, der er værd at nævne.

Den første er størrelsen på disse to telefoner. OnePlus 11 var allerede ret stor med en 6,7-tommer skærm og 163,1 x 74,1 x 8,53 mm. OnePlus 12 går endnu længere og øger skærmstørrelsen til 6,82 tommer og øger dimensionerne til 164,3 x 75,8 x 9,2 mm.

For fans af serien er der endnu en ændring, som måske er ret chokerende i starten. OnePlus 12s knapper skifter plads. Volumenvippen og tænd/sluk-knappen er nu placeret på telefonens højre side, mens alarmskyderen er placeret i venstre kant, så din muskelhukommelse skal justeres lidt.

OnePlus 12 har et es mere i ærmet – den bliver udgivet med en farve mere end den forrige generation. Desværre er det ikke en specielt spændende en af slagsen. Ud over det sorte og grønne på Oneplus 11 tilføjer OnePlus 12 en hvid variant. Virksomheden gik ikke efter noget mere levende eller usædvanligt, hvilket vi synes er lidt ærgerligt.

Skærm

Ingen flagskibstelefon ville være komplet uden en fantastisk skærm – det er trods alt den del, vi kigger på det meste af tiden, når vi bruger disse enheder, scroller gennem indhold, spiller spil og laver stort set alt andet end blot at ringe til nogen. Derfor er det så vigtigt, at skærmen er af god kvalitet, og traditionelt leverer OnePlus flotte resultater på denne front.

OnePlus 11 var allerede fantastisk med sin 6,7-tommer, 3216 x 1440px AMOLED, LTPO-skærm med en 1-120Hz variabel opdateringshastighed. Den nåede også 1300 nits peak vedvarende lysstyrke.

OnePlus 11

OnePlus 12 tager disse tal et hak op. I år har virksomhedens flagskib en 6,82-tommer skærm med en opløsning på 3168 x 1440px. Det er igen en AMOLED, LTPO skærm, med en adaptiv opdateringshastighed i området 1-120Hz. Den største ændring, du vil bemærke, er imidlertid skærmens maksimale lysstyrke.

OnePlus siger, at den når en maksimal lysstyrke på 4500 nits, hvilket gør den til den lyseste skærm på markedet lige nu. Denne måling er dog kun for den højeste lysstyrke. Den maksimale vedvarende lysstyrkeværdi er 1600 nits, hvilket stadig er meget, men ikke så imponerende som det andet tal.

Interessant nok kommer OnePlus også til at udstyre OnePlus 12 med en række interessant skærmteknologi. Dens skærm kommer med en række øjenbeskyttelsesfunktioner, inklusive hvad virksomheden kalder “melatoninbeskyttelse”, som skal hjælpe dig med at sove bedre om natten efter at have brugt din telefon. Den lancerer også en Rain Water Touch-teknologi, der gør det muligt for skærmen at fungere bedre, når den er fugtig.

Endelig vil skærmen også være meget bedre beskyttet denne gang. Mens OnePlus 11’s skærm var dækket af Gorilla Glass 5, bruger næste generation det meget mere modstandsdygtige Gorilla Glass Victus 2. Den burde klare at blive tabt meget bedre og hjælpe dig med at holde din telefon i perfekt stand.

Kameraer

Den ene ting, som OnePlus-telefoner ikke har været bedst til, er dens kameraer. Misforstå mig ikke – kameraerne var ganske udmærket, men de var bare aldrig på niveau med iPhones eller Google Pixels. Dette formodes at ændre sig med OnePlus 12 og dens hardware- og softwareforbedringer.

OnePlus 11 kom ud med et tredobbelt kameraopsætning bagpå og et enkelt frontvendt kamera til selfies. Det samme gælder for næste generation, men næsten alle sensorer i den nye telefon er skiftet.

Lad os starte med hovedkameraet. Det ældre flagskib var udstyret med en 50MP Sony IMX890-sensor med OIS. Det er et fint kamera, men det mangler en smule raffinement. Denne gang valgte OnePlus 12 en større sensor. Den er stadig på 50MP, men Sony LYT-808 er større og med en større blændeåbning, hvilket gør det meget nemmere at få lysere billeder og bedre kontrastforhold, som var to af den forrige generations svage punkter.

Hvad mere er, er teleobjektivet på den nye telefon også anderledes i år. Tidligere var OnePlus 11 udstyret med et 32MP Sony IMX709 2x zoom-kamera, der blev brugt til både zoombilleder og portrætbilleder. Denne gang valgte OnePlus et periskopobjektiv med en 3x zoom og en meget større OmniVison OV64B-sensor, der endnu en gang løser problemerne fra den forrige generation.

Hvad der ikke ændrede sig, var det ultrabrede kamera. Den bruger igen en 48MP Sony IMX581.

Til sidst blev det frontvendte kamera også ændret. Mens OnePlus 11 var udstyret med en 16MP front skyder, får den nye telefon en 32MP Sony IMX615-sensor med en bredere blændeåbning, som skulle hjælpe under dårligere lysforhold og gøre dine selfies og videoopkald klarere og lysere.

Batteri og opladning

Den fantastiske ting, som OnePlus bragte til mainstream, er hurtig opladning. I et stykke tid nu har virksomhedens produkter kunne oplade ekstremt hurtigt, og parret med store batterier giver det en pålidelig enhed, der altid er der, man har brug får den.

OnePlus 11 understøtter 100W kablet opladning, men den mangler desværre trådløs opladning, hvilket var et problem for mange generationer af OnePlus flagskibe. Det giver 5000 mAh-batteriet mulighed for at oplade fra 1% til fuld på under 25 minutter.

Den næste generation af OnePlus’ flagskib tager det et skridt videre. Den bevarer den 100W kablede SuperVOOC-opladning, men parrer den med – for første gang for OnePlus – en 50W trådløs opladningsmulighed, hvilket gør telefonen så meget mere alsidig. Derudover får du også et større batteri på 5400 mAh, så telefonen bliver ikke kun meget nemmere at oplade, men den holder også endnu længere med det større batteri og en mere energieffektiv processor.

Det er også værd at nævne, at Oneplus 12 kommer med en USB 3.2 Gen 1 USB-C-port, så du ikke kun kan oplade din telefon hurtigt, men også overføre dine data hurtigt. Til sammenligning var OnePlus 11 kun udstyret med USB 2.0.

OnePlus 12 vs OnePlus 11: Er det tid til at opgradere?

OnePlus 12 lægger op til at blive en af de bedste telefoner i den kommende generation. Selvom den ikke ændrede sig meget på ydersiden i forhold til OnePlus 11, som vi alle ved – så er det det indvendige der tæller. Og OnePlus 12 bringer en masse gode ting på indersiden.

Den nye telefon forbedrer næsten alle punkter – den får en ny, hurtigere processor, en bedre basismodel med mere hukommelse og lagerplads og (på papiret) et bedre og mere alsidigt kamera. Tilføj til det bedre og hurtigere opladning, en fantastisk skærm og et større batteri, og du får en utrolig smartphone.

Derfor, hvis du leder efter en telefon at købe nu og prøver at beslutte dig for, hvilken en du skal have – er OnePlus 12 den, du skal vælge, hvis du har brug for en enhed med absolut top-of-the-line specifikationer og ingen kompromiser .

Det skal dog siges, at Oneplus 11 heller ikke er sløj, så at opgradere til OnePlus 12 er måske lidt i overkanten. Den har stadig masser af liv tilbage i sig. Det er derfor, det kan være et godt mål for alle tilbudsjægerne. Især med OnePlus’ nye opdateringspolitik har du stadig masser af Android-opdateringer tilbage at få. Den forrige generation vil helt sikkert blive kraftigt sat ned, når OnePlus 12 bliver udgivet globalt, hvilket giver et fantastisk, hurtig, men stadig budgetbevidst køb.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.